![]() |
Seagate problem?
Seagate 7200.10, 500GB, AAD firmware.
Molim vlasnike istog da mi kazu da li njihov disk povremeno "skljocne" odn. napravi dosta cudan zvuk? Dakle osim regularnog zvuka svako malo napravi "skljoc". Ovaj moj da, a star je par dana. Hvala, pozdrav. |
Seagate-ovu dijagnostiku prolazi kompletnu bez gresaka.
|
Citiraj:
Evo, danas sam ga dva puta čuo da to radi, iako sam ga poprilično 'gazio' s kopiranjem podataka i reinstalacijama OS-ova. Zvao sam servis i rekli da ga donesem, a nikak mi se ne da.... :( |
meni je jučer hitachi(tj. čini mi se hitachi) škljocnuo, tj. kao da su se ploče na trenutak prestale vrtiti i počele ponovo, neznam jel to normalno budući da se prvi puta dogodilo?
health status je ok prema HD tuneu i quick scan nepokazuje bad sectore |
Hitachiji su poznati po skljocanju. Danas mi se cijeli dan vrti na stolu jedan 320GB Seagate AAK, novi (danas prvi put upaljen) i nije jos skljocnuo niti jednom.. go figure.
|
Bogte pa neće disk crknuti zato što je jednom dao neki zvuk od sebe, vjeruj mi znat ćeš kad to bude smrtni hropac (ako ne umre u tišini od izgorene elektronike naravno) rak je par puta objasnio kako to zvuči, mislim da nemreš to prečut... :D
|
ti bi bilo parkiranje glave.. tako da je normalno sad sve zavisi u kolikoj mjeri :D
|
Dok radi dobro je. :D
Ako krene sve cesce "kvrcat" posjetit ce servis. :D |
Citiraj:
Ma tak bum i ja napravio - backup se redovito radi, pa nek prdne ak baš mora. :D |
Pitanje: zašto si kupovao novi disk ako moraš raditi njegov backup? Najbolje da kupiš još jedan disk da bi mogao raditi backup tog Seagatea. Ja tu ne vidim logike.
|
Skljocne i moj tu i tamo, kao da bi ga trebalo podmazati malo :D
BTW: i najsigurniji i najbolji disk nije razlog za izostanak bakupa |
Citiraj:
Backup kao takav se treba raditi na bilo kojem disku bez o kojem se modelu radilo, ako ti je stalo do podataka. Moj stari 80GB Seagate nikad nije škljocnuo niti jednom pa sam svejedno redovito radio backup. Novi disk mogu kupiti kad hoću, a ak spušim podatke, bilo osobne ili poslovne (njih pogotovo!), onda nema te love koja bi ih nadoknadila. Ne vjerujem niti jednom disku i baš zbog toga ću uvijek podatke držati na dva različita mjesta/medija. :) |
Poslao sam upit Seagateu vezan za taj zvuk, pa evo mog pitanja i odgovora koji mi je upravo stigao.
Moj upit: Citiraj:
Citiraj:
|
Eto sad svi znam na cemu smo, manje vise :) Nego i ovaj moj je skljocnuo par puta, nisam trebao nista rec :D
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:45. |