PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Wireless setup (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=92649)

Belsebubii 27.12.2007. 16:29

Wireless setup

Ovako... recite mi kolko je dobro ova mreza napravljena jerbo mi se brzine mreze krecu od 150 do 600 kb/s....a mislim da bi moglo brze...

Znaci ovako.. Za lan sam uzeo netgear LAN router na kojeg je spojen adsl modem od optime... Na njemu sam namjestio da dijeli DHCP i da se spaja na net...
Njega sam spojio preko lana u jedan od lan portova na seimens se555 wlan router koji sam dobio sa t-comovim dsl-om... Mislim da shvacate zasto je tako jerbo se siemens nece spojit na net preko svog modema zato jer je optima annex B ili A ..whatever... na siemensu sam pogasio i DHCP i nternet znaci ostavio sam samo wlan sa ssid-om i wep zastitom.

Sad sam 4 kucna racunala spojio na lan u Netgear router, a 2 wlan uredjaja se spajaju preko siemensa i to sve radi ali mi se cini koda je malo sporo.

Wlan ima dobar signal.. dapace jos sam stavio jedan airlive wireless ap koji na sebi ima omni antenu i sluzi kao universal repeater....

zasto.. ako brzina prijenosa pise 54... i ako je kvalitetaq signala 5 crtica...kao max... tako sporo radi.. Na SVIM racunalima je stavljen firewall zone alarm i na njemu je namjestena trusted zona sa nasim ip adresama..... znaci da on ne blokira nikog ni nista...

Svima u mrezi radi internet i file sharing ali me zanima zasto su brzine tako spore(znaci izmedju wlan i lan uredjaja.. izmedju lan i lan su super).. i jel to moguce nekako namjestit da to bolje radi...
Hvala

beroland 27.12.2007. 16:55

Prije svega, lijep pozdrav i dobrodošao. Inače, ne bi bilo zgorega da pozdraviš onako generalno ekipu na ovom forumu budući ti je ovo prvi post, no u svakom slučaju dobrodošao.
Pređimo na tvoj problem.
Malo fali detaljnijih informacija pa evo par pitanja. Jel ti tako mala brzina i u LAN-u (file sharing itd. između kompova lokalno) ili ti je to samo brzina kada ideš na net?
Jel to Kb/s ili KB/s?

Mihael 27.12.2007. 17:04

Ako su to brzine između kompa spojenih preko wireless, onda je to sasvim normalno...
Imaš li na wlanu kakvu enkripciju? jer ja sam pokušavao uparit airlive i se555 i nikako mi ne uspijeva, imam wpa2 zaštitu...

beroland 27.12.2007. 17:07

Citiraj:

Autor Mihael (Post 907567)
Ako su to brzine između kompa spojenih preko wireless, onda je to sasvim normalno...

?? Kako to misliš??:stoopid: Tako malo između kompova? Nešto si pobrko, mislim?:chears:

Mihael 27.12.2007. 17:25

Citiraj:

Autor beroland (Post 907572)
?? Kako to misliš??:stoopid: Tako malo između kompova? Nešto si pobrko, mislim?:chears:

Moguće da sam ja nešto pobrkao... ali brzine su meni unutar wireless mreže isto jadno smiješne...

Belsebubii 27.12.2007. 17:57

pa brzine su mjerene u KB/S... i radi seuper izmedju uredjaja spojienih u lan... Sporo je izmedju wlan i lan uredjaja...
ne vjerujem da je to maksimalna propusnost wlan uredjaja.. ili je?!

Imam na mrezi WPA zastitu 64 bitnu...
i Airlive mi je universal repeater .. kad sam se na njega spojio imo sam opciju repeater.. uzeo sam to i upiso ssid u wep i super radi....

Dule 30.12.2007. 01:51

znam da je meni isto znalo zezat sa SE555 i canyon wf-511. brzine su varirale od 100-300 iako je moglo ici realnih 1000 i vise.

rjesenje je bilo da postavim karticu u B mode.. je da je samo 11mbita ali bar je veza super stabilna...

jos jedna stvar... ako imas vise AP-a u susjedstvu na istom kanalu (vidi sa netstumblerom ili na linuxu kismetom), moguce da dolazi do usporenja.. probaj prebaciti na neki rdm kanal.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:00.