![]() |
internet i d-link
U zadnje vrijeme dosta često mi pukne linija kad pokušam izač na internet.Imam d-link 584t pa ga moram ili isključit iz struje ili ko dana a i prošli tjedan resetirati pa ponovno upisivati podatke. Isto tako kad prvi put idem na internet onda dosta dugo čekam da se spoji a toga nije bilo u početku.
|
ja imam isti uređaj doma i nemam nikakvih problema u bridge modu, ali na stanu gdje studiram ima nas 9 spojenih preko 584t u router modu i imamo istih problema kao i ti, svako malo puca veza s internetom ili se jednostavno lokalno izgubi konekcija s routerom piše kao local area connection is now connected. zvao sam službu kaže mi lik da preopteretimo router sa dowload kao torent programi ga ruše itd, došao je i majstor da vidi šta se dešava i samo nam je promijenio router što nije urodilo plodom
ne znam kakva je sitacija kod tebe u lanu isprobaj s bridge modom |
@Freddie jesu li IP,DNS.ovi i to na automatiku ili?Je li ti radi u route modu?
|
imam isti problem, veza potraje ili po 5min ili dosta dulje, ali puca bez greske... u ruter modu takodjer.
|
Je , uređaj mi je u router modu i imam stalno problema tak da ga često moram restartati da mi radi
|
bas gledam ispis spajanja, maksimalno sto je jucer uspio odrzati vezu je 1h i 38min i ukupno je bilo oko 37 spajanja jucer... od sinoc radi stabilno, oko 12h u komadu
|
I meni se žali frend kojem je u router modeu (ima win98se) i on ima iste probleme, a u subotu kad je nestalo struje u kvartu kad se struja vratila nije ni mogao na net. Očigledno da d-link ima problema u router modeu. Savjetovao sam mu da ga vrati u bridge mode pa ćemo vidjeti kako se ponaša.
|
Najgore je to kaj sam ja i uzeo adsl radi router moda. Danas sam ga opet restartal i evo radi par sati bez problema .
|
Citiraj:
ovo je poznata boljka dlinkovih rutera, u principu ih se ne bi trebalo iskapcati iz struje, pa kad nestane struje znaju se zablesirati i treba ili proci wizard ili jednostavno samo odraditi save and reboot... ugl, cini mi se da je prije ovaj problem do t-coma nego do rutera... |
Ma to si i ja mislim da je to problem t-coma a ne routera.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
nazalost kod mene opet isti problemi :( 15h u komadu bez problema, i onda 7 konekcija, od 38s minimalno, do 17ak min maksimalno...
|
Citiraj:
|
ovako, na ruteru je ukljucen dhcp, al na oba kompa koji ga koriste je manualno podesen ip. kako god, to ne bi smio problem jer se ovo pucanje veze javilo tek zadnja 2-3 dana, a prije toga su ovi settingsi bili takvi i sve je radilo super mjesecima...
|
Imao sam i ja tih problema u pocetku kad bi nestalo struje da se zblesira pa bi onda samo prosao wizard jos jednom..Rjesio sam na nacin taj da sam unio sve IP adrese,DNS-ove i to rucno sve postavio postavke kako treba i takoder DNS-ove obavezno unjeti u konfigurator routera i kad sve zavrsi onda napravim kao image tih postavka..Ima ta opcija kod D-Linka 584T i samo se napravi restore ako se zblesira..
|
Citiraj:
|
ok, dhcp u ruteru je iskljucen, a ip-evi na kompovima manualno podeseni, kao i do sad. vidjet cemo...
treba li jos sto promijeniti? |
Citiraj:
|
nije pomoglo, zadnje 2 konekcije trajale su 15 i 20 minuta.
|
jao, mislim da znam sto je. nes smo doma petljali po instalacijama i sad spliter vise nije prije svih drugih linija nego ima nekoliko koristenih linija, a spliter dodje tek na kraj, neposredno prije rutera, mislim da se o tome radi... ah, hvala na pomoci svima.
|
Evo meni cijelo popodne nije radilo i otišao sam van , Sad sam ponovno ručno upisao podatke i ponovno prošao wizard i sad radi al do kad sve me strah.Prijavio sam to t-comu i veli frajer da će proslijediti to majstorima jer mi često puca veza. Kaj sad hoće dat drugi uređaj il se budem mučil s ovim ko do sad.
|
Jučer prijavio , danas več došao čovjek iz t-coma ,promijenio d-link i proradilo od prve.Nadam se da sa ovim nebu problema.Moram priznati da su brzi, lijepo od njih.
|
ja sam isti problem riješio ručnim upisivanjem IP-a
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:40. |