![]() |
LINKS - Bozicno snizenje
Kako to da links nema nikakvo bozicno snizenje, tj. bude li toga ikad ? - tek san nedavno pocea u njih kupovat pa neznan.
|
ima neku "specijalnu" ponudu povodom praznika koja je IMHO crap tako da ništa :)
|
hahaha, moš mislit.
baš će sada kada imaju najviše posla ić smanjivat cijene... |
A bas su židovi, nije ni cudo sta niko u splitu ni nezna za njih. Vecina ducana ima neka snizenja za praznike :(
|
Oni tu i tamo imaju neke gluposti kako je Hamm rekao i imaju ti skoro svaki petak neki artikal ili grupu artikala na sniženju..
|
Pa kao i svi ostali, daju akcije na ono sto ionako nitko nece da uzme po punoj cijeni. Dakle ako zelis kupiti nesto sto valja nevalja ti se uzdavati u akcije da ce biti povoljnije.
|
a nemaju, kao ni vecina drugih... bozicni popusti su praksa koju su nasi trgovci napustili pred par godina i ocito je ne misle vratit (svaka cast hg-u koji je napokon s ovim popustima nesto jeftiniji od ostatka). No sta je tu je, prava snizenja ionako krecu tamo negdje u 2 mjesecu - pocetkom treceg, nakon oporavka trzista od bozicne ludnice
|
Pa, ono, ipak smo mi Blkanezi tako da nije ni cudo - glavno im je brzo zaradit, a to oce li in se kupci vratit bas i ne. Inace, ne mislim ode samo na popust - to je banalni primjer, nego i na druge aspekte poslovanja poduzeca u nas.
To u prvi misec snize samo da potrosis i ono sta jos nisi za Bozic. |
SRAMOTA
svi ducani sa glazbenom opremom imaju u prosjeku 20% popusta |
to je normalno frende ;)
eto ako si dovoljno brz možeš kupit kimber select kablovinje za 40% off... treba ti doduše 12k kn negdje. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Je da zbilja mislis da nece cariniti 2 MSANova kamiona puna WD diskova vrijedne nekoliko desetaka milijuna dolara?
|
Ja u subotu odo u Zagreb u LINKS da uzmem sebi nesto umjesto ovaoga sto mi je crklo (konfa #1 maticna), i bas sam se nadao da ce biti neki veci popust povodm bozica kad ono nista :(
|
A bit će da ne slave Božić :D
|
Citiraj:
no uglavnom, ja jos uvijek onda vidim da glazbeni ducani, koji su isto lopovi svi redom, imaju popuste (i vjerojatno s tim popustima prodaju duplo vise i jos su u plusu u odnosu na inace) a informaticari su skrti. |
je samo je razlika kaj informatički dućani na 80% komponenata imaju marže od 7-10% a glazbeni po 40%
|
marža ovisi od proizvoda do proizvoda... i imaju oni i velikih i malih marži tako da to nije mjerilo.
|
pretežito su male ;)
misliš da je neka turbo zarada na hp lap sa 17" ekranom i akcijskom cijenom od 5k kn? |
Citiraj:
Cisto sumnjam da bi prodavali da nemaju zarade :fiju: |
normalno da ga prodaju za zaradu, inače bi trgovina propala ;)
pitaj po auto koncesijama koliko imaju zarade na autima kaj su na nekim mega akcijama. |
Citiraj:
don`t ask me how I know.... |
@goc_malis - sa time profitiraju onda jedino dobavljaci.
al ovo je rendula u pravu sto se tice audio shopova. neki dan si je kompic kupio sluske u jednom glazbenom shopu (euro unit mislim da se zove). kaze kostale su oko ~1600kuna sad imaju 25% popusta. Bas me zanima kakve oni imaju nabavne cijene i kakve su im marze :D |
ja sam danas kupio neko posuđe u lesnini... bilo 570, sada 270... pa ti vidi :D
|
Citiraj:
|
sto se tice marze ja sam recimo svoju graficku platio 1270kn (da, onda su jos bile na cijeni :)). dok ju je lik u trgovinu narucivao vidio sam i njihovu nabavnu cijenu - 830kn. i kad dodas PDV ostaje ti marza od 25% :)
|
Citiraj:
pa dijele poklone :chears: čestitka, majica i 512MB stick s produznim kabelom http://www.imagesforme.com/out.php/t8980_PC210017.JPGhttp://www.imagesforme.com/out.php/t8979_PC210019.JPGhttp://www.imagesforme.com/out.php/t8978_PC210020.JPG a uz to su i fakat uslužni (govorim za Links Rijeka, posto tamo kupujem). :respekt: |
to je valjda zato kaj ostavljas podosta para kod njih :) ...pretpostavljam :)
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
i nisu informaticke trgovine jadne pa imaju malu marzu vec je stvar u ljudima koji vode te trgovine... od kada je HG prepustio vodstvo menadzerima firma se preporodila kao sto i vidimo po bozicnim popustima, reklamacijama i slicno... dakle dolazimo do zakljucka da bi vecina informatickih firmi mogla dati 15% popust na bilo sta, a to sto su zidovi to je drugi par rukava... |
ja imam onu njihovi prvu majicu!weee,još stoji u ormaru nenošena :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:38. |