PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Case Modding (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=55)
-   -   Bakreni i Aluminijski blok za vodeno. (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=91482)

Adisabeba 17.12.2007. 19:23

Bakreni i Aluminijski blok za vodeno.

Imam bakreni blok za cpu. Sad bih uzeo aluminijski za VGA. Jel ce to predstavljati kakav problem? Hvala unaprijed.

Optik 17.12.2007. 20:34

Da! Veliki problem. Radi o razlici potencijala ta dva materijala koja se (laicki receno) ne podnose i onda bi moglo doci do elektrolize 'n' staf lajk det.

Renesis 17.12.2007. 20:41

uzmi bakreni za VGA ;)

Juggernaut 17.12.2007. 20:44

Ako je aluminijski blok anodiziran, odnosno stanjen mu je sloj oksida, i odvojen od sustava ( elektrolita ); ne bude ništa. Kod mene već mjesecima radi(e) blokovi s anodiziranim aluminijem, i bakrenim kilerom. I na aluminiju nema nikakvih vidljivih znakova propadanja.

Kod klasične ( aluminij vulgaris ) elektrolize ( aluminij se raspada i kroz elektrolit prenosi na bakar ) se to događa, al kod anodiziranog aluminija, nema staf lajk det ;)

Ali kako Ren i Optik kažu, bakar is vej tu go.

amdonly 17.12.2007. 20:49

može ako ih fizički povežeš... ali pogledajte i neke gotove vodene blokove kojima je jezgra bakrena a tijelo aluminijski i odvojeni su sam dihtungom, a i destilirana voda ne provodi stuju.. ako se dobro siječam s materijala možeš dobit i nekakv galvanski članak da ih povežeš na čisti dodir :D

Adisabeba 17.12.2007. 20:50

Citiraj:

Autor Optik (Post 898908)
Da! Veliki problem. Radi o razlici potencijala ta dva materijala koja se (laicki receno) ne podnose i onda bi moglo doci do elektrolize 'n' staf lajk det.

Ok hvala na informaciji.

Citiraj:

Autor Renesis (Post 898917)
uzmi bakreni za VGA ;)

Nemogu nigdje naci kod nas bakreni za 8800gtx.

Adisabeba 17.12.2007. 20:57

Citiraj:

Autor Juggernaut (Post 898924)
Ako je aluminijski blok anodiziran, odnosno stanjen mu je sloj oksida, i odvojen od sustava ( elektrolita ); ne bude ništa. Kod mene već mjesecima radi(e) blokovi s anodiziranim aluminijem, i bakrenim kilerom. I na aluminiju nema nikakvih vidljivih znakova propadanja.

Kod klasične ( aluminij vulgaris ) elektrolize ( aluminij se raspada i kroz elektrolit prenosi na bakar ) se to događa, al kod anodiziranog aluminija, nema staf lajk det ;)

Ali kako Ren i Optik kažu, bakar is vej tu go.

E takav je blok za VGA. Znaci anodiziran. Po tome nebi trebalo biti problema? Izmedju ostaloga sam citao da ukoliko tekucina ima antikorozijski dodatak isto tako nebi smjelo biti problema.

Juggernaut 17.12.2007. 21:17

Zalman ? :D predpostavljam, :D Da, s njima nema problema što se elektrolitske reakcije tiče. Samo si pogledaj kod njih na sajtu koji blok je tvoj, odnosno teh. specifikacije bloka. Ako piše anodized aluminium, to je to.

Adisabeba 17.12.2007. 21:24

Citiraj:

Autor Juggernaut (Post 898967)
Zalman ? :D predpostavljam, :D Da, s njima nema problema što se elektrolitske reakcije tiče. Samo si pogledaj kod njih na sajtu koji blok je tvoj, odnosno teh. specifikacije bloka. Ako piše anodized aluminium, to je to.

To je ovaj. http://www.zalman.co.kr/eng/product/...x=272&code=021

Jel to ok? Po ovom sto sam citao okolo nebi trebalo biti nikakvih problema.

Juggernaut 17.12.2007. 21:33

Dobar je, ima ih Gradjanin, 2 serijski spojena. Pošalji mu PM, i pitaj ga za njihovu učinkovitost :)

Inace, oni su dosta restriktivni ( blokovi ), i pružaju dosta otpora u sistemu, pa ne bi bilo na odmet napisati koju pumpu misliš staviti :)

Adisabeba 17.12.2007. 22:03

Citiraj:

Autor Juggernaut (Post 898989)
Dobar je, ima ih Gradjanin, 2 serijski spojena. Pošalji mu PM, i pitaj ga za njihovu učinkovitost :)

Inace, oni su dosta restriktivni ( blokovi ), i pružaju dosta otpora u sistemu, pa ne bi bilo na odmet napisati koju pumpu misliš staviti :)

Eh ako ce biti problema s pumpom onda cu morati naruciti novu iz vana. Hvala na pomoci. Sad jedino preostaje kupiti blok. Nadam se da ljudi u Formelu imaju taj blok u trgovini.

ambivalent 18.12.2007. 11:14

EK waterblocks u Sloveniji...upravo dok pisem ovo osobno idem naruciti 2 komada..

Pupo 18.12.2007. 17:00

Citiraj:

Autor amdonly (Post 898931)
može ako ih fizički povežeš... ali pogledajte i neke gotove vodene blokove kojima je jezgra bakrena a tijelo aluminijski i odvojeni su sam dihtungom, a i destilirana voda ne provodi stuju.. ako se dobro siječam s materijala možeš dobit i nekakv galvanski članak da ih povežeš na čisti dodir :D

I ako uspiješ uliti 100% destiliranu vodu u sistem, za neko vrijeme ona to više neće biti a malo duže poslije toga će ti se pojaviti alge u sistemu. Zato se pravi mješavina destilirane i antifriza da se riješiš algi a možda i smrzavanja. Neki antifrizi imaju u sebi antikorozivno sredstvo a ako nema onda moraš uliti posebno i to sredstvo. Najlakše je kupiti gotovu tekućinu za vodeno hlađenje. Cijena nije premala al ni netreba previše tekućine.

Adisabeba 20.12.2007. 21:26

Evo blok je montiran. Nikakvih problema nije bilo. Sad mi je VGA u normalnom radu na 48C a clockana na 600 mhz pod punim opterecenjem oko 65/66C. Ja sretan.

Renesis 20.12.2007. 21:36

pa sada i ne bi trebalo biti u početku, nego kroz koje vrijeme bi trebao počet bakar propadat ako miješaš metale :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:38.