PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   IRC kanal (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=92450)

markop17 25.12.2007. 20:55

IRC kanal

Molim nekoga da mi objasni kako registrirat kanal na IRC.Trebao bi to za svoj clan kao sto to imaju drugi clanovi. To im se nalazi na quakenet.org serverima...

^SuperUnknown^ 25.12.2007. 21:00

Obicno se radi preko ChanServa. Probaj utipkat /chanserv help register ili /msg chanserv help register. Vjerojatno si svjestan da prije registracije kanala moras imat regan Nick...

markop17 25.12.2007. 22:58

Nick imam regan i kad to napravim u kanalu nis se ne dogada

KnezTame 26.12.2007. 00:28

uff, bilo je davno, al mislim da prvo moraš napraviti kanal, tipa joinaš se na svoj novi kanal, biti ćeš jedini na kanalu, a onda pozoveš chan boota i u njemu bi ti trebalo pisati kako regati kanal, obično ako neznaš kak regati pišeš msg chanservu i pišeš help, trebao bi ti izlistati naredbe i sl...

markop17 26.12.2007. 01:29

Problem je u tome bootu, kak ga pozvat?

KnezTame 26.12.2007. 02:29

pa pošalješ mu mesage, isto ko i svakom živom useru...

kak je ono išlo /m Chanserv tralalla...

snejk 26.12.2007. 11:14

Hybserv ne postoji na quakenet serverima. Tamo se nalaze drugačiji botovi/servisi.

Probaj sa /msg r requestbot #channel (moraš imat najmanje 3 usera u kanalu).

celduce 26.12.2007. 15:55

Kao sto snejk kaze, moras imati 4 usera u kanalu i morate idlati neka 2-3 sata te ga tada pozvati.
Da bi mogao pozvati bota moras i sam biti registriran tj imati Q account kako bi bot znao tko ga je pozvao i tko je owner kanala.
Kanal mora imati odredjeni broj posjeta inace bot ode nakon 2 tjedna zbog male aktivnosti u kanalu.

Uglavnom sve ti pise na ovom linku pa malo prouci.

markop17 26.12.2007. 20:28

Ovako registrirao sam se na Q pozvao sam bota sa /invite fishbot #warheroes i on je dosao, neznam jel to sad to ili treba još nešto?

celduce 27.12.2007. 18:43

Fishbot ti nije pravi bot vec samo invite bot koji idla dok ima ljudi u kanalu a kada nema onda bude mozda pola dana/dan i ode. On ti nije za cuvanje kanala i ne mozes upravljati njime tj davati ljude na op listu, welcome poruke itd.
Tebi treba L bot a kako ga mozes dobiti pise na linku koji sam naveo na prijasnjem postu.

Evo copy/paste sa linka How to request L?

>>>
You need to be opped on the channel.

The channel name cannot be longer than 30 chars (including the # sign).
No-one else needs to be opped at this point, giving channel operator status to other users is NOT recommended:

* You may lose the channel due to a takeover.
* Another channel operator may be able to request L before you.
* Do NOT have more than 5 ops!

QuakeNet staff will NOT recover the channel or change flags for you!

3. You need at least 3 other users on the channel.

These other users just have to be on the channel; they do not need to be authed with Q, voiced or opped on the channel.

4. You need to maintain the channel with the above requirements until the request is successful.

Try to request L once in a while (for example every 15 minutes).
There is no static time requirement for requesting L, it will take at least a few hours and could even take DAYS.
You can NOT see how much time is left.
You do not have to ‘start over’ when you get disconnected or when the user count drops below 4. Once you meet the above requirements again, it continues where it left of.

To request L you type: /msg R REQUESTBOT #channel

You replace '#channel' with the actual channel name you want to request L for.

markop17 27.12.2007. 21:23

Citiraj:

Autor celduce (Post 907670)
Fishbot ti nije pravi bot vec samo invite bot koji idla dok ima ljudi u kanalu a kada nema onda bude mozda pola dana/dan i ode. On ti nije za cuvanje kanala i ne mozes upravljati njime tj davati ljude na op listu, welcome poruke itd.
Tebi treba L bot a kako ga mozes dobiti pise na linku koji sam naveo na prijasnjem postu.

Evo copy/paste sa linka How to request L?

>>>
You need to be opped on the channel.

The channel name cannot be longer than 30 chars (including the # sign).
No-one else needs to be opped at this point, giving channel operator status to other users is NOT recommended:

* You may lose the channel due to a takeover.
* Another channel operator may be able to request L before you.
* Do NOT have more than 5 ops!

QuakeNet staff will NOT recover the channel or change flags for you!

3. You need at least 3 other users on the channel.

These other users just have to be on the channel; they do not need to be authed with Q, voiced or opped on the channel.

4. You need to maintain the channel with the above requirements until the request is successful.

Try to request L once in a while (for example every 15 minutes).
There is no static time requirement for requesting L, it will take at least a few hours and could even take DAYS.
You can NOT see how much time is left.
You do not have to ‘start over’ when you get disconnected or when the user count drops below 4. Once you meet the above requirements again, it continues where it left of.

To request L you type: /msg R REQUESTBOT #channel

You replace '#channel' with the actual channel name you want to request L for.

Znaci trebam taj authorization od Q upisat i onda nas treba biti min 3 na kanalu i ja trebam upisivat /msg R REQUESTBOT #channel ?

MadBoY 28.12.2007. 10:35

Ukupno vas 4 treba biti na kanalu. Ti i jos 3.

markop17 28.12.2007. 14:32

Ok probat cemo to

markop17 28.12.2007. 16:14

Kad to upisem javlja mi ovo: -R- Sorry You do not meet the requirements to request L. Please Try again in an hour. (see http://www.quakenet.org/faq/faq.php?c=3&f=112 )

markop17 28.12.2007. 16:24

Evo uspio sam L je dosao na kanal. Sad trebam malo nekih savjeta. Kako kad ja izadem pa ponovo ulazim da udem kao admin, tj da imam ono @ i kako mogu neke poruke namjestit da se vrte?

KnezTame 29.12.2007. 02:05

napišeš /op i chanserv bi ti automatski trebao dati op...

markop17 29.12.2007. 10:25

Ma, samo ponovo upisem ono za logiranje na Q i ovaj mi sam da op. Hvala svima na pomoći

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:02.