![]() |
KMV switch za notebook
hello,
svi znate one odlične KVM switch-eve gdje sa jednom tipkovnicom, mišem i monitorom možete ratiti na više računala bez preštekavanja kabli... samo prebacite switsch na drugu mašinu. e a sad pošto mi treba sve to mobilno, razmišljao sam kako iskoristiti monitor i tipkovnicu od notebook-a??? znači imam nekoliko POS računala koja imaju samo male displeye (mislim da 2 x 20 znakova) i sad kad moram nešto pogledati na mašini moram tegliti monitor, miš i tipkovnicu.... sve ideje su dobro došle!!!! :chears: |
Zaboravi na to. Probao nešto spajati, al ništa od toga.
|
ja sam razmišljao da za ulaz koristim tv karticu i da "drugu" mašinu vidim kao virtalnu na mojem notebooku... hmmmm....
ponestalo mi je ideja... a možda već postoji nešt gotovog :goood: |
Kako misliš priključiti trackpad i tipkovnicu sa lapa na drugu mašinu? Možda bi se i dalo šta skemijati sa TV karticom, al onda bi vidio samo sliku sa druge mašine koja nebi bila interaktivna, nego bi mogao samo zuriti u nju :D
Uglavnom, vidim da radiš isti posao koji sam ja radio dok sam time razbijao glavu (POS terminali), i vjeruj mi da se ne vrijedi zamarati time jer ništa nećeš postići. Eventualno da nađeš neki stari lap koji ne radi a koji ima čitav LCD, tipkovnicu i trackpad, pa onda potražiti po netu kako konvertirati flat od LCD-a na vga-out, a flatove od trackpada i tipkovnice na PS2. Ovo prvo, sa monitorom je pokušao TomRi koji je odličan elektroničar i mozgaš, pa mu nije uspjelo. Eto, pa sad ti vidi... :D |
hmmm.... tu ideju sa starim laptopom je imao i moj šef kad sam mu predložio za to...
mislim da će ipak biti najjednostavnije puknuti neki LCD (15''-17''), tipkovnicu i miš u neki alu kovčeg i gotovo :chears: |
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:21. |