PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Diskovi SSD/HDD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=33)
-   -   kako srediti pokvareni hdd na laptopu (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=90393)

dj_ruby 09.12.2007. 11:01

kako srediti pokvareni hdd na laptopu

ovako frend mi je dao laptop gericom s pokvarenim hdd. ja pokušavam instalirati wind ali ne prepoznaje uopće hard disk tj nemogu ući u bios nego kada počne za instalaciju kada pita želite li instalirati wind na novo ili popraviti i stisnem enter međutim onda veli da nema hard diska!

što napraviti, koliko košta drugi disk?
dali bi mogo kupiti externi pa da s njim samo radim?
netrebam laptop za nešto puno nego sam auto dijagnostiku!

RAK 09.12.2007. 11:07

HDD se ne popravlja. Kupiš novi, staviš u lap i to je to. Ovaj je neispravan do kraja i njega baciš u smeće. Novi košta cca 450 kn na više. Jeftiniji su rabljeni i možeš ih naći na Tržnici, oglasniku, newsima,...

domy_os 09.12.2007. 12:00

O kojem laptopu se radi? Možda je samo uključen native SATA mod?

domina 09.12.2007. 14:31

jel se smije znat o kojem laptopu i disku je riječ?
jer imam gericoma, unutra 100gb fujitsu siemens disk.. i stvar se grije ko luda, i da ne velim da brutalno sere, a ima i par kb bad sektora
pitam više informativno..

majk 09.12.2007. 15:05

Postoji mogucnost da je problem u necemu drugome... Ako je disk neispravan najcesce ga windowsi prepoznaju, ali imaju problema sa radom na njemu (plavi ekrani i sl).

Da li BIOS prepoznaje hard? Kako je vec receno postoji mogucnost da je disk u SATA native modu pa treba disketa sa driverima prije instalacije windowsa.

Mozda diska uopce nema u laptopu ili je lose montiran (malo vjerojatno), ili je problem sa kontrolerom na ploci.

Koliko ja znam Gericom je "propala firma", a Raj computers koji su bili gen. distributer za Hr su isto zatvoreni.

Davno sam imao Gericoma, bio je to moj prvi lap, kolko god je bio los ipak mi je bio prirasao srcu :lol2:

Brown Acid 09.12.2007. 15:38

..neznam zašto uopće razmišljate kad vas je rak prosvjetlio dnevnim pesimizmom.

dj_ruby 09.12.2007. 16:11

webgine xl force 2403 combo je model

bios ne prepoznaje hard!
laptop je radio normalno kod frenda onda mu je bilo problema nije mogo dignuti wind onda je on instalirao wind opet pa ga je dao drugom frendu a on kad je pokrenuo film se je srušio opet i od onda ne radi!

30gb je disk unutra
što da napravim još?

dali sada mogu kupiti bilo koji disk za njega tj isto ko i za normalan komp ili mora biti baš od gericoma?

dali bi mogo kupiti externi usb disk i da na njega samo si snimim windowse i da mi se s njega boota???

ALiEN17 09.12.2007. 17:34

Citiraj:

Autor dj_ruby (Post 891698)
webgine xl force 2403 combo je model

bios ne prepoznaje hard!
laptop je radio normalno kod frenda onda mu je bilo problema nije mogo dignuti wind onda je on instalirao wind opet pa ga je dao drugom frendu a on kad je pokrenuo film se je srušio opet i od onda ne radi!

30gb je disk unutra
što da napravim još?

OK, shvatili smo da je vrisnuo disk, ne trebaš ponavljat to.

Citiraj:

Autor dj_ruby (Post 891703)
dali sada mogu kupiti bilo koji disk za njega tj isto ko i za normalan komp ili mora biti baš od gericoma?

Slažem se.

Citiraj:

Autor dj_ruby (Post 891709)
dali bi mogo kupiti externi usb disk i da na njega samo si snimim windowse i da mi se s njega boota???

Mogo bi. Ali danas je nedjelja.

...i sad da ti odgovorim na zadnje pitanje iz tvog prvog posta u nizu. "Što da napravim još?" - na PM ću ti poslat svoju adresu, pa feel free da mi ga pošalješ poštom (laptop, ne disk), budem to ja sredio, evo, čak i poštarinu ću platiti!

ili jednostavno naručiš nešto tipa: http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=4704 (2.5'' HDD 60GB SAMSUNG ) i zamijeniš. Eto.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:46.