![]() |
se555 sam za Optimu (bez optiminog routera)
Bok
1. Zanima me jel ima neki modani firmware za se555 da sam radi na Optimi? Sad imam 2 routera ali ovaj telsey se dosta grije i nakon dosta surfanja+torrenti ne mogu mu pristupiti. A i imao sam neke zafrkancije sa torrentima i messengerom. (ne znam kak se na tom telseyu rješava port forward - ima neki port triggering) se555 mi se čini odličnim (imam 2 komada), malo se grije a i unutra je atheros čip. 2. Isto tako, da li svi linksys routeri mogu raditi na optimi? (negdje sam pročitao da ih dosta ima razne verzije firmwarea) Ovaj mi se sviđa http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=053.509.107 3. Da li je općenito rezlika u optima i t-com kompatibilnim routerima samo u tom annex a/b ili ima još nešto? |
Prvo moraš detektirati po firmware - u od "telsey" - a na kojem adsl pod - standardu (Annex A ili Annex B) radi Optima. Predpostavljam da se radi o adsl Annex A. Koliko znam, za SE555 nepostoji firmware za Annex A. Jedno od mogućih rješenja je da taj "telsey" podesiš u Bridge mode rada i time samo koristiš njegov adsl (Annex A) modem, a da njega nakačiš neki "normalni" router koji će djeljenje veze raditi kako spada. Vezano uz tvoje zadnje pitanje, svaki operater koristi svoje parametre veze (VPI/VCI/. . . ).
|
Citiraj:
Ako telsey stavim u bridge, gdje ću onda sa passwordom i usernameom koji sam dobio od Optime? Onda moram napraviti new connection u network connection? PS Pazi ovo. Skidaju mi se torrenti dosta brzo - preko 200 kbps i ne mogu otvoriti google! Kad pingam router imam request timed out 3 puta, i kad prođe onda 4 packet, 3 lost! A torrenti rade i dalje!? Nakon nekog vremena pokušavanja otvaranja stranica torrenti padnu i jedino rješenje je da ugasim i upalim router (koji se dosta više grije od se555). Naravno, ne mogu pristupiti routeru...? |
Citiraj:
Citiraj:
Ograniči količinu bandwitha u postavkama torent programa. |
Citiraj:
Stavio sam telsey u bridge i primijetio da bolje radi. Očito mu je previše router mode. No problem je što ne mogu natjerati siemensa da se spoji preko telseya. Ukucam user, pasword, stavim na always on ali neće. Piše disconnected!? Ne znam dal si upoznat sa sučeljem siemensa se555 evo slike: http://img508.imageshack.us/img508/9...4038yj6.th.png |
neznam da li ce ti to radit tako, jer je ovaj WAN port od SE555, zapravo port od ADSL modema, te je on namjenjen da se direktno spaja na splitter a ne preko bridgeanog modema...
|
Ključni dio u jednom gornjem postu: "da na njega nakačiš neki "normalni" router". Tu funkciju nemože raditi SE555, sam si spominjao nabavku "normalnog" routera i prilikom odgovora u 2. i 4. postu sam mislio na taj novi normalni router.
|
Citiraj:
Da je telsey u bridge a Internet stalno uključen? Mislio sam možda prodat ta 2 se555. Mislim da bi dobio 400 kuna za oba |
Citiraj:
Tako da ova tema - možete zatvoriti. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:45. |