![]() |
(riješeno) Molim potvrdu da je MBO krepala
Imam jednu kutiju koja mi zadaje probleme i mislim da je mbo crkla.
Mbo je asus a7s333 (sock A), proc je athlon 1600 (agoia 0208mpm), mema twinmos ddr 400. U pocetku je pri paljenju samo pokrenul ventilatore i zgasil se za 1-2 sek. Onda sam malo cackal po netu i stavil jumpere i switcheve ovak: http://shrani.si/t/3J/10C/3D4unGko/2.jpg http://shrani.si/t/u/oO/4RubMcoQ/swok.jpg. Onda su se ventilatori upalili, ali nema ni slike ni tona. Mema je ispravna. Grafike sam izbacil kao neispravne, jer sam probal i agp i pci, i sa svakom isto. Napravil sam puno put clrcmos, izvadil bateriju. Napominjem da zvucnik s maticne ne ispusta nikakve zvukove. Trenutno ga napaja neko no name napajanje koje daje 20A na 12V - novo, tak da sam i njega izbacil ko uzrok. Inace s prijasnjim napajanjem (MS 400W :D) niti da trzne. Naravno napajanje ni ne trza kad se spoji zelena s masom. Sad me jedino zacudilo kak s preslozenim jumperima cpu 133 / dram 166 ventilatori rade. Ima li nade za plocu ili je jos jedna zrtva napajanja MS? |
probaj još popipat da li se procesor grije. I probaj poboga s nekim "non MS" napajanjem.
Gledaj ako se fanovi pale, i onda odmah ugase to je tipični problem ploče, gubi struju. Več sam par takvih sck.A s tim problemom bacio. |
Citiraj:
Proc se ne grije. Btw ovo drugo napajanje je lpg12 550W :D:D, ali je novo i pali se kad spojim zelenu s crnom. Nasel sam i sliku. Ipak mislim da nije u napajanju problem. Uvjeren sam da je MS potegnul i plocu. |
Ma gdje pronalaziš sva ta no name napajanja :) Ali ipak sva ta stara napajanja su dobro vrtila sck.a i 478 konfe koje nisu bile zahtjevne.
Tek sad sa x2 erom i pcie grafama ju jača napajanja došla do izražaja. Ak se proc ne grije, onda ni ploča ne komunicira s njim. |
Citiraj:
Ja se ipak drzim druge vrste napajanja, jedno u sigu, a u htpcu je 350pnf. Definitivno ploca ide u smece, tak da moze lock. Thnx Mortal :chears: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:47. |