![]() |
Wireless tipkovnica problem . . .
dal mozda netko zna kako spojiti wireless tipkovnicu sa kompom, a problem je to sto je tipk. usb, meni je usb od maticne je pokidan, a imam na kompu usb u pc slotu, naknadno kupljen... i kad spojim tipkovnicu ne desava se nista nego samo u biosu otstane i kaze da ne prepoznaje tipkovnicu.
|
prvo moras nekako doci do biosa, dakle od negdje nabaviti obicnu ps/2 tipkovnicu. zatim u biosu nadjes opciju tipa USB keyboard enable/disable i naravno stavis na enable (obicno kraj toga imas i usb mouse koji je obicno po defaultu na enable, to ne diras ali mozda ce ti tako biti uocljivija ova opcija :))
ako toga slucajno nema onda pod prvim menijem u biosu nadjes opciju tipa "halt on" i tu stavis opciju "no error" (default je obicno "all but keyboard"), tako ce ti htjeti bootati dalje i ako pri POSTu ne detektira tipkovnicu. prava opcija je ipak puno bolja jer ce ti tipkovnica raditi i u biosu i pri prvoj fazi setupa windowsa itd, dakle je bolje ako ta opcija postoji. |
Nabavi si USB to PS/2 adapter za par kuna i problem rješen. Spojiš preko tog na utor za tipkovnicu i radi ako treba i u DOS-u. Nema nikakvog namještanja. Ima ga svugdje za kupit i izgleda ovako:
http://img80.imageshack.us/img80/3898/usb2psfa9.th.jpg Čudno da ga nisi dobio u kompletu. Ja uz Logitech S510 wireless set dobio i taj adapter. |
ali to je ruzno za vidjet :D
inace vjerovatno ima koji, barem se uz miseve uvijek dobije jedan :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:54. |