PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Overall Ati vs. Nvidia (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=92031)

Hrubi 21.12.2007. 21:49

Overall Ati vs. Nvidia

Evo blizi se dan kada ubadam novu grafu,i zapela mi za oko HD3850,ali citam tu po forumu stalne probleme sa driverima,rusenja,BSODovi,pucanja textura itd...tak da vise nisam pametan sta kupiti.Znam sigurno da je Ati u istom cjenovnom rangu puno brzi od Nvidie po FPS pitanju,ali koliko je stabilniji to me zanima?Da li se isti problemi javljaju i kod nvidie?

Zvijerko 21.12.2007. 21:54

Potpuno ti je svejedno po pitanju drivera. Ati ima podjednako problema koliko ima i nvidia, omjer cijene i brzine je podjednak, ati je nešto bolji kod dekodiranja videa itd, itd. Tak možemo do sutra. Totalno ti je svejedno koju uzmeš, bit ćeš podjednako zadovoljan.

Opaki 22.12.2007. 00:00

Mislim da ćeš bit ipak malo zadovoljniji s Nvidiom jer ima razrađenije drivere i s manje bugova, što se najviše vidi s mnogo manjom razlikom u performasama između različitih igara (plus tu su uvijek, za nvidiu bolje, opengl igre na nesreću ATi-a).
Što se tiče HD3850 definitivno best buy trenutačno, no ako želiš nešto jače i skuplje onda 8800 GT.
Kod odabira kartice za igre primarno gledaj FPS, jer su u ostalom stvarima dosta slične.

tech 22.12.2007. 01:09

Citiraj:

Autor Hrubi (Post 902405)
Evo blizi se dan kada ubadam novu grafu,i zapela mi za oko HD3850,ali citam tu po forumu stalne probleme sa driverima,rusenja,BSODovi,pucanja textura itd...tak da vise nisam pametan sta kupiti.Znam sigurno da je Ati u istom cjenovnom rangu puno brzi od Nvidie po FPS pitanju,ali koliko je stabilniji to me zanima?Da li se isti problemi javljaju i kod nvidie?

Gledaj, trenutacno je sve zje... sa driverima, no poznavajuci ATI to ce se rijesiti...

Citiraj:

Autor Opaki (Post 902505)
Mislim da ćeš bit ipak malo zadovoljniji s Nvidiom jer ima razrađenije drivere i s manje bugova, što se najviše vidi s mnogo manjom razlikom u performasama između različitih igara (plus tu su uvijek, za nvidiu bolje, opengl igre na nesreću ATi-a).
Što se tiče HD3850 definitivno best buy trenutačno, no ako želiš nešto jače i skuplje onda 8800 GT.
Kod odabira kartice za igre primarno gledaj FPS, jer su u ostalom stvarima dosta slične.

Zaista misliš da je bolje gledati FPS, nego količinu memorije bez koje naravno nema ni FPS-a...misliš da bih ja pri kupovini kartice kada cekam na blagajni mislio: koliko cu dobiti FPS-a u Crysisu???A koliko U COD-u4(odnosi se na optimizaciju igri)!!ipak se držim gledanja taktova, količine memorije i brzinu memorijske sabirnice...

I jedno pitanje...sa kojom Nvidiom vi uspoređujete HD3850???Jedina jaca kartica je 8800GTS/GT...nema kartice u rangu HD3850 osim naravno 8600GTS koju 3850 ostavlja daleko iza sebe.Ovo je cista tema AMD vs. Intel, kojih je forum pun k...

Mar 22.12.2007. 01:19

Pa 3850 je trenutno najjaca kartica (daleko) u svom cjenovnom rangu, no isplati se pricekati da dođu 3870 u većim količinama kad će pasti cijena na 1200-1300kn i onda ubosti jednu 3870 sa 512mb rama (od viška glava ne boli :))

Opaki 22.12.2007. 01:54

Citiraj:

Autor tech (Post 902535)
Zaista misliš da je bolje gledati FPS, nego količinu memorije bez koje naravno nema ni FPS-a...misliš da bih ja pri kupovini kartice kada cekam na blagajni mislio: koliko cu dobiti FPS-a u Crysisu???A koliko U COD-u4(odnosi se na optimizaciju igri)!!ipak se držim gledanja taktova, količine memorije i brzinu memorijske sabirnice...

Da, daleko najvažnije je koliko FPS-a ustvaruje, sve te specifikacije si možeš ugurat u šu... (bez uvrede svi mi također) ako kartica ne ostvaruje ono što se očekuje od nje, što se tiče rama - najmanje bitan podatak kod kupovine grafičke jer najmanje utječe na performanse i to samo sa uključenim FSAA i ASF na rezolucijama 1600x 1200 i više gdje je potrebno barem 512 Mb.

Audi45 22.12.2007. 06:06

Citiraj:

Autor Opaki (Post 902560)
Da, daleko najvažnije je koliko FPS-a ustvaruje, sve te specifikacije si možeš ugurat u šu... (bez uvrede svi mi također) ako kartica ne ostvaruje ono što se očekuje od nje, što se tiče rama - najmanje bitan podatak kod kupovine grafičke jer najmanje utječe na performanse i to samo sa uključenim FSAA i ASF na rezolucijama 1600x 1200 i više gdje je potrebno barem 512 Mb.

:offtopic:
O boze, daj mi onda reci koju mi grafu mozes preporuciti za C.M. Dirt zelim ju
igrati na 1680x1050 sve na ultra high sa najmanje 35-40 FPS-ova.
Iduca ce biti sto veci hladnjak to je jaca grafa.

EDIT:
Citiraj:

Autor coconut (Post 902604)
CM Dirt je neoptimizirana do pakla i koju god grafu staviš, igra će ti biti u komi i nećeš moći iskoristiti puni potencijal kartice i konfe.

Da znam ovo je bio sarkasticni post

coconut 22.12.2007. 08:29

CM Dirt je neoptimizirana do pakla i koju god grafu staviš, igra će ti biti u komi i nećeš moći iskoristiti puni potencijal kartice i konfe.

Mar 22.12.2007. 12:07

Neznam zašto se toliko ogovara CM dirt... ovo ljeto smo ga igrali na konfiguraciji iz siga (moj komp), dapače na 15" monitoru, skoro sve high jedino je shadows bilo medium mislim u 1024x768 (dok mi je ovaj 20" bio na reklamaciji) i igra je išla odlično u svim situacijama osim buggy rally-ja di se dizala prašina i bilo masu buggy-ja.

Opaki 22.12.2007. 23:11

Citiraj:

Autor Audi45 (Post 902588)
:offtopic:
O boze, daj mi onda reci koju mi grafu mozes preporuciti za C.M. Dirt zelim ju
igrati na 1680x1050 sve na ultra high sa najmanje 35-40 FPS-ova.
Iduca ce biti sto veci hladnjak to je jaca grafa.

Neznam što želiš reć, no ko da je bitno!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:26.