![]() |
Heavy gaming konfa
Pozzz....
Vec neko vrijeme pregovaram sa starcima o kompu i planirao sam ga kupiti u 2. mjesecu ali nakon sta mi se sinoc smrznuo 2 puta prilikom paljenja mislim da cu taj proces ubrzati.... konfa je sljedeca: MBO: Asus p5k premium CPU: E6750 RAM: Ballistix pc8500, 2x1 GB, ddr2 1066 mhz ili 667 VGA: nvidia 8800GT HDD: samsung spinpoint T166 500GB NAPAJANJE: Corsair 450 VX KUCISTE: Antec p182 to je sada 7.000 kn + MONITOR: 226BW samsung MIS: logitech g5 ili razor TIPKOVNICA: logitech g15 ZVUCNICI: neki logitech 2.1 PRIJENOSNI HDD: WD 500GB OPTIKA: neka dvd prza, i dvd citac sada je sveukupno 13.000 kn.... ako treba nesto mijenjati samo recite... najvise me muci maticna ali meni se cini da je odlicna... Unaprijed hvala |
treba li ti uopce
PRIJENOSNI HDD: WD 500GB mislim ako bas treba uzmi iako nisma siguran da ti je to toliko nuzna investicija |
Uzmi radije
MBO: Asus P5K-E WiFi - ista ploča a jeftinija RAM: Crucial Ballistix PC5300 2x 1GB 667MHz VGA bi mooožda išao radije na HD3870 Optika....neki LiteON DVD-RW - strašno su brzi pod prenosivi WD500GB misliš na običan 500GB WD ili one njihove MyBook-ove ako misliš na MyBook odustani jer koliko čujem dosta se kvare |
mislim na MyBook.... sad na starom kompu imam jos 200MB prazno diska a preko praznika bi ga htio formatirati i sve ispocetka da prebacim na nesto da imam i da mogu od ekipa skupljat muziku, filmove.... i gledao sam ga i bas mi je simpa....
sto se tice optiku uopce mi nije bitna brzina pisanja jer rijetko kad przim... mozda 5 puta godisnje.... koja je uopce razlika izmedu Asus P5K-E WiFi i p5k premium wifi i delux verzija..... @ ninoffmaniak zasto si odustao od kompova lvl19.... i ako vec cu nekim slucajem cekati do 2. mj onda cu uzeti penryne i neku novu grafu koja tada dode... |
Neće ti bit tak slatki kad rikne
radije kupi neki 2,5'' disk i case za njega Razlika je prvenstveno u nekim postavkama u BIOS-u a tebi kao početniku to fakat nije važno, naprotiv manje je za tebe bolje ploče su inače iste čuj LiteON košta 180kn zašto ga nebi uzeo? |
Razmisli jel ti stvarno treba to skupo kučište koliko znam taj antec je 1000 kn. Neki Coolermaster ili Čiftek sasvim dovoljan. I definitivno razmisli o HD3870, akom te zanimaju razlozi imaš poprilično dosta štiva po forumu.
|
nema problema uzet cu ga.... makar mi przenje nista ne predstavlja pogotovo ako si piknem taj (ne MyBook nego opcenito kazem) prijenosni hard i djelim ga okolo....
recimo sta je meni vazno optike je da je crn i da lijepo izgleda moram mi se ukolopit u kuciste a ne da bode u oci.... :P na kojoj rezi je mogu stabilno drzati cpu, rame i graficku.... mislim da mi bude stabilna 16 igranja i 8 h sati surfanja (0-24) jer 3 godine nisam nista odigrao pa sad to moram nadoknaditi....???? definitivno ce biti taj antec jer ga sanjam od 180 kad je bio i kad su ga recenzirali u hackeru i u u hrvatskoj je tada bio samo sivi.... frend je ovo ljeto kupio 2 komada i to je bila ljubav na prvi pogled... |
to ovisi o tome kakve komponente pokupiš
CPU ide bez bada na 3,6GHz ali mislim da ti preko 3,2GHz ne treba također bi ti preporučio da uzmeš bolji CPU cooler tipa Scythe NinjaPlus ili barem Scythe Katana2 RAM...opet ovisi ali na 1000 4-4-4-12 2,2V bi trebali ići (no to ovisi o tome koliko ćeš dić CPU tj FSB) Grafa ovisi jako od primjerka do primjerka DVD-RW .... pa kupi crni :D lijep...pa svi su praktički isti... a osobno mi je važno da optika radi...dakle da čita/piše sve što joj daš |
sve super... sve stoji.... samo cekam jos par potvrdi od razera i ekipe da je sve na mjestu pa da krenem u nagovaranje i shopping....
