![]() |
ČITAJ!!!-ovo nikada ne bi ni pomislili
SVE ŽIVA ISTINA IMAM SVJEDOKE!!!!
Imao sam Celerona i Matsonic MS7117C(koje sada slučajno prodajem). I evo opis mojih problema s kompom do sada: HARD WD EXPERT 9.5 GB-ima BAD SECTORE pa mi se sustav ruši svakih 2 i pol tjedna. I maznem ti ja iz škole neki tamo od 6.5 GB al taj crkne za 5 dana. U međuvremenu padne ti meni dodatna stalaža na stolu s njom Monitor 17", printer,zvučnici,jedno 150 cd-a za printer i cd-e nemoraš ni pitat dok monitor još radi a zvučnici mogu proć. Zatim upalim ti komp jedno toplo jutro i nakon 25 minuta rada komp je bio neobično tih,pokrenem ti ja hardware monitor a ono piše CPUFAN 0 rpm, CPU TEMP=85C oči su mi ispale , jebeni cooler se nije pokrenuo kasnije sam ga prvo morao rukom zavrtit pa onda on krene sam Ajde na memoriju namam prigovora Kupio ja GeForce 2 mx400 64 MB ram i rikne ti ona nakon 2 godine ZAŠTO pitao sam se ja veoma dugo ozgleda da je razlog bio to što je radila 1 godinu na 83 MHz AGP-a ja sam se čudio kako je dobra bila. Bio sam bez grafičke par dana i maznem ti ja iz škole neku Trident 4 MB bar na net mogu veseo ja ali tradicija se nastavlja crkla i ta. Šta drugo nego uzet još jednu iz škole naravno istu takvu. Ali ta je još uvijek živa. Za božić kupim ja u HGspotu dobio sam bez PDV-a 550-osnovna 450- bez pdv-a Gainward FX 5200 128 MB RAm-a. Al zajebo se ja dobro nakon čekanja u redu nekih 40 minuta dobim ju ja u ruke. otvori ju ja kod kuće a ono Low profile htio sam je bacit u zid istog časa Low Profile(64-bit,260-cpu,266-ddr)-katastrofa a radi clocana na 350/420 nije loše ne pitaj za benchmark bolje ti je. Ova nije slijedila tradiciju prošle pa je isnjom bilo problema morao sam ju nosit na servis kod frenda da joj nasnimi bio natrag izgleda da je 8 flashanja u 1 satu bilo previšu za nju. Ali sada radi bez problema. E da zaboravio sam napomenut da sam maznuo i neko napajanje iz škole 300W-malo sutra. Evo dana kada kupih ja DFI LANPARTY NFII ULTRA -1172 kn(nobilis)-čudo od matične Uz to naravno i de i AMD 2500+ (mislio ja bit tu overclokanja) Kupim od frenda memoriju 256 2700 samsung za 190 kn (nije loše) I stavim na to još TT Volcano 11+ ( nestalo im 12+) Komp nije radio jedno tjedan dana jer ovo napajanje nema ono dodatno četvero-pinsko napajanje za matičnu i nakon tjeda dana idem ja ipak probat nema veze ako neće radit vidi vraga ono upali i dan danas je još uvijek u kućištu. Da vidiš to kučište mada je midi-tower matičano je malo pre široka tako da mi je pržilica 2 mm od kondenzatora koji se malo savinuo. Usput da ne zaboravim da pržilica ne radi RICOH 8* ne pitaj koja stara 4 godine,naime neće zavrtiti cd pa sam ja otvorio gornji poklopac pa kad treba pržit ja ga malo zalaufam cd i ona krene i prže bez greške. Ljudi se žale na BUKU TT ja sam se navikao kolko je kućište već razrovano buka napajanje daleko nadilazi buku tt jedino ovaj dobiva kad je maximumu mislim ko mu može konkurirati. I idem ja clockat novi komp ali zbo memorije ide samo do 1.98 GHz naravno množitelj je otključan i pročitam ti ja netu da spajanjem nekih pinova na socketu možeš otljućat odoh ja na posao.Spojim ti ja te pinove ali proc ne radi, pročiato ja da ako proc rikne ne mogu skužit.I tako ja razmišljam nema smisla stavljat sada volcana mučit se stim inače da bih ga stavio moram prvo izvadit napajanje ne mogu nabit šarafciger u rupu da ga stisnem,inače par puta je skliznuo i svom sangom u ploču sreća moj da ima plastičnu zaštitu ako socketa, mislili su ti u DFI na ljude poput mene,svaka čast.I idem ga ja upalit bez volcana ako boota stavljam volcana ako ne na reklamaviju.Upalih ga ja a ono ugasi se nakon 2 sekunde ja opet upali ono isto, ja opet ono isto već sam popizdio bio sam siguran da je riknuo ma idem ga upalit posljednji put pa ga vadim upalim ja komp a ono krene nije se ugasio ali nije booto izgleda da je rad bez coolera bio koban jebenih 6 sekundi i već mrtav.