![]() |
koje defragmentere koristite?
eto pitanje je jako zanimljivo, ja konkretno vozim o&o defrag pro 6 i moram reci da sam zadovoljan sa njime. prije sam koristil onaj sugavi nortonov ali kako ga vise nema niti ne dela u windowsima kak spada presel sam na ovog.
BTW kaj jos koristite za pagefile defragmentaciju? ja za sada "pagedefrag" ali ak netko zna neke bolje neg samo javi. |
O&O defragment.
jest da košta, ali mi se sviđa defragmentacija pagefile-a pri podizanju vindoza. rad mi se svodi na paljenje kompa u 8:20 i rad do 16:00 tak da ono... tih 2 minute mi niš ne znače, a ne volim kad mi defrag rošta dok nešto radim. |
Perfect disk ili Diskeeper...
|
Diskeeper.
|
Diskeeper
|
Isto što i ti, jer oba rade dobro svoj posao.
|
Diskeeper
|
zadnji put kad sam koristio nortona... defragmentacija je trajala...
2dana... i 13 sati.... :D -ako tko moze pobit ovo nek se javi to je bio zadnji put da sam koristio nortona... diskeeper :beer: |
Inace koristio sam i deskipeer i perfectdiski ali to je bilo davno. pa mi recite koji od njih ima defragmentaciju lock-anih fileova i pagefilea?
|
Citiraj:
po meni diskeeper puno brze obavlja job |
Citiraj:
BTW to je bilo na starom kompu. Na novom ne defragmentiram. Ćim uspori formatiram:D :beer: |
O&O defragment. Odlican :beer:
|
Nortonov SpeedDisk
|
daj molim te tihomire reci koliko ti traje defragmentacija sa nortonom
imamo isti disk... -mislim da mi je bio preko 70% pun kad mi je 2 dana radio... |
Isprobao sam diskeeper i nije mi se svidjela defragmentacija tj nema nekih naprednih metoda 8bar nisam nasao) ali jedno sto je mrak to je boot defragmet kojeg u o&o nema. kada bi ocjenjivao ta dva u defragmentacij o&o 5 a diskeeper 3.
sada kada bi jos o&o ima ovu podrsku za boot defrag.... joj to bi bilo fenomenalno. |
Citiraj:
|
Sinoc skinem diskeeper 8 Home i vidi cuda neradi pod WinXP :) .
|
Norton Speed Disk
Ma o čemu vi pričate ljudi, Sa Nortonom mi na disku od 120 GB nikad nije trajao defragment duže od 30 minuta.
Nešto drugo nije kod vas u redu. Ako Norton ne završi bilo kakav disk ( u neznam kakvom stanju) za 60 minuta, formatirajte disk i instalirajte stvari kako treba. |
stvar je u tome kaj si ti vjerojatno stavio samo da ti popuni prazne dupe na disku i napravi quick defragmet fileova. a kod o&o ti cijeli disk prakticki premjesti sa jednog mejsta na drugi za manj od 30 min. eto disko od 15 gb ima jos 6 gb praznom defragmentira za 30 min s time da cijeli disk preslozi za sto brze podizanje windowsa a kad stavim na "space" gotov je za 1 min.
|
Citiraj:
Ali ću ti javit kad dođe nova. Dogodilo mi se jednom tako neš ko tebi. Bilo je sa WD100EB koji je se formatirao 8-9h. A stvar je bila u grijanju tj. disk je bio vrel,i neznam zašto ali je znatno sporije radio. |
Može li mi netko objasniti koja je korist toga? Ja defragmentiram disk svake 2-3 godine i to ako se sjetim
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
pa da.... primjer da ti je potrebna defragmentacija je kad otvoris folder u kojemu drzis dosta malih ili velikih filove,programi,filmovi i onda ti se taj folder ucitava minut... a prije bi se instantno otvorio...
-tihomir- kazes da se grije=? nisam bas isao za tim zagrije se da.. ali nisam bas mislio da je to iznda normale... a da sporije radi onda.. ne znam... imam ja sta za testirat sad ... -MadBoy- ne radi? uh... skinuo sam diskeeper 8 pro -idem spavat ujutro ga isprobam ako ne radi javim... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:33. |