![]() |
temperatura Systema -High limit
Očitava mi SYS Temp 35 C na idle a clockan prelazi 42 za 2 minute
je li to previše. Over...: CPU=1.7V DDR=2.8 SYS=1.9 |
:confused: To su temp za proc a ne sys. Ak je stvarno tako, pod hitno ubaci koji vent da to malo spusti.
|
to su system temp , proc je 44 idle -bez paste
|
temp. su previse, pod hitno ubaci koji vent! a kaj ti je ovo procesor bez paste? pa na zast ne stavis pastu, skine koji stupanj!
|
Pa stavi pastu i ubaci koji vent. Previše je to za sys. Meni je sys 26.
|
i menu je prije bilo ali kad sam dobio novi barton 2500+ temperature su se digle na procu 10,sys 8 za razliku od prošlog 2500+(sa silicon pastom),
na matičnu je sniman novi bios na servisu, je li moguće da krivo očitava |
Meni se isto tak glupira. sad mi je 33, ali mi je komp otvoren. kad ga zatvorim bude oko 32-33 na full loadu. neznam zašto. Prije mi je išo i do 38, al mislim da je to bilo zato što sam kabele naguro pod matičnu pa nije imala zraka.
@tor - kak ti je sys tak mala temp? |
čim povečam napon na chipsetu 1.9V odmah leti preko 44C
|
Citiraj:
I ništa ti ne očitava krivo, jednostavno nisi stavio pastu na procesor, i on se više grije, pa više zagrijava temp kučišta, pa ti je i sys temp viša. |
Meni je sys temp max 27 s time da trenutno nemam intake fanova.
|
Normalna je to temp. Imam samo jedan case vent (doduše enermaxa 120 cm ali na 1000 okr/min).
|
Meni je sad dok pišem i slušam mjuzu 28 s 4 venta 80mm
|
10 stupnjeva razlike je normalno????
prošli je imao silicon pastu na sebi i nije prelazio 38 sa manjim brojem okretaja volcana |
Meni ne možeš držat prst na NB cooleru više od 10 sec :D :D :D
Razmišljam da naručim Zalmana :D |
Meni je bez fanova temp 32 idle, a full ide do 34, a kad uključim 2 80mm fana bude mi opet 32. glupavo, jelda? jel ima kake veze što nisam izrezo njihove mrežice, one imaju malo rupa.
BTW uzeo sam CoolerMastera 80mm i dere se ko lud, a piše 25dB. jel to puno? |
25dB bi trebalo biti dosta tiho.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ma uzmeš neka obična kliješta i poskidaš sve. onda uzmeš turpiju i sve isturpijaš, tako sam ja...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Najjeftiniji ventilatori koji valjaju su Sunoni, svi ovi 10-30kn su šrot.
|
Ovi od 20 Kn imaju 25dB kad su ugašeni, a kad ih upališ to je nešto sasvim drugo!:beer:
|
Šalim se, mogu i oni biti tihi ako im broj okretaja ne prelazi 1500, mada tad ni protok zraka i nije nešto.
|
A gdje da kupim Sunona? I jel bolji Sunon ili Papst. ionako bi morao narućivat iz zg pa bi htio uzet nešto dobro.
BTW jel ih ima koji svijetle? |
Evo da se nadovežem, ima li di za kupit (dali uopče postoji) vent od 92 ili 120 prozirni sa ledicama.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:25. |