PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Prijenosnici (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=48)
-   -   Sata (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=92548)

RisingPower 26.12.2007. 20:15

Sata

Oprostite ako je već negdje bilo govora o ovome jer ja ništa nisam uspio pronaći i zato otvaram novu temu :) Zanima me kako neki laptopi sa SATA diskovima omogućavaju bezbolnu instalaciju windowsa xp bez umetanja posebnih drivera i / ili kopanja po BIOS-u? Znate li zašto je to tako, dok je na nekim drugim lapovima instaliranje win xp prava noćna mora?

Ozy 26.12.2007. 21:55

A to zna biti dosta iritantno da... :fiju:

No u principu u bios-u se opcija Enable/Disable Native SATA isključi ili uključi,šta već,te onda prepozna hard (uglavnom).. :goood:
Ukoliko nema te opcije neznam ni sam kako onda sa ovim običnim od Win XP pokrenuti Setup,tj. pronaći HDD... :stoopid:

Tako u principu naći drivere na cd-u od matične i onda ih integrirati u Win XP cd,te pokrenuti tako,i onda prepozna hard...jer inače ne može da se stavi sa floppy-ja jer "machine cannot detect 3.5" floppy" ili kako već on izbaci nakon F2 - load raid & sata drivers...

coconut 27.12.2007. 09:37

Na nekim laptopima ti ni ne treba SATA driver. Na nekoliko HP-a sam instalirao vindoze bez ikakavih SATA drivera i svi rade bez problema.

gonzales8888 30.12.2007. 21:21

sata

Citiraj:

Autor RisingPower (Post 906812)
Oprostite ako je već negdje bilo govora o ovome jer ja ništa nisam uspio pronaći i zato otvaram novu temu :) Zanima me kako neki laptopi sa SATA diskovima omogućavaju bezbolnu instalaciju windowsa xp bez umetanja posebnih drivera i / ili kopanja po BIOS-u? Znate li zašto je to tako, dok je na nekim drugim lapovima instaliranje win xp prava noćna mora?

imao sam problema sa SATA II diskom i nisam znao da mu trebaju driveri koje mi je nakon velikih muka i trazenja jednostavno snimio frend na fopi i od tada nemam problema sa tim ali sam kasnije nabavio jedan cd sa xp i sp2 te uglavnom svim potrebnim driverima za bilo kakvo i bilo koje racunalo di samo pokrenes cd i on sve sam odradi do samog koristenja. nema podesavanja ni tipkovnice ni jezika ni nicega. nesto nevjerojatno sto je slozija neki haker iako san to masno i platija ali radi bezprijekorno. frend je kupija prijenosno racunalo koje nakon instalacije xp nije htjelo podici windovse i ubacili smo taj cd i ostali van sebe. sata i ostala sranja sad su nepoznata
gonzales8888@gmail.com

Ozy 30.12.2007. 21:51

Inače to ti je Minx... ;)
I da,reci tipu koji ti je to prodao da je citiram : "zadnje đubre kurvinjsko koje postoji na planetu"... :goood: :roller: :lol2: Inače tako ti i tamo piše u instalaciji,jerbo je namijenjen za besplatnu distribuciju,pošto kako si i sam primjetio nema cd-key-a,koji je dez-integriran.. :) :goood:

A hacker ti je u biti BFRI tj. ekipa fakultetlija sa Veleučilišta,Sveučilišta i tehničkog faksa u Rijeci. :) A teme su preuzete od nekih amera... :kafa:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:50.