![]() |
Disketna jedinica
Disketna jedinica mi ne radi. Kad ubacim disketu ona primi disketu, učini klik, zezlena lampica se normalno upali pa ugasi. Tada idem otvoriti disketu i dobijem grešku:
Windows - - Unknown Disk Format The disk in drive A: is not formatted properly. Please check the disk, and reformat if necessary. Sad jel crkla ta jedinica ili je problem u nečem drugom???? Probao sam ubaciti više disketa i ne radi ni jedna, na starom kompu sve otvara normalno. Jel se može što učiniti ??? Windowsi su xp sp2 ako to šta znači, matična asus p5kse,a disketna jedinica ona crna od 39 kn iz linksa. |
Jesi li uključio FDD kontroler u BIOS-u, dodijelio mu slovo i stavio da se radi o 1.44 MB floppyju? Podatkovni kabel si okrenuo kako treba? Pronađi s koje strane ti je pin 1 na floppyju i s te strane ide crvena žica na kabelu.
|
Provjereno, sve je u redu, kako si ti rekao, nije problem u tome. Nešto drugo ne valja, stvarno ne znam...
|
Vjerojatno je fdd riknuo, no sva sreća pa je 39kn, pa ili reklamiraj ili kupi novu.
|
Da nije riknula disketa? Pogotovo ako si je približio nečem s magnetom (npr. zvučnik) ili stavio u blizinu uključenog moba.
|
MA tek sam kupio novi komp, također i novu disketnu jedinicu, ima garanciju nije problem. Sad sam pokušao pristupiti iz command prompta, pritisnem format a:
dobijem poruku u windowsima Exception Processing Message c0000014 Parameters i onda još 20 brojeva i slova. a u promptu poruku The disk media is not recognized. It may not be formatted. Čudno čudno.... Zvat ću sutra one u linksa, ne znam jel rade na badnjak, ako ne onda moram pričekat do četvrtka. |
Odkad su disketne jedinice tolko jeftine (zapitaj se pošto su u USA,PRC, . . .) ima dosta novih a zapravo neispravnih. Idi je zamjenit, a nebi bilo loše da novu odmah isprobaju u butigi da nebi opet šetao sim - tam.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:06. |