![]() |
ASUS P5LD2 SE -mali BIOS prob.
hmm.. mijenjam neke postavke u BIOS-u, i kad stisnem Save changes and exit, komp se automatski ugasi. isti čas kad stisnem F10 i enter.
i odmah se zatim pali, nakon pola sekunde najnormalnije.. ? komp je OC-an ali mizerno 9x266 (2.4Ghz. Proc je E2160. ostalo sve default. neki savjet, objašnjenje? ja sam onaj PCI omjer stavio na 33, jel to ok? PCIe je na 100. |
..istu stvar sam primjetio i na gigabyte p35 ds4 ploci nakon izlaska iz biosa,to je izgleda nacin na koji ploca sprema postavke i vjerujem da se ne radi o nikakvom "kvaru"
|
Da, to je neka caka, kao zaštita od pretjeranog OC-a, nešto u tom smislu :D
Ugl. ima samo na pločama sa Intelovim chipsetima, sa nV chipsetima ne "pate" od tog "problema". |
e danas sam primiejtio da ako stavim an FSB 300 onda kad stisnem F10 komp ne reagira tako, već se ne ugasi, ne pijukne zvučnik, i ništa se ne događa... onda moram ugasiti komp, upaliti, pa mi se izbaci onaj OC safe warning, pa moram ponovno u bios smanjiti postavke.
da li trebam dizat voltažu nečemu? ili nešto s memorijom? latencije su 5555515 a kad dižem FSB memorija se sama "usklađuje, tako da kad stavim 300FSB mem je na 800... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:58. |