![]() |
Koji Je Operativni Susstav Najbolji???
Prije par dana sve mi je krenulo po zlu.
Nakon stekanja u Windowsima, isao sam ga rutinski formatirati. Konfiguracija AMD 1.2 (radi na 1.4Ghz), 256 DDR Kingmax, 40 GB IBM 7200 okr/min, Geforce 2 GTS 32 DDR, DVD, Przilica, zvucna, externi modem. Nije mi prepoznavao CD u DVD-u, niti je pokretao autrorun. I sve se zastekalo, nisam mogao formatirati. I pocne no trebaju mu sati i sati, i odlucim se za servis, posto imam garanciju. Dobio sam novi disk, a u meduvremenu sam kupio 60 GB Baracudu Seagate 7200 okr/min. Sve instalirao i sve radilo osim DVD-a. I sada sam pokusao srediti da imam 2 diska: Primary Master Seagate Primary Slave Przilica Secondary Master IBM Secondary Slave DVD I nakon spajanja, koje je bilo mukotrpno (nakon sto sam podignuo diskove da bi sve sjelo kako treba). Opet problemi: 1. Kod podizanja, nakon sto odbroji memoriju, i kada dode program u kojem pise kako sam sve spojio (Primary,....) tu zastane na par sekundi. 2. Skinuo sam Service pack 1 za Win XP, i iako imam kljuc koji nije black listed, meni ne radi. I tako sam formatirao dok na kraju nisam izvadio sve osim Przilice i Seagatea. Sada nema onog zastoja, i instaliranje je proslo ok. No sada mi se gasi Internet Explorer (sam od sebe), tu i tamo mi se resetira komp.. I sl. problemi, STA DA RADIM!?!?!? Sta je otislo?! Mislim da je vrijeme da maknem Win XP, no šta da stavim??? Koji je Win najstabilniji?! HVALA, KOVA. |
Kao prvo nisi rekao koja je ploca u toj konfi, kao drugo nisi rekao koja je przilica, Plextor znaju imati problem ako je spojen s diskom. Trece trebao si spojiti zajedno dva diska a odvojeno spojiti dvd i przilicu. Ako je disk spojen zajedno s przilicom onda je sporiji. Sto se tice stabilnosti probaj win 2000.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
i sad spojis "krivo" i buffer je na 98 a ne na 99 ili 100%..... przilica i dalje przi 32x (dobro ovisi o trenutnoj poziciji lasera ali uglavnom przi ko i prije) |
Mislim da moja ima 1mb buffer i postotak greške je veći.Ne kažem da je underrun bezuvjetan ali kod loših cda dođe sranje .Ne mogu zasad isprobat da li je tako malo na novim...Što možeš izgubit ako slejvaš non-sistem hard?
|
decki!!!!!!!11
fulali ste temu. Bit je da sve radilo normalno i to par mjeseci. A onda odjenom ode disk, pa DVD, pa kupim drugi disk, i nikako da spojim 2 diska decki. NIKAKO DA RADI, a ne radi BRZINE, nema toga kako nisam spojio, oba diska pa disk i DVD pa .... ma nema konf koju nisam probao, a opet ne radi kako treba. Sada sam neki dan spojio opet 2 i resetirao se sam od sebe, ma komaaa! Mozda mi je otisla memorija no nisam siguran. |
Ufff, da.Za svaki slučaj prvo vrati frekvu proca na default. Ak misliš da je ram istrljaj gumicom kontakte i nabavi neki memtest software pa isprobaj. Jel ti dosta jako napajanje za taj hardveraj?Jel oba diska rade pojedinačno? Jumperi podešeni? A XP izbjegavam i pogledat...
|
Prva i osnovna stvar, odi u BIOS, loadaj setup defaults-e (tvornicke postavke). Onda stavi u računalu na jedan IDE kanal disk, a na drugi jedan od optickih drive-ova.
