PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Backup OS-a (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=90057)

ClownKiller 06.12.2007. 15:58

Backup OS-a

Pozdrav, posto nikad nisam to radio jel moze neko objasnit kako najlakse napraviti backup operativnog sustava na poseban disk, s kojim programom i kako se taj backup poslije koristi odnosno na koji se nacin pomocu njega vraca stanje natrag kakvo je i bilo. (trenutno je svjeza isntalacija s svim potrebnim programima koji mi trebaju). Hvala.

Joke 06.12.2007. 16:29

1.U BIOS-u namjestis opciju first boot device>CD-ROM>F10 i sejvas
2.Acronis se sam podize,kad se podigne odaberes opciju Backup
3.Sljedis upute vodi racuna da ti bude oznacena opcija da radis backup cijele particije i to C: particije ili neke druge ovisno na kojoj je OS…
4.Odabires mjesto gdje ces sejvati image C: particije znaci mora biti neka druga D: ili E: jer ne moze se spremati image na primarnu particiju odnosno na onoj gdje se nalazi OS..
5.U ovome prozoru mozes napravit neku biljesku ali to ti ne treba,a u sljdecem prozoru mozes postavit password na image koji ti takoder ne treba..
6.I zadnji prozor pokazuje koja se particija backupira,gdje se sejva image i kakva je kompresija kad si to sve pregledao zapocinjes sa izradom imagea diska/backupom

A kod vracanja imagea isto je sve samo odaberes opciju "Recovery" i dalje sljedis upute vrlo je jednostavno sve je slicno kao i kod opcije backup ;)

Codiac 06.12.2007. 23:28

olymp udari enter tu i tamo dok pises :D

inace uzmi acronis to ak neskuzis onda ti nema pomoci :)

nino 06.12.2007. 23:46

Citiraj:

Autor Codiac (Post 889497)
olymp udari enter tu i tamo dok pises :D ...

I daj nauci stavit tocku (.) u recenici. Imas 3x zarez i 2x tocku u cijelom textu. :D

Jernijelakokadanetkotakopisejerseteskoprocita. Kuis? :D

Joke 06.12.2007. 23:47

Ma u zurbi san bio sorry ;)

EDIT:Evo editirao sam malo post :D

ClownKiller 07.12.2007. 02:17

Olymp fino si to slozio samo mi jos reci jel taj acronis moram imat na cd-u kad bootam cdrom? to bi kao trebao biti bootable disc jel?

Joke 07.12.2007. 02:37

Da treba ga imat na CD-u,bootabilan je ;)

Nikky 11.12.2007. 21:07

Acronis ima više alata, Acronis® Disk Director Suite ili Acronis® True Image je ono šta ti treba.

Lfbo 08.09.2009. 14:17

Imam problem.. radio sam nesto u partition manageru i zeznuo sam cijelu particiju. Nisam je mogao otvoriti i pisalo je da je unformated.. isao sam na backup wizard i napravio image od cijelog diska.. formatirao sam taj disk i kad sam pokusao vratiti sve podatke sa tog imagea uz pomoc restore wizarda nije mi htjelo i govori mi kako nece zato sto se radi o velikoj kolicini podataka.. fileovi od tog imagea su neki .PBF i pojma nemam sta dalje.. MOLIM VAS pomozite mi jer sam imao dosta vaznih podataka na disku i lud sam :care:

jeeci 05.10.2009. 16:42

Napravila sam velikuuu grešku! nisam pročitala upute do kraja prije nego sam počela koristiti laptop i nisam napravila backup. kaj da radim?

Gabre 05.10.2009. 16:54

jaooo.. nema ti povratka!!!

šala,

pa nisi ništa loše napravila, napravi onaj postpak s pocetka price, i cao.

u biti, sto uopce hoces...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:54.