![]() |
ATX na ATX2
Daklem frend je kupio novu matičnu(+ proc,ddr,graf...) jer je staroj izašao bijeli dim...no prije par mjeseci je kupio 400W atx napajanje koje radi super, a na novoj matičnoj treba atx2 napajanje.
Jel bi se to moglo riješiti nekim konektorom, lemljenjem ili nekim drugim metodama da se to isto napajanje prišteka na tu matičnu?:chears: |
trebala bi matična normalno sa ATX napajanjem
razlika je što ATX ima 20pin ATX konektor + 4pin +12V konektor a ATX v2,0 ima 24pinATX + 4pin +12V dakle normalno ušteka ATX konektor (samo će mu ostat zadnja 4 mjesta na ploči prazna) |
Citiraj:
Nema potrebe za lemljenjem jer postoje adapteri za ~20kn - link Inace u dosta slucajeva ploca koja ima 24 pinsko napajanje radi i s 20 pinskim prikljuckom. |
Citiraj:
edit: eto javio se strucnjak dok sam ja kopao da nadjem izvor...:) |
hvala:respekt:
|
malo da dignem temu iz mrtvih, imam problem bubnuo sam neko đubre od s754 ploče u novo kučište sa atx 2.2 psu 450W... ploča se ne pali kad je spojena na atx 2.2 psu nego samo kad uzmem neko staro napajanje s -5VDC pinom, problem je u tome što brijem da to napajanje nebi izduralo kad bi pospajo još par diskova i ventova... dali se može od kuda "dovuč" taj -5vdc na atx konektor????
|
Ako se ne varam bijela zica (-5Vdc) sluzi za napajanje ISA slotova ...
Moguce je (posto se radi o istosmjernoj struji) vrlo jednostavnom zamjenom crvene i crne zice dobit -5V, odnosno da crna bude +, a crvena - ... ali koja crna je + za -5Vdc ??? :rolleyes: Posto su sve crne na kraju spojene na istu tocku, -5Vdc kakvih tebi treba je gotovo nemoguce izvuci na jednostavan nacin ... Ukratko previse zezancije, a u slucaju da i dovedes tih -5Vdc VRLO je upitno da li bi imao zastitu od kratkih spojeva i prekoracenja struje i napona unutar PSU-a. Vrlo riskantno (i MNOGO nepreporucljivo) :smoke: Mozda je najjednostavnije da potrazis PSU s bijelom zicicom, tj. -5Vdc (na nekom starijem/polovnom kompu) ili drugu malo noviju konfu. |
brijem da nema pomoći, otvorio sam i to staro napajanje i ovo antecovo 450w. na ovom starom govnetu ima baš poseban izlaz za -5V a na antecu nema...mislim da če nakraju sve završiti na tržnici???????? :-)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:02. |