![]() |
sukob napajanja
1 privitaka
koje mi je bolje od ova dva napajanja
popis stvari koje ima da zive u miru P4 2.53@2.8 512DDR 333- na 2.7V 9700pro isto malo OC dvd cd/rw audigy 2 wd 120Gb napajanje 1 |
1 privitaka
napajanje 2
|
pa ovo drugo, na ovom codegenu 400w bi trebalo krivično gonit onog tko mu je napisao 400w na kištru:fuming:
|
od ova dva drugo...al ja ti preporučam da si uzmeš neko brand name napajanje od 300-350W...npr. AOpen...
|
Hm nijedno!
Uzmi Aopen/Fortron 350W, Chieftec 360W, Enermax 350W, Tagan 350W, Silent&Cool 350W al ne ovaj šrot. |
pusti ti price ovo dobro ovo lose, prvi codegen ce odlicno obaviti posao, a ovaj drugi jos bolje.
Provjereno iz prve ruke;) |
uh ljudi ta 2 vec imam- nije mi u namjeri nabavljat novo...
a ako mi moze netko i pojasnit razlike da konacno shvatim kako idu stvari i sa napajanjima... |
drugo jer je amperža ( jakost) na pojedinom naponu veća od one na Codegenu 22A na 5V je kriminal ( usporedbe radi moje ima 40A).
Uzmi drugo i trebalo bi bit OK jer je jakost OK. |
e to... znaci bitna je sto veca amperaza po voltazi...
thanx, i usput... nice avatar :D |
dobro je gledati zbroj na +3.3V & +5V na drugo je 180W što je i više nego dovoljno
|
Moje 300W ima zbroj 3.3 i 5 V 200W:D
|
Citiraj:
|
460W Ener?:confused:
|
Citiraj:
|
E, sad sam zbunjen ko kvočka... Ener od 460 W ima zbroj railova 200W... Svašta...
|
Baš da svašta, a moje šrot MS400W ima zbroj 180W.
|
Kaj je najbolje meni nis ne pise sam pise za +3,3 +5 i +12 400W:rambo:
|
Citiraj:
ali ipak nisu "bolji" jer im je +12V ograničen na 15A(aopen) i 18A(zalman) ,a enermaxu je 33A. a na +12V idu procesor,hard,dvd,pržilica,matična,fanovi i kad se to zbroji >> npr. Athlon 2200+ na 1.75V (neoverklokan) : 7.5A 2x hard : 2x2A=4A dvd : 1A cd-rw : 1A matična : 0.25A svaki fan: 0.25A (a većina ljudi ima bar cooler + 2fana) sve skupa >>>14A :D znači jako blizu granice a da ne spominjem da se maksimalna jakost smanjuje ako su drugi + railovi opterećeni inače da neko nebih pomislio da pljujem po nečem,odmah ću reći da sva 3 (+chiftek i antec) navedena napajanja smatram vrhunskim jer svako ima svoje prednosti... |
300W AOpen ima 12V rail 15A (evo, otvorio pa pogledao). Ne mogu vjerovati da 100W jače napajanje ima isti takav 12V rail.
|
Citiraj:
sva njihova napajanja od 400W imaju +12V rail od 15A (18A je peak value,ali to je fora jer ako imaš highend grafičku i dignutu voltažu grafulje i rama nema šanse da bude 18A) u specsheet-ovima imaš i omjere jakosti ako je +5V(ili +3.3 ili +12) na maksu koliko ostaje za ostale railove... |
kaj te briga, to je OK, glavno je da je to kvalitetnih 200W a ne neki srot:-))
Citiraj:
|
Citiraj:
Nekak se bojim ak stavim jos jedan hard da cu ostat bez soka. |
Citiraj:
prvo otiđi na Thermal and Electrical Specification of 7th Generation AMD Processors nađi svoj procesor i pogledaj zadnji stupac (Max current). zapiši tu amperažu (ja ću označavat sa Icc ko AMD).Zatim ti treba voltaža procesora (ili cifra na koju si ga digo:D ),ja ću ju označavati s N. E sad se to računa po formuli: I=[(Icc*N)/12]*1.25 riječima: pomnožiš Icc i N rezultat podjeliš sa 12 i dobivenu cifru pomnožiš sa 1.25 dobiveni rezultat ti je maksimalna jakost struje koju procesor vuće iz +12V rail-a |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:46. |