![]() |
Drugi utor PCIEX i graficka pitanje
Imam Asus A8N Sli Deluxe,i graficka mi je bila utaknuta u prvi PCIEX slot,i sad silom prilika jer sam morao staviti pasivni kuler na cipset,ne mogu drzati graficku u prvom slotu,pa sam je ustekao u drugi PCIEX.Sve radi ok,(bar mislim)ali imam neki dojam kao da mi Crysis malo trza.Prije sam imao 22 fps-a,a sad kao da je pao na 12-13 fps-a zbog toga:lol2:.Jel' inace ima kakvih posljedica izmedju prvog i drugog graphic utora?
|
Pa pogledaj dali drugi slot ima punu propusnost...ili možda moraš dodatni molex piknuti u ploču za taj PCI-E slot.
|
I da,nakon 2 dana mucenja skuzio sam da mi graficka radi na link witht 1x na drugom pciex utoru,testirano sa cpu-z.Ne mogu nikako natjerati da proradi na 16x.Sta da radim ?!Lud sam vise :)
|
Drugi slot ti ne može raditi na 16x. Jedino rješenje ti je opet zamijeniti cooler na ploči i vratiti grafu u 1 slot.
|
Najgore od svega je to,sto u ovom sugavom gradu ne mogu naci ***eni aktivni kuler za cipset.Kao da trazim iglu u plasu sijena.Treba bjezat iz ove sugave slavonije
|
imas u inesu neku zujalicu, nije bas jeftina (a sta tamo je :D) ali je aktivna i vjerovatno hladi kao i svaka zujalica koja dolazi s plocama inace.
postoji i opcija da stavis neki od onih "sli" pasivaca cija su rebra poprilicno odmaknuta od baze tako da nece smetati grafickoj. neces vjerovati ali i to mozes nabaviti u ovoj nasoj selendri :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:37. |