![]() |
linkovi za sheme
trebala bi mi shema za vu meter za komp. digitalni/analogni, primam sve :)
pa ako imate linkove za kakve site-ove na kojima ima takvih shemi neka posta :cool: |
Evo ti jedan link :
http://www.elitesecurity.org/ to su inzinjeri sa "druge strane", ali imas shema koliko te volja pa radi. BTW, i ja bi htio to napraviti, ali to ce se malkoc strpiti, ne da mi se u chipoteku po dijelove. :D Pozdrav |
bio sam tamo, ali nisam nasao analog VU meter, morat cu mao bolje proprckati..
anybody else?:) |
imas u chipoteci kupit gotovih analognih samo sto su preskupi (60-ak kn mono)
trebalo bi ih uzicat da daju shemu iz kompleta za fotokopirat pa dijelove uzet refuzo |
Citiraj:
prvi odgovor ćeš dobiti http://www.discovercircuits.com/V/vu-meter.htm a na toj stranici imas preko 10 shema... Mislim, ok je traziti pomoc, ali prije toga bi trebao barem probati sam naci :mad: Ukoliko ti je i to prekomplicirano, odi odmah na http://www.geocities.com/IECMaster/c...cir_am003.html |
nara, vjeruj mi. na forumima sam vise nego neki tu na forumu(u excluded:))
pa normalno da sam trazio na google, ali vecinom sam nalazio sheme za pojacala i pokvarene tunere i te fore(tj. kako napraviti, popraviti VU meter za njih). ne za komp spojiti. i nisam upisao VU meter schematics, nego VU meter pa mi je naslo milijune stranica a vecina su bile ono sta sam prije naveo. zato sam pitao na forumu jer nije valjda tesko nekome copy paste s favorites linkova ako ima tako vec nesto. nisam trazio da neko ide traziti za mene. gotovan sigurno nisam. :beer: puno hvala. |
Citiraj:
mi je i bilo cudno da sam nisi uspio naci... sorry, nije mi bila namjera biti preostar - nadam se da su ti linkovi OK! NHF :beer: |
Citiraj:
|
Ic ce to na bacvicu.... :D
|
Nek ide. Jesi se čuo s onim frajerom.
|
Jesam kitu.Nisam stigao jer sam isao do grada.Jebemti, kako se ja dam zajebavat. : hitthewa
Nista zato, sutra budem. |
Nemoj previše udarat glavom u zid: hitthewa : hitthewa .:D
|
Zasto ne.Pa nece se zidu nikaj desit... : nono :
|
Citiraj:
|
iznenadio bi se kol'ko si u pravu : baad :
Al zato :beer: brze udara : goood : |
Prvi put da sam ja u pravu.
Jel imaš sav potreban alat il nekaj fali? |
brijem da imam vise-manje sve. Moj stari ima hrpu alata.Jest da je to malo povece,ali zato režu bez po frke.
A :beer: cu nabavit.:D |
Citiraj:
|
otprilike kao i da radimo trijezni.
Al bez, prsta ili dva. :D |
Samo da znaš. Meni se ruke užasno tresu.:smoke:
|
Ma rjesit cemo to ovako.Prepilimo plocu na 5, 6 manjih komada i naguramo kroz otvor. i to je to.Kaj da se zajebavamo sa rezanjem bacve? :D
|
Može i tak. :beer: : goood : : cheers2
|
Citiraj:
btw. to su vecinom svi LED VU meter, ocito za analog i nema previse interesa ili je zajebaniji malo..ali posluzit ce i ovo..radim si lijepo golf II maskicu za komp..na to sam dosao na ideju kada sam vidio kuciste koje ima sprijeda dizajn koji jebeno podsjeca na BMW :D pa cu svoju crvenu zvijerku pretvoriti u umjetnost prebacivsi je na koju kantu:D a VU meter je samo za shaneraj :)) |
napravio sam vec pola VU-meter-a po ovo shemi
http://www.geocities.com/iecmaster/c...cir_am003.html ali sada ne znam di da prikljucim - izvora od 12 V. ima V+, signal i ground. e sada. da li ground prikljucujem na molex konektor(jer to ipak ide na komp) ili na ground od 3.5mm mono konektora? elektronicari help :) |
Citiraj:
znaci spojis i sa napajanjem i taj isti ground stavis i na masu od mono konektora ja sam tako napravio i radi :) samo sto vise nekoristim vu-meter |
a di ide minus(-) od izvora?
ili kako se to vec spaja? od gluposti koje imam zadnjih par dana sam zbunjen totalno. npr. gdje spajam + i - od baterija da isprobam kako to radi prije nego sto spojim na napajanje od kompa. ground cu sve kratko spojiti na molex i na 3.5mm. a V- i V+? ima li uopce V-?:D |
Citiraj:
Strmx, samo povezi signal na input, +5 ili +12 na V+ i ground od napajanja (crna zica) sa oklopom od audio kabla i VU metrom... |
tako sam i mislio, nego sam htio biti siguran, jer na gideon techu ima isto shema s istim integrircem, samo malo drugacija. ali su smotano stavili +12V na shemu.
enivej. tnx. kad napravim stavit cu slikice na forum. |
kanta ne radi, mamicu mu. sve sam dobro spojio. ali izgleda ja je integrirac u komi, jer ne znam sta vi moglo jos biti. nije pregorila niti jedna komponenta. a IC nije mogao jer sam leziste lemio bez IC-a na njemu naravno.. e sada..
imam univerzalni U/I mjerac. pa kako bi mogao provjeriti da li govna jos rade? diodu sam provjerio. ali kako recimo kondenzator? btw. strmx imas li ti mozda shemu jos na kompu prema kojoj si ti sebi napravio VU meter? |
Citiraj:
spojio diode - nije svejedno kako ih okrenes. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:34. |