PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   krckanje zvuka? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=8948)

Stormeye 16.03.2004. 15:54

krckanje zvuka?

Otkad imam ovu novu KT400(govno) plocu zvuk u mp3-cama nikako da proradi kako treba. Na ploci je integrirana zvucna 5.1 CMI 9738 i nikako ja i ona na zelenu granu. Zvuk u igrama je odličan, u filmovima takodjer gotovo nikad ne zeza, bas je super,bas kako treba a i jacina zvuka je ok za moje zucnike( 2.1).
Jedino se problem javlja sa mp3, pjesma jednostavno zastajkuje jedva primjetno ali opet ocito jer i iz zvucnika se cuje ''krc'' i tako stalno. Isto tako ne dogadja se svaki put nego povremeno ali me uvijek iznervira.
Driveri i audio rack je skinut sa cmedijinog sajta i najnovija je verzija,smanjio sam acceleration na normal i nista se nije promijenilo.
Inace win je xp pro SP1a a mp3 slusam preko winampa 5 i ponekad preko BMP-a.
Any ideas?

Gabre 17.03.2004. 00:42

Kupi Creative Live! 5.1, i tvojim brigama će bit kraj. :beer:

Stormeye 17.03.2004. 00:55

originalna ideja:D

BrunoZG 17.03.2004. 10:17

Pogotovo bas tu kojoj nema kraja nekompatibilnosti:D

LightForce1308 17.03.2004. 22:04

Re: krckanje zvuka?

Citiraj:

Originally posted by Stormeye
Otkad imam ovu novu KT400(govno) plocu zvuk u mp3-cama nikako da proradi kako treba. Na ploci je integrirana zvucna 5.1 CMI 9738 i nikako ja i ona na zelenu granu. Zvuk u igrama je odličan, u filmovima takodjer gotovo nikad ne zeza, bas je super,bas kako treba a i jacina zvuka je ok za moje zucnike( 2.1).
Jedino se problem javlja sa mp3, pjesma jednostavno zastajkuje jedva primjetno ali opet ocito jer i iz zvucnika se cuje ''krc'' i tako stalno. Isto tako ne dogadja se svaki put nego povremeno ali me uvijek iznervira.
Driveri i audio rack je skinut sa cmedijinog sajta i najnovija je verzija,smanjio sam acceleration na normal i nista se nije promijenilo.
Inace win je xp pro SP1a a mp3 slusam preko winampa 5 i ponekad preko BMP-a.
Any ideas?

Meni je to isto bilo, ono ko da iskrice lete pa se tak nešt defektno čuje. Sad je unazad 2 dana odjednom prestalo. Ja sam to sredio tak da sam u Winampu u EQ-u na onom najdesnom podešavaču(?!?) malo smanjio i radilo bez frke. ali kako rakoh prestalo mi je iz čista mira i sad sam vratio podešavač(?!?) i sad radi. Ko zna, možda nevoli glazbu koju slušaš.:D

Stormeye 17.03.2004. 23:12

da moguce je, ali meni je postalo toliko ucestalo da jednostavno poludim jer mi sva muzika steka.
A nista kupit cu novu zvucnu pa cemo vidit.
Jebga da sam uzeo Intel sistem i platio kako treba sad bi se smijao svima sa AMD-om, a ovako....:(

Sky 17.03.2004. 23:55

Nope, da si uzeo nForce2 MCP+T, ti bi se smijao Intelašima koji su kupili zvučnu karticu (osim onima sa Audigyem 2, koji pak košta kao matična:D)... Pogledaj da koliko pjesme player stavi u sistemsku memoriju (prefetch ili neš slično) pa povećaj. Long shot... ili reinstaliraj sistem.:D

BrunoZG 18.03.2004. 10:10

A da lijepo skines drivere pa ponovno instaliras drivere , preinstaliras Direct X itd...i winamp

Inace i ja imam taj cip na ploci, i trenutno mi radi i ona i nova terratec sky , tj obje su instalirane, ali sammo na jednu slusam muziku:D

Stormeye 18.03.2004. 11:47

sve sam probao i ne ide.
Driveri su instalirani na friško, direct x probane 3 verzije, i sistem je nedavno reinstaliran, tako da zbilja više nemam ideja.
Jel ta Epoxica ima isto C-media cip ili neki drugi?

BrunoZG 18.03.2004. 12:17

Ima isto c-media, isti ko na tvojoj ploci.

S obzirom na Via chipset nadam s eda su i via 4 in 1 driveri gore

Stormeye 18.03.2004. 14:17

jasna stvar, pa nismo djeca;)
nego ima li neka preporuka za zvucnu do 200kn osim Live! 5.1?

Gabre 20.03.2004. 00:37

nema :D :D :beer:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:11.