PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Komentari i prijedlozi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Malo demokracije :-) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=89300)

Jelc 30.11.2007. 14:24

Malo demokracije :-)

Nasjeli ste, jelda da jeste?:D

No dobro, radi se o temi za koju su bitna i mišljenja usera PCE foruma.

Nedavno se bila otvorila rasprava o tome da se bar za neke podforume dozvoli postanje malo većih sljikica...ja se nisam htio uključivati u raspravu nego sam prvo kontaktirao Horzinja da ne bi kojim slučajem došlo sa povećanjem prometa i kakvo povećanje u $ za najam servera ili neka slična gadarija koja bi za sobom povukla čerupanje ionako ne-baš-velikog proračuna...

E sad, osim uobičajenog [56k warning] upozorenja glavno pitanje je veličina i težina slika.
Budući da smo već znali gledati sigove od preko mege ili ss CPU-Z/SuperPi/Everesta...u raznim rezama, formatima i "težini" mislim da nema smisla pozivati se na zdrav razum korisnika:)

Zato bi bilo dobro da lijepo svi zajedno raspravimo kakav forum želimo gledati, kakva bi veličina i "težina" slika bila prihvatljiva (nemaju svi flat a da i imaju mislim da nitko ne želi gledati SuperPi ss cijelog ekrana 1680x1050 i za ne falit u bmp formatu)

Ja i dalje mislim da su thumbnailsi čisto ok. ali i da za neke stvari treba dozvoliti i više (rezultati overclocka, modding, thread sa game screenshot-ima...)

Pa gospodo-izjasnite se:)

Pomo 30.11.2007. 14:33

Evo izjašnjavam se da i dalje ostanu thumbovi, odnosno puna slika nebi smjela prelazit nekih 200kb.

Matesonik 30.11.2007. 14:38

Ja sam za postanje slika, ali max 800x600. Cak je i 640x480 za veeeliku vecinu slucajeva dovoljno. Ako bas treba nekaj vece, ili thumb ili link.

Salko01 30.11.2007. 16:12

Citiraj:

Autor Matesonik (Post 883439)
Ja sam za postanje slika, ali max 800x600. Cak je i 640x480 za veeeliku vecinu slucajeva dovoljno. Ako bas treba nekaj vece, ili thumb ili link.

Potpisujem.:goood:
edit-ja sam dobro popusio foru,jos gledam kako modernator otvara temu o demokraciji i mislim mozda je nekakva greska.

Vuco 30.11.2007. 16:20

Citiraj:

Autor Matesonik (Post 883439)

Kao što sam već tamo napomenuo, ne možeš ograničiti samo na rezoluciju. Ako će se već dopuštati veće slike, mora se ograničiti i veličinom rezolucije (vertikalni scroll is sa bitch) i težinom.

IMHO, nikako nisam za temu sa 20 slika po 150 kila. Ako se već mora, nek se stavi jedna-dvije koje su najvažnije (tipa 640x480 ili 800x600 max.), ostalo u thumb ili linkove. Ako je već problem trpati u thumb...

Wolverine 30.11.2007. 16:24

thumb....pa nek slika bude i 2MB ali prikaz je thumb....pa ko je hoće otvarat nek je otvara

^SuperUnknown^ 30.11.2007. 16:41

I ja sam za thumbove... ako vec netko hoce galeriju, postoji puno besplatnih online rjesenja za galerije, koje podrzavaju i komentare ispod svake slike itd...

Mar 30.11.2007. 16:44

Ja sam za do oko 600 u širinu i do 400-450 u visinu.
Sve to u jpegu u slučaju fotografija ili png-u/gif-u u slučaju grafike ne bi trebalo prelaziti 50ak kb po slici.

Naravno, mogli bi se ljudi potruditi pa croppati sliku koja bi onda u 400x300 bila savršeno pregledna, a za stvari koje nemogu stati u manje (vaše "umjetničke" fotografije, tablice itd neka idu u thumbove).

mislav_os 30.11.2007. 16:51

Ja sam da ostanu thumbovi

kao sto je Wolv rekao,neka budu thumbovi,a tko hoce,nek ju otvori,tko ne zeli,ne mora(nije "prisilan" kao sto bi bio kad ne bih bili thumbovi)

Željac 30.11.2007. 17:01

Citiraj:

Autor Vuco (Post 883515)
IMHO, nikako nisam za temu sa 20 slika po 150 kila. Ako se već mora, nek se stavi jedna-dvije koje su najvažnije (tipa 640x480 ili 800x600 max.), ostalo u thumb ili linkove. Ako je već problem trpati u thumb...

