PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   koje defragmentere koristite? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=9058)

Bl@de 21.03.2004. 17:06

koje defragmentere koristite?

eto pitanje je jako zanimljivo, ja konkretno vozim o&o defrag pro 6 i moram reci da sam zadovoljan sa njime. prije sam koristil onaj sugavi nortonov ali kako ga vise nema niti ne dela u windowsima kak spada presel sam na ovog.

BTW kaj jos koristite za pagefile defragmentaciju? ja za sada "pagedefrag" ali ak netko zna neke bolje neg samo javi.

horza 21.03.2004. 17:51

O&O defragment.
jest da košta, ali mi se sviđa defragmentacija pagefile-a pri podizanju vindoza. rad mi se svodi na paljenje kompa u 8:20 i rad do 16:00 tak da ono... tih 2 minute mi niš ne znače, a ne volim kad mi defrag rošta dok nešto radim.

tor 21.03.2004. 17:58

Perfect disk ili Diskeeper...

Veky 21.03.2004. 18:51

Diskeeper.

CatKiller 21.03.2004. 20:49

Diskeeper

Caligula 21.03.2004. 20:54

Isto što i ti, jer oba rade dobro svoj posao.

LorD ClockaN 21.03.2004. 21:46

Diskeeper

ßellerophon 21.03.2004. 22:01

zadnji put kad sam koristio nortona... defragmentacija je trajala...
2dana... i 13 sati.... :D -ako tko moze pobit ovo nek se javi
to je bio zadnji put da sam koristio nortona...

diskeeper :beer:

Bl@de 21.03.2004. 22:27

Inace koristio sam i deskipeer i perfectdiski ali to je bilo davno. pa mi recite koji od njih ima defragmentaciju lock-anih fileova i pagefilea?

Veky 21.03.2004. 22:38

Citiraj:

Originally posted by Bl@de
Inace koristio sam i deskipeer i perfectdiski ali to je bilo davno. pa mi recite koji od njih ima defragmentaciju lock-anih fileova i pagefilea?
obadva :D

po meni diskeeper puno brze obavlja job

LightForce1308 21.03.2004. 23:43

Citiraj:

Originally posted by ßellerophon
zadnji put kad sam koristio nortona... defragmentacija je trajala...
2dana... i 13 sati.... :D -ako tko moze pobit ovo nek se javi
to je bio zadnji put da sam koristio nortona...

diskeeper :beer:

Ja sam blizu. Meni je 2.38GB išo 12h. s obzirom da je tvoja particija vjerojatno puno veća...:D :beer:
BTW to je bilo na starom kompu. Na novom ne defragmentiram. Ćim uspori formatiram:D :beer:

Costa 22.03.2004. 08:38

O&O defragment. Odlican :beer:

tihomir 22.03.2004. 11:29

Nortonov SpeedDisk

ßellerophon 22.03.2004. 12:28

daj molim te tihomire reci koliko ti traje defragmentacija sa nortonom
imamo isti disk... -mislim da mi je bio preko 70% pun kad mi je 2 dana radio...

Bl@de 22.03.2004. 13:16

Isprobao sam diskeeper i nije mi se svidjela defragmentacija tj nema nekih naprednih metoda 8bar nisam nasao) ali jedno sto je mrak to je boot defragmet kojeg u o&o nema. kada bi ocjenjivao ta dva u defragmentacij o&o 5 a diskeeper 3.

sada kada bi jos o&o ima ovu podrsku za boot defrag.... joj to bi bilo fenomenalno.

Costa 22.03.2004. 13:23

Citiraj:

Originally posted by Bl@de
Isprobao sam diskeeper i nije mi se svidjela defragmentacija tj nema nekih naprednih metoda 8bar nisam nasao) ali jedno sto je mrak to je boot defragmet kojeg u o&o nema. kada bi ocjenjivao ta dva u defragmentacij o&o 5 a diskeeper 3.

sada kada bi jos o&o ima ovu podrsku za boot defrag.... joj to bi bilo fenomenalno.

Mislis na ovo?

MadBoY 22.03.2004. 17:50

Sinoc skinem diskeeper 8 Home i vidi cuda neradi pod WinXP :) .

rprivrat 22.03.2004. 18:39

Norton Speed Disk

Ma o čemu vi pričate ljudi, Sa Nortonom mi na disku od 120 GB nikad nije trajao defragment duže od 30 minuta.

Nešto drugo nije kod vas u redu.

Ako Norton ne završi bilo kakav disk ( u neznam kakvom stanju) za 60 minuta, formatirajte disk i instalirajte stvari kako treba.

Bl@de 22.03.2004. 18:53

stvar je u tome kaj si ti vjerojatno stavio samo da ti popuni prazne dupe na disku i napravi quick defragmet fileova. a kod o&o ti cijeli disk prakticki premjesti sa jednog mejsta na drugi za manj od 30 min. eto disko od 15 gb ima jos 6 gb praznom defragmentira za 30 min s time da cijeli disk preslozi za sto brze podizanje windowsa a kad stavim na "space" gotov je za 1 min.

tihomir 22.03.2004. 21:32

Citiraj:

Originally posted by ßellerophon
daj molim te tihomire reci koliko ti traje defragmentacija sa nortonom
imamo isti disk... -mislim da mi je bio preko 70% pun kad mi je 2 dana radio...

Nisam ga stigo probat,jer je nakon par dana od sastavljanja ošla matična.
Ali ću ti javit kad dođe nova.

Dogodilo mi se jednom tako neš ko tebi.
Bilo je sa WD100EB koji je se formatirao 8-9h.
A stvar je bila u grijanju tj. disk je bio vrel,i neznam zašto ali je znatno sporije radio.

cyberphere 22.03.2004. 22:57

Može li mi netko objasniti koja je korist toga? Ja defragmentiram disk svake 2-3 godine i to ako se sjetim

horza 22.03.2004. 23:17

Citiraj:

Originally posted by cyberphere
Može li mi netko objasniti koja je korist toga? Ja defragmentiram disk svake 2-3 godine i to ako se sjetim
oa ne znam... ja osjetim razliku. i to jako. mislim ono... kad puno pišeš i brišeš po disku on se fragmentira, ne? i onda za svaki pa i najmanji fajl leta od prve rupe do druge i tako dok ne zapiše cijeli fajl, a kad je defragmentiran dere jedan za drugim. očigledna je ušteda na vremenu i trajanju diska jer mu treba mnogo manje rotacija da zapiše nešto.

cyberphere 22.03.2004. 23:22

Citiraj:

Originally posted by Horza
oa ne znam... ja osjetim razliku. i to jako. mislim ono... kad puno pišeš i brišeš po disku on se fragmentira, ne? i onda za svaki pa i najmanji fajl leta od prve rupe do druge i tako dok ne zapiše cijeli fajl, a kad je defragmentiran dere jedan za drugim. očigledna je ušteda na vremenu i trajanju diska jer mu treba mnogo manje rotacija da zapiše nešto.
Znači isplati se nabaviti Diskeeper?

ßellerophon 23.03.2004. 02:11

pa da.... primjer da ti je potrebna defragmentacija je kad otvoris folder u kojemu drzis dosta malih ili velikih filove,programi,filmovi i onda ti se taj folder ucitava minut... a prije bi se instantno otvorio...

-tihomir- kazes da se grije=? nisam bas isao za tim zagrije se da.. ali nisam bas mislio da je to iznda normale... a da sporije radi onda.. ne znam... imam ja sta za testirat sad ...

-MadBoy- ne radi? uh... skinuo sam diskeeper 8 pro
-idem spavat ujutro ga isprobam ako ne radi javim...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:33.