|
samo naprijed s kupovinom, eventualno razmisli da promjenis monitor u samsunga 2232bw koji sigurno dode sa samsung matricom ili mozda asus pw201 koji je nesto manji, ali ima bitno bolju matricu (p-mva umjesto tn)
s tim da su oba ova monitora dosta jeftiniji od 226bw! |
da sad sam bas guglao 226BW i nasao sam tu na forumu da se ljudi zale na panele i verzije...
asus: 1. ASUS VW222S - http://links.hr/index.php?naziv=Moni...kl=100.321.010 2. ASUS MW221U - http://links.hr/index.php?naziv=Moni...kl=100.321.008 3. ASUS VW222U - http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...6248&catid=233 |
ovako..... ovo je mali refresh teme jer vidim da je pala u zaborav i zanimaju me koji od 3 gornja monitora da si uzmem..... (post iznad), takoder nemojte zaboraviti samsung 226BW.....
a sta se tice externog HDD odlucio sam umjesto WD500GB MyBook-a sam odlucio uzeti samsung 500GB SpinPoint T166 i neku externo kuciste... |
Fino preupitaj na podforumu za monitore za mišljenje o ovim modelima. Ako teme već postoje, onda se moreš komotno i na neku aktualnu nadovezati. Sve u svemu prije budeš dobil odgovore, nego s ovih "refreshanjem" teme i čekanjem da se neko javi.
|
vise manje svi 22" monitori trenutno su u prosjeku prakticki isti, razlike nisu drasticne i svi spadaju u low end klasu monitora
226bw bi ja osobno preskocio jer mozes dobit solidan, ali i los primjerak, kao sto vec rekoh 2232bw nebi smio imat istih problema |
zasto spadaju u low end.....?????
|
Zato što dolaze samo sa TN matricama.
|
eto odgovora post iznad :)
TN je najlosija vrsta matrice, jedina prednost je vrlo velika brzina odziva, medutim sve to imaju dovoljno dobro danas da prakticki ghosting ne postoji vise niti na jednom monitoru osim eventualno onih najjeftinijih noname, dok su nedostaci mali broj boja koje realno mogu prikazat (18 bitna boja), vrlo mali kut gledanja bez izoblicenja kvalitete slike te neprecizne definirane boje Vise o tome imas na podforumu za monitore gdje mozes vidjeti koje matrice postoje te koje su razlike indzoj |
uzmi moj model(sig) nesh pozalit ;) pozzz
|
tip traži 22'' wide i ti uletiš sa 19'' wide
|
a šta kažete na http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=1112177
|
Vec vise puta prezvakan tema Taj philips je ok za te novce tesko da ces proc bolje. Postoji jos jedan LG LCD L222WS silver, 22" wide, 1000:1, 5ms koji je jos jeftiniji 1.781,45Kn (www.adm.hr) ali ovisi o tebi kojeg ces uzet sve ti je to TN. Sve ove brojkice 1000:1, 5ms itd ti nis ne znaci.
|
Citiraj:
nisma odustao nego sam skupio stavio da se gradi prekinuo podjelio sve rese savezu i poklonio acc dokazao sma sebi da mogu a ostalima ne moram nista dokazivait ne patim na popularnost niti me briga za misljenje drugih btw sto se tice g15 prije nego sto je uzmes isprobaj je recimo da je ja dobijem besplatno nebi je koristio jer su mi tipke pre visoke |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:36. |