![]() |
Bakreni i Aluminijski blok za vodeno.
Imam bakreni blok za cpu. Sad bih uzeo aluminijski za VGA. Jel ce to predstavljati kakav problem? Hvala unaprijed.
|
Da! Veliki problem. Radi o razlici potencijala ta dva materijala koja se (laicki receno) ne podnose i onda bi moglo doci do elektrolize 'n' staf lajk det.
|
uzmi bakreni za VGA ;)
|
Ako je aluminijski blok anodiziran, odnosno stanjen mu je sloj oksida, i odvojen od sustava ( elektrolita ); ne bude ništa. Kod mene već mjesecima radi(e) blokovi s anodiziranim aluminijem, i bakrenim kilerom. I na aluminiju nema nikakvih vidljivih znakova propadanja.
Kod klasične ( aluminij vulgaris ) elektrolize ( aluminij se raspada i kroz elektrolit prenosi na bakar ) se to događa, al kod anodiziranog aluminija, nema staf lajk det ;) Ali kako Ren i Optik kažu, bakar is vej tu go. |
može ako ih fizički povežeš... ali pogledajte i neke gotove vodene blokove kojima je jezgra bakrena a tijelo aluminijski i odvojeni su sam dihtungom, a i destilirana voda ne provodi stuju.. ako se dobro siječam s materijala možeš dobit i nekakv galvanski članak da ih povežeš na čisti dodir :D
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Zalman ? :D predpostavljam, :D Da, s njima nema problema što se elektrolitske reakcije tiče. Samo si pogledaj kod njih na sajtu koji blok je tvoj, odnosno teh. specifikacije bloka. Ako piše anodized aluminium, to je to.
|
Citiraj:
Jel to ok? Po ovom sto sam citao okolo nebi trebalo biti nikakvih problema. |
Dobar je, ima ih Gradjanin, 2 serijski spojena. Pošalji mu PM, i pitaj ga za njihovu učinkovitost :)
Inace, oni su dosta restriktivni ( blokovi ), i pružaju dosta otpora u sistemu, pa ne bi bilo na odmet napisati koju pumpu misliš staviti :) |
Citiraj:
|
EK waterblocks u Sloveniji...upravo dok pisem ovo osobno idem naruciti 2 komada..
|
Citiraj:
|
Evo blok je montiran. Nikakvih problema nije bilo. Sad mi je VGA u normalnom radu na 48C a clockana na 600 mhz pod punim opterecenjem oko 65/66C. Ja sretan.
|
pa sada i ne bi trebalo biti u početku, nego kroz koje vrijeme bi trebao počet bakar propadat ako miješaš metale :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:38. |