![]() |
HTPC konfiguracija za oko 5k kuna
Eto, novi sam, pa prvo poz svima.
Dakle treba mi HTPC, cijene do 5 tisuća kuna. Inače ga mislim uparit s lcd televizorom dijagonale 37" (94 cm) i 1366x768 rezolucije. Od njega tražim: - da ima dvb-t karticu i dvb-s2 karticu - veliki hard za snimanje serija i filmova (koliko je dovoljno?) - da mogu vrtit FPS igre na nativnoj rezoluciji (1366x768 lcd televizor) - da mogu u isto vrijeme snimat neku seriju i gledat drugu bez zastajkivanja - da bude tih - da ima neko kućište koje neće biti ruglo i da bude crno jer je tv crn - od periferije bežičnu tipkovnicu i miš i daljinac ako nije preskup Eto, recite mi ako tražim previše za pet soma kuna. :D Jeli ova dvb-s2 kartica luksuz koji ruši cijenu i jeli mi potrebna? Radi li ona s običnim satelitskim tanjurom? Radi li ova dvb-t kartica s običnom antenom "riblja kost"? Najbitnije mi je ovo da je tih zbog gledanja filmova, slušanja muzike, itd. Hvala vam puno unaprijed. ;) |
Moja preporuka:
kučište: antec 700kn http://www.optimum-online.hr/shop/vi...roduct=1704019 nije baš crno nego crno sivo :), sa ugrađenim napajanjem i dva 120mm venta sa potenciometrom mbo: neka intelova mATX, g33 chipset, cijene su oko 700-800kn proc: e4500 750kn ram: kingmax 2gige, oko 300kn hdd: samsung ili wd 500gb 800kn optika. samsungova najnovija sata prža, oko 200kn vga: ATI Powercolor 2600Pro 512Mb pasivno hlađenje, oko 500-600kn tv kartica: WinTV HVR-1300 2 tunera oko 550kn periferija. Tipkovnica LOGITECH Cordless desktop S510, oko 400 kn ...to bi trebalo biti oko 5 tisuća, moja preporuka, dvb-s2 kartica košta 1000kn, a ja je još nebi uzimao, a s daljinskim upravljačima nisam upoznat |
Hvala ti. :chears:
Nego, hoće li se to grijati, mislim pasivno hlađenje na grafi+mATX kućište? :stoopid: |
Neće, imam dotično kučište i grafu, i mogu reć da se ne grije jako, ali ja ne igram igre na njemu, tako da niti neznam temp grafe u loadu, ali možeš uzeti jedan vent sa bočne stranice i staviti ga da lagano pirka po kartici (jer ta dva ventilatora su jedan do drugog pa slobodno makneš jedan) Ali moj izbor je definitivno pasivna kartica jer je namjena HTPC a tišina je jako bitan faktor
|
Dolazi li taj proc s coolerom? I jeli taj stock cooler glasan?
Jer, prije sam na starom P4 imao stock cooler i imao je grozan zvuk. I koji OS nabacit na to? Windows XP Media Center Edition? |
Ja koristim Vistu, stock cooler je tih, kada proc nije pretjerano zauzet onda je potpuno bešuman, tek kada se optereti postaje malo glasniji, ne pretjerano. Ima boljih solucija, pasivan hladnjak plus neki 120mm vent na 6v, ali onda još 300kn više :) Po meni je stock, sasvim dovoljan, ali ako te smeta lako kasnije zamjeniš
|
Možda da uzmeš Gigabyte 2600XT s pasivnim hlađenjem? Negdje oko 650 kn je cijena, a jača je dosta od 2600Pro.
|
Ali onda drugo kučište, jer ta ne stane u ovo desktop kučište (potvrđeno :D, hladnjak na njoj ide van dimenzija kartice, stvar je u par mm)
|
Evo, jeli ovo OK?
http://xs122.xs.to/xs122/07521/HTPC1.gif (smanjio sam veličinu slike u kb, ispričavam se za nepoštivanje pravila) Jedino ovo kućište, jeli to napajanje preslabo (400W Codegen)? I stan li ta grafa u to kućište (Powercolor Radeon HD 2600XT) ? Jeli bolje uzet ATX matičnu ako mi je već kućište ATX? Mora li bit baš g33 chipset ako neću uzet mATX ploču? Da uzmem ati 3850 grafičku ako već uzimam ATX kućište? Trebaju li mi dodatni ventovi? |
Ok, ako je atx kučište bolje uzmi onda atx ploču, puno veći izbor imaš, neku Gigabyteicu sa p35 chipsetom. Napajanje mjenjaj jer je to napajanje smeće. Neki Fortron bi bio bolje rješenje, neka ti to preporuče oni koji se bolje u to kuže. ja mislim da su PNF serije od Fortrona dobre ali nisam siguran
EDIT: uzeti Pioneer 212 model |
http://xs122.xs.to/xs122/07521/HTPC2.JPG
Evo, samo mi treba još kućište i napajanje za nekih 800kn. U ve-milu mi se ponuda kućišta i napajanja čini siromašna pa ako mi možete dati preporuku za neko crno desktop ATX kućište s napajanjem a da nije ogavno ružno. :) |
napajanje: Seasonic 380W
....a kučišta potraži, imaš nabavu, utipkaj atx desktop i kopaj :), mada malo kvalitetnija HTPC kučišta kao Antec, Silverstone, Lian-li i sl. koštaju od 800kn pa na dalje |
Evo našao sam jedno kućište, Antec NSK2400 (360 W napajanje uključeno)
http://www.nitel.hr/shop/opis/?id=943866 (Postoje dvije verzije tog kućišta, jedna od 380 W - mATX i od 360 W ATX) Jedino me brine to napajanje 360 W napajanje, jeli to dovoljno jako? Jeli 360 antecovih watta realnije nego fortronovih ili griješim? |
Gle ovak možemo u krug, to je isto kučište koje sam ti preporučio u prvom postu. Znači microATX ploča (jer kolko ja znam kučište je potpuno isto, samu u napajanju razlika), i to sam preporučio zato jer je definitivno best buy. Ja na tom 380W napajanju tjeram e6750 sa 2 gige rama, 2600pro, 2 optike, tv i dvb-s karticu, i 2 harda od 500GB
....kroz ovih par postova su navedene sve dobre kombinacije, složi nešt nemožeš fulat EDIT: za razlike između 360w i 380w pitaj Wolverinea, on bi ti ogao nešto reč o tome, ja za ovo od 380w nemam prigovora |
Ja bi isel na ovak nesto. Proc ti netreba E4500 i malo jaca grafa ak bus htela kaj zaigrat:
http://www.imagesforme.com/out.php/i10398_5k.JPG |
Ispričavam se nisam mogao odgovarat na forum jer sam bio na putu bez neta.
Puno vam hvala elvis i subtex, to bi bilo to onda.:chears: |
uzmi si u hgspotu ili gdje već Silverstone LC17 kućište nekih 848kn full crno je imam doma 2 takva i jednostavno Best buy kućište za HTPC
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:41. |