PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   DVD-RAM problem u Visti (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=92641)

hatebreeder666 27.12.2007. 15:30

DVD-RAM problem u Visti

Nedavno sam kupio novu SATA LG DVDRAM GSA-H66N pržilicu. U Windowsima XP radi izvrsno i čita sve normalno, ali u Windows Visti mi ne želi očitati niti jedan CD/DVD. Pokušao sam update firmware-a, ali ga nema za ovaj model, pa bih molio za pomoć ako se netko već susreo s ovakvim problemom, te neka mi ponudi neko rješenje jer bi želio u potpunosti prijeći na Windows Vistu.:D

Miha-Đakovo 28.12.2007. 23:11

Citiraj:

Autor hatebreeder666 (Post 907478)
Nedavno sam kupio novu SATA LG DVDRAM GSA-H66N pržilicu. U Windowsima XP radi izvrsno i čita sve normalno, ali u Windows Visti mi ne želi očitati niti jedan CD/DVD. Pokušao sam update firmware-a, ali ga nema za ovaj model, pa bih molio za pomoć ako se netko već susreo s ovakvim problemom, te neka mi ponudi neko rješenje jer bi želio u potpunosti prijeći na Windows Vistu.:D

I mene bi to zanimalo jer imam sličan problem sa SATA oržilicom isto u Visti...

hatebreeder666 19.10.2008. 22:34

Eto prošla je skoro godina kako sam se mučio s tom pržilicom u Windows Visti i napokon sam rješio problem. Probao sam hrpu stvari, flash-ao bios i ništa nije pomoglo kad. I odjednom vidim u biosu da je nariktano Sata controller da je na IDE namješteno i negdje sam u nekom podteksu na internetu vidio AHCI i postavku Sata kontrolera. I postavim AHCI u svome BIOSU i sve savršeno radi u Visti. Eto ako netko ima slučajno takav problem ja sam ga uspio rješiti nakon godine dana skoro.Moram priznati da me sram, ali bar sada radi:)

MimiX 20.10.2008. 14:02

...

E da , ja imam sličan problem sa Vistom x64...
Teško mi čita PC Play, Bug DVD-e i ima problem sa instalacijom...
Instalacija ili neće da se pokrene ili se pokrene nakon 5 minuta...
S obzirom da imam dvije przilice(jedna iz starog kompa pa nisam kupovao DVD ROM), da li je rješenje isto, tj. da se prebace oba na AHCI postavku????(ako to već i nije tako poštimano????

hatebreeder666 26.10.2008. 15:31

Citiraj:

Autor MimiX (Post 1169460)
E da , ja imam sličan problem sa Vistom x64...
Teško mi čita PC Play, Bug DVD-e i ima problem sa instalacijom...
Instalacija ili neće da se pokrene ili se pokrene nakon 5 minuta...
S obzirom da imam dvije przilice(jedna iz starog kompa pa nisam kupovao DVD ROM), da li je rješenje isto, tj. da se prebace oba na AHCI postavku????(ako to već i nije tako poštimano????

Ovo je SATA pržilica, tako da to vrijedi samo za njih. I još jedna opaska koju sam primjetio, Kada je nariktano u BIOS-u na AHCI sa SATA pržom instalacijski cd od windowsa XP javlja bsod.Dakle kada se instalira windows xp potrebno je vratiti na postavci za SATA kontroler "IDE" opciju i onda instalacija ide bez problema.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:42.