E da, pocupaj sve ostalo iz kompa osim graficek, dakle zvucnu i otpoji taj eksterni modem. Stavis izmjedju ostalog i boot sequence u BIOS-u da ti je prvi CD-ROM. Uvaljas XP cd u taj prikljuceni opticki drajv i 'kresni' konfu. Mislim da bi nakon toga trebalo sve bezbolnije raditi. Nakon sto instaliras XP. onda probaj instalirat SP1. Mozda ne znas pravi nacin instalacije SP-a 1, odi na www.tweaktown.com, imaju zgodan guide. Nakon svega toga nadodaji ostale komponente u racunalu, jednu po jednu. Jos da napomenem jednu sitnicu, nemoj radit NTFS particije na HDD-ovima ako imas instalirane Win XP. XP znaju katkad 'pojest' NTFS particiju, ne znam da li je problem rijesen u SP-u 1... btw. Kova, kako faks, oces dat godinu?? |
Nisi rekao od koliko ti je W tvoj PWS. Ako imas neki slabiji moze biti da nemas dovoljno snage u kompu. Druga stvar je, maticna je otisla i moras je mjenjati. To je u vecini slucajeva.
|
Evo mene. Naravno nakon 4 formatiranja, opeeet!
Nije memorija, posudio sam frendovu i opet nemogu instalirati SP1. Krivo instalirao SP, sta mislis da sam krelac neki?!!? Imam sve kako se radi od mjenjanja Cd-Keya pa do skeniranja diska i .... Fora je u tome da sam stavio privremeno i Win2000, no nije rjesenje. Evo moja cijela konfig. DVD (on je na servisu, hehe) CD/RW (Yamaha 2001E) IBM 40 GB (jedan vec crko dobio dugi) SEGATE 60 GB Mrezna Realteak 10 MB, U.S. Robotics 56 K modem, Epox 266 K, maticna 256 DDR, Kingmax, 1,2 AMD (no colockan je) Zvucna je neka Sound Live, Excel ili sl. Grafica Geforce 2 GTS 32 DDR Rami rade, diskovi novi, zvucna radi. Sada sumnjam na maticnu i CD/RW. Probat cu instalirati s jednim diskom, bez icega. P.S. Upisat cu PARCIJALU na faksu. Hvala decki na potpori. NO SAMO DA TO RJESIM. Jer nemogu normalno ni surfati. Javim vam ishod, mozda sutra. E da ni danas nisam uspio SP instalirati, kaze Couldnt finde Catalog ... nesto .. E da, sta je ovo sa NTFS-om???? STAVIM ILI NE??? Stalno stavljam NTFS. |
Ne stavljaj NTFS jer je tak sigurnije. Win XP zna zderat NTFS particije.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Evo mene nazad. Hm, da imam ilegalnu no key mi je kao kod normalnih.
EVO!!! Sada sve radi. Sve sam maknuo, pa sve instalirao pa, sve vratio, to mi je bila zadnja solucija, nakon svega. Moram priznati da mi diskovi cak kada su pojeni na isti IDE kabel, rade i kopiraju bez trzanja i bez da mi Winamp stekao kao prije. Tweakao sam sve sto se dalo, sve leti i sve je ok. Hvala na potpori. I citamo se. Bye. P.S. Sada imam jos samo jedan problem, nemogu slati mail sa Incred mailom, kaze: 550 not local host zg.hinet.hr, not a gateway Neznam sta to znaci, tj. zasto ne salje. E DA U OUTLOOKU kaže: The message could not be sent because one of the recipients was rejected by the server. The rejected e-mail address was 'za bilo koji mail (xxx@xxx.xxx)'. Subject 'Kova', Account: 'mail.averi.hr', Server: 'mail.averi.hr', Protocol: SMTP, Server Response: '550 not local host hotmail.com, not a gateway', Port: 25, Secure(SSL): No, Server Error: 550, Error Number: 0x800CCC79 |
Eto rjesio sam sam problem, pa ako netko ima isti tu mu je kako to popraviti.
Pod accounts properties ima pod servers ili sl. trazi dok ne nades: My server requires authorization. Bilo u Outlooku ili Incredmailu ili .... I oznacite da to zelite, stavite kvacicu. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:33. |