(To sam ponovio 3 puta ) Odnesem ga ja u Nobilis na reklamaciuj oni ga pošalju u LOST- tamo on bio 30 jebenih dana. U međuvremenu frend kupio durona na 1300. pa posudio mi ga na nekoliko tjedana Digao sam na 1.45 GHz sa 200 na 328 MHz Sabirnocom naravno to DDR vrijednost. I tako švrljam netom i nađem novi bios za matičnu flasham ja nju kaže ono sve ok flashanje uspjelo. Ali nije bilo tako upalim ga sutradan a on pogodi neće bootat. Pa nosi i matičnu na servis tjedan dana im je trebalo ,prvo kaže sutra gotovo ali nisu im stigle nove dfi ploče tog modela i jeb.. ne može snimit pa oduljilo se i to. I napokon na mukotrpnih mjesec dana dobio ja novog BArtona i natrag ploču,Stavi on pred mene 10 bartona i biraj uzmem ja jednog(smeđeg, priošli put je bio zelen) Sve ja doma spojim. Krene on naon što clear cmos napravio ali očitava ga kao xp 1100, Brzo ja to popravih i podesio ja u sve ubio-u 166*11 prikaže on 2500+ i krenem ja instalacijom windowsa i nakon 10 minuta temperatura cpu=47 sys=37 nisam mogao vjerovat istina stavio sam ga bez paste zato jer mi je ponestalo ali 47-IDLE je malo previše prošli onaj nesretni na full load nije prelazio 40 sa volcanom na 3300 rpm, dok ovaj ima 45 n IDLE. spustio sam voltažu na 1.38 po se kreće negdje oko 40. Išao ja clockat cpu=1,75 sys=1.9 Temperatura cpu=49 sys=42 Sa prijašnjim bartonom sys nikad nije prelazio 35. A kako izgleda ni ovo neće dugo uzdržat pad izgleda bit i nastavka ovoj priče vjerojatno i puno toga što sam izostavio među tolko problema tko će ih se svih sjetit. PRŽI!!!PRŽI!!!PRŽI!!!PRŽI!!!FLASHAJ???FLASHAJ???FLASHAJ??? |
Re: ČITAJ!!!-ovo nikada ne bi ni pomislili
Citiraj:
LMAO Stvarno mi te je žao... |
Fina pricica, samo jos da si pazio na pisanje i gramatiku, ovako ti dajem 3 iz sadrzaja i 2 iz jezika. :p
|
Ti si kleptoman.:D
Zbog tebe su današnja djeca informatički zaostala.:D Malo kritike ne škodi.:D :beer: :beer: |
tekst je napisan u 5-8 minuta zato ne gledaj gramatiku!!!!!
|
zgodna pricica (mislim za citati, ne ako ti se to i dogodilo :D )
nego, kolko ti je na kraju sve skupa komponenti riknulo u mjesec dana? si razmisljo mozda da ti nesto ne valja s el.mrezom doma? :) ili s tim silnim napajanjima? :D |
Re: ČITAJ!!!-ovo nikada ne bi ni pomislili
Citiraj:
|
E smijali smo ti se sinoć, uz pivu :D Tek toliko, da znaš...
|
Stvarno mi te zao...
Pokusavas biti overclocker i tweaker a ne pazis na detalje :) Ako zelis biti overclocker moras stvarno pazit sto kupujes a neke shitove a jeb ga tak je. Kak mozes overclockirat Bartona ako imas PC2700? A onda graficka 5200? Pa daj bolje da si uzeo polovnu GF3Ti za jos manje para. Stvarno mi te zao :D |
A kaj je sam meni čudno da je čovjeku trebalo napajanje sa posebnim 4-pinskim priključkom koji ide na matičnu?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
jebiga 2500+ je clockan na 2800+ 2178Mhz
neznam ni ja kako jer je memorija 2700 ali radi čim 11*200 tek onda je blue screen of death. pa slijedi restart. |
Ajd reci na kojim ti latencijama radi sad na 198.
|
šta je neadretalac tvoj p4 kaska ili??
radilo bi to opet sve na 2 da mogu povećat voltažu preko 2.8 ali radi na default 2.7 |
Ja ni nemrem povečat voltažu. :D :rolleyes:
|
zajeb ali ni povečanje od 0.1 V nije bogzna što
|
A bolje išta nego ništa.
|
neznam hoće li mi bit dosta 1.9 V na chipsetu
|
Greska br.1 :rambo:
Palio si komp a da nemas kuler na procu i to tri puta. :clap::rolleyes: Greska br. 2 Kupovao si u HGshrotu:rambo: Greska Br.3 Kupio si FX5200, to se kupuje neprijateljima, a ne sebi.Ak vec kupujes low end grafu onda uzimas ATi 9100 ili 9200. :rambo: Pogodak- potopljen |
Citiraj:
|
ma da sam znao da je low profile uzeo bih 9200 128 sapphire bez razmišljanja
Šta misliš da joj nasnimim krivi bios oa neće bootat i odnesem je u Hgspot i tražim reklamaciju ali da nadoplatim para za 9600, a kažu ne nek mi ju vrate pa ću vratiit stari bios Da ILI Ne??? |
Citiraj:
|
iako ima garanciju
|
Citiraj:
|
kako to misliš
|
Pa šta nije ostalo samo kučište? :confused:
Ostalo ste počistili. |
od starog kompa ili????
|
Dolje na radioničkim.
|
de sta je tebi KAk tak sta mozes uopce pricati! Gdje je ta kultura kod ove danasnje djece?:mad:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:54. |