![]() |
VHS to DVD
Bok svima,
Imam mali problem, a to je ovo: Sa VHS kasete prebacim snimku preko WinFast PVR2 na moj Hdd u MPEG format. Interesira me da li ima program po mogućnosti freeware sa kojim bi mogao rascjepati na više djelova i da ostane u .mpg formatu. Za snimanje na DVD koristim NERO 6, i još jedno pitanje, da li mogu ili da li ima freeware program da komprimiram taj .mpg format od 5.3 G na jedan DVD od 4.7 kako ne bi morao koristiti Double layer a da ne gubim na kvaliteti slike i zvuka :stoopid: Ukoliko ima, ljepo bi vas zamolio za pomoć, ukoliko ne možete umetnuti adresu ovdje, barem preko PP. Zahvaljujem se unaprijed |
Pa, Nero ti uredno može staviti tih 5.3 gige na običan DVD...
|
Za rezanje MPEGova koristi Mpeg2Schnitt :goood:
Šrinkanje ne možeš napraviti bez gubitka kvalitete, jedino je stvar u tome koliko ćeš ti taj gubitak kvalitete primjećivati. Za to uzm i obični dvdshrink ili dvd rebuilder ako ti se da zezati s proučavanjem dotičnog, jer će ti sigurno dati bolji rezultat od shrinka. Sve preporučeno je freeware :kafa: |
Citiraj:
ostalo što nude. Pokušao sam sa nerom komprimirati navedenu 5.3 G na disk od 4.7 G ali traži mi da ubacim Double layer. Sa nerom uspijem bez problema do 4.3 G na disk, već preko hmmm.. Ok, režem ga sa navedenim programom, da li mogu sa tim programom spojiti segmente nakon što sam odrezao npr. reklame? I još me interesira osim nera dali ima koji program sa kojim mogu kreirati vlastiti izbornik te pod izbornik na DVD-u. U čemu je problem??? Naime kada snimim dotični film bez izbornika, film se vrti u DVD rekorderu u nedogled. Film završi a on oped na početak i vrti dalje. Kako da to zaustavim bez da umetnem izbornik. Evo kako ja to snimam, te ukoliko griješim ispravite me, nakom što sam presnimio sa VHS na moj Hdd, u neru odaberem opciju: Make Your Own DVD-Video Tu odaberem tj. umetnem mpg datoteku te idem dalje bez kreiranja izbornika, i to je to. Da li negdje griješim, jer bi volio da se film na kraju zaustavi. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:51. |