![]() |
Ajmo strucnjaci :)
Pozdrav ljudi.
Evo ovako,ako neko ima malo volje i vremena molio bih ga da mi slozi neku dobru konfu. Stvari koje su mi jako bitne: >> Komp mora biti tih,gotovo necujan,ili toliko glasan da se da spavati 3 metra od njega :) >> Biti ce upaljen od 0-24 , 20-ak dana u mjesecu >> Mora imati dosta prostora (mislio sam neka kombinacija sa hardom od oko 500tinjak gb i jedan eksterni hard od 750 gb +,ili 2 harda u kompu,neznam sto je isplatljivije,vjerojatno ovo u kompu ) >> Koristit ce se uglavnom za igranje i gledanje filmova te konstantni download >> U konfiguraciju ne ulaze monitor,zvucnici,tipkovnica,mis Cijena nije bitna.Moze biti i 20.000 kuna po trenutnim cjenicima jer komp namjeravam kopovati za cca. 4 mjeseca,a do onda ce cijena trenutnih komponenti pasti za vise od 40%. Takoder bi bilo ok da su komponente sto se overclockinga tice jako fleksibilne (sto znaci da za kojih godinu dana nakon kupovanja kompa mogu lagano OC proc,ram i grafulju i nakon godinu i pol - dvije i nadogradit komp). Evo zaista zahvaljujem svima na trudu i pomoci, Pozdrav! p.s. samo da pohvalim ovaj forum.Kupio sam zadnji komp preko preporuka bas s ovog foruma i komp mi je drzo punih 2.5 godina bez overclockanja i nadogradnje,a u ono vrijeme sam ga platio 7.000 kuna. :chears: |
Citiraj:
tako da ono sto ce ti netko danas reci nece znaciti nista za 4 mjeseca |
Onda dođi za 4 mjeseca pa ćemo nešto složit.
|
Pa ne caka je u tome sto ce izaci nesto bolje ali ce cijena bit u oblacima lagano.Ak mi sad slozite nes monstruozno,onda ce fino za 4 mjeseca bit to jos uvijek medu boljim kompovima ali cijena nece bit pretjerana ;)
Nisam neki fetishist da moram imat sve naj naj u kanti :) A nekak imam filing da se u 4 mjeseca nece razvit procovi bolji od trenutnih quad-ova,da nece doc memorija iza gddr4 na grafuljama ili pak ddr3 kod obicne memorije.. Inace ako bi sad slago imo bi limit 7.000 kuna ponovno tak da ono... I sam jedno pitanjce - ak moze procjena konfe: Athlon 63 3200+ GeCube radeon x800xl 256 bit 256 gddr3 nForce 4 ultra infinity maticna 2 * 512 ddr2 cooler master kuciste zalmanov hladnjak (onaj ogroman od bakra,neznam tocno ime ^^ ) 150 gb maxtor hard Disc dvd/rw prža ----> zanima me onak odokativna procjena konfe ;) Pa ak to uspim utopit za nesto love mozda bih odmah sad oko Nove godine uzimo novi komp (ak se da nes slozit za tu lovu a da popunjava sve gore navedene uvjete ;) ) Ajd nadam se da cete mi opet pomoc, Zahvaljujem unaprijed :care: |
Zamoli moda da ti ovu procjenu prebaci na Tržnicu jer to tamo i spada, a i dobit ćeš više odgovora nego ovdje.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:42. |