PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Ups (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=922)

icarevic 17.09.2002. 08:15

Ups

Pozdrav svima.

Naime namjeravam kupiti UPS pa me interesira Vaše mišljenje.

Za oko mi je zapeo APC Back UPS 500VA CS 815 kn u
Ve-mila. Imali ko kakva iskustva s ovim uređajem ili ako ko ima nekog boljeg za ovliko para.

Ivica

ozren 17.09.2002. 10:00

Re: Ups

Citiraj:

Originally posted by icarevic
Pozdrav svima.

Naime namjeravam kupiti UPS pa me interesira Vaše mišljenje.

Za oko mi je zapeo APC Back UPS 500VA CS 815 kn u
Ve-mila. Imali ko kakva iskustva s ovim uređajem ili ako ko ima nekog boljeg za ovliko para.

Ivica

Moja iskustva s APC modelima su dobra. Jedino kaj sam primjetio da neki jeftiniji modeli recimo nemaju serijski port... A kako ce onda OS ocitavati stanje baterije kada nestane struje nije mi bas jasno.

Druga stvar je jacina... ne znam koji stroj imas... ja imam UPS od 600W i to mi je dovoljno, no kada sam testirao dvo proc-Athlon plocu (uskoro ce clanak o tome) 600W mi nije bilo dovoljno kada bi oba AthlonaMP putegla load od 80% na vise... tad bi UPS otisao u overload...

overload a nema struje = gasenje... Eto, mojih $.05

Ozren

razlo 17.09.2002. 11:00

Ja imam APC 300VA. Prvenstveno sam ga nabavio jer kod mene u kvartu stuja nestaje svakodnevno i to u stilu "ima-nema-ima-nema" u razdoblju od 1 sekunde pa mi je to totalno razvaljivalo komp. A kad je fakat nestane imam dosta vremena sve snimiti i zgasiti komp.

icarevic 18.09.2002. 08:21

Ovaj CS model ima USB prikljućak pa OS može gasit komp.

Razlo pitanje za tebe dali ti UPS uspije izdržati kod tih strujnih udra (pođe -dođe).

Moja kmfa:

Abit KT7A
AMD 1200
256 MB
IBM 40 GB
Radeon 7500
:confused:

razlo 18.09.2002. 09:38

Da izdrži bez problema, možda nisam baš najbolje objasnio u prethodnoj poruci. To mi je zapravo i bio razlog nabavke jer mi je puko film kad mi je krepao disk i vn trafo u monitoru. Moju konfiguraciju možeš vidjeti u signatureu. Ako već ideš na 500VA model uzmi rađe APC Back UPS 500VA AVR, stabilizator linije - Addl Surge Protected Outlets, Overvoltage Correction, Brownout correction ... dobro će doći posebno ako imaš neko lošije napajanje. Razlika u cijeni je nekakvih 120kn.

icarevic 18.09.2002. 14:15

Hvala na odgovoru.

Ivica
:)

ozren 18.09.2002. 15:46

Citiraj:

Originally posted by icarevic
Ovaj CS model ima USB prikljućak pa OS može gasit komp.

Razlo pitanje za tebe dali ti UPS uspije izdržati kod tih strujnih udra (pođe -dođe).

Moja kmfa:

Abit KT7A
AMD 1200
256 MB
IBM 40 GB
Radeon 7500
:confused:

Mrzim te fore kroz USB... to je totalni overkill interface za jedan UPS...

dpajur 18.09.2002. 17:16

Citiraj:

Originally posted by ozren

Mrzim te fore kroz USB... to je totalni overkill interface za jedan UPS...

kad nebus imo serijskog porta na kompu bus vidio kak je to overkill :)

ozren 18.09.2002. 19:31

Citiraj:

Originally posted by dpajur

kad nebus imo serijskog porta na kompu bus vidio kak je to overkill :)

Valjda to nebu tak skoro *sniff*

A uvijek se da uzeti i PCI I/O kartica koja ima serijski na sebi hihi. :burn:

gpremec 19.09.2002. 02:02

Citiraj:

Originally posted by ozren
A uvijek se da uzeti i PCI I/O kartica koja ima serijski na sebi hihi. :burn:
Vidi se da se i nisi susreo s jednom takvom. Problem je u tome kaj od tih dodatnih COM i LPT portova na dodatnoj kartici rade jedino oni koji su na ISA kartici jer su izvedeni hardwareski i mozes im poriktavati interapte, hardwareske adrese i te detalje. Sto se tice onih na PCI karticama, 99.99999999999999999% izvedbi su softwareske i rade pod Winima, ali je problem i u tome kaj zapravo ne rade. Testirali smo to za firmu, pa sam i dosta saznao po toj temi. Istina, postoji i PCI verzija istih koja je izvedena potpuno hardwareski, ali kisjoresgudbaj da ces ih ikada uspijeti naci. Znam da postoje, znam za skladiste u Austriji koje ih je (slucajno) imalo (nekih 20-tak komada), ali su ih prodali. Firma od koje su to nabavili vec tada vise nije postojala.

Bojim se da cemo se svi jednog dana i zaista morati oprostiti od dragog na COM porta.

...shmrc...

razlo 19.09.2002. 10:29

Citiraj:

kad nebus imo serijskog porta na kompu bus vidio kak je to overkill
:D :D :D :D :D :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:20.