:chears::chears:

Potpis !

plastisha 30.11.2007. 17:21

ja sam za pravilo : direktna slika do 50k , 10 slika po postu = 500k sveskupa max

Codiac 30.11.2007. 20:04

Citiraj:

Autor plastisha (Post 883562)
ja sam za pravilo : direktna slika do 50k , 10 slika po postu = 500k sveskupa max

najpametnije rijesenje... a vrlo lako izvedivo.

Renesis 30.11.2007. 20:04

Šta se mene tiče, thumbovi su dosta za skoro sve...

možda kakve reze ili nešto, ali do 50ak kb veličine i tolikih dimenzija da se izgled foruma ne lomi...

Facelessone 30.11.2007. 20:08

thumbovi ili slike ne veče od 640*480 naravnom u .jpg formatu.

Zmalamuth 30.11.2007. 20:37

uff, sto me prepalo, reko otkad to vlada demokracija na forumu.:D

Sada malo ontopic.
Ja se isto slazem da ostanu thumbovi, jer je barem meni tako sve skupa puno preglednije. Ako zelim pogledat sliku, kliknem thumb.

EDIT:
jedino, vidio sam da se nesto prica na neku temu otvaranja podforuma za fotografij, tamo bi jedino bilo logicno da se mogu stavljat normal fotke, ali da se eventualno predlozi limit na velicinu.

Matesonik 30.11.2007. 20:41

Citiraj:

Autor Vuco (Post 883515)
Kao što sam već tamo napomenuo, ne možeš ograničiti samo na rezoluciju. Ako će se već dopuštati veće slike, mora se ograničiti i veličinom rezolucije (vertikalni scroll is sa bitch) i težinom.

Da, u pravu si, ali sam racunao da je tezina vise manje proporcionalna velicini - hosting stranice to vise manje jednako optimiziraju i smanje.

Optik 30.11.2007. 21:32

640x480 .jpg pod OC/Casemodd/Fotografije/neke_veoma_bitne
Ostalo sve pucat u thumbove i to je to :)

greg SE 30.11.2007. 21:57

nema potrebe za icim osim thumbova niti na jednom podforumu. tko zeli vecu sliku neka klikne. osobno imam flat od kad je dsl-a po kunu tako da mi promet ne znaci ama bas nista ali sve osim thumbova narusava izgled foruma i u kranjem slucaju je posve nepotrebno. kao sto je vec gore napisano vise puta - koga slika zanima skinit ce, koga ne preskocit ce.

recimo da uopce nema thumbova i nesretnim slucajem zavrsim na onom threadu sa super pi rezultatima, mislim da bi dobio slom zivaca na mjestu
ovako je uredno, pregledno, svi ionako napisu sta na slici mozemo vidjeti e pa sad bas ako si nevjerni toma ti klikni pa vidi. samo primjer s time ali tako je svuda gdje ljudi postaju slike, ne samo na tom threadu.

spominje se taj podforum s fotografijom....zasto bi tamo isli bez thumbova? zar postoji ijedna stranica specijalizirana za objavu fotografija koja ih ne koristi???? opet, ako iz thumba vidim predivnu fotografiju pejsaza kliknit cu. ako je netko slikao svoje dlakave noge dozvolite mi da preskocim dozivljaj toga u HDu :D

danij3l 30.11.2007. 22:18

samo thumb

nemamo svi monitore s hebackom recom, a kad moram scrolat na sve strane onda najradije necu ni citat.

thumb, kome nevalja bananko. :D

***esh demokraciju.

Dngy 30.11.2007. 22:44

Po mome je ovo do sada bilo sasvim ok! Slikice u thumb i svi sretni...

tutix 01.12.2007. 01:59

Isto sam za thumbove, ali u slučaju jednog usera sa worklog-om tu na forumu glasam da se učini presedan pa da mu dopustimo da izgura to do kraja sad kako je. Mislim da je važnije da se zabrani linkanje na prokleti imageshack.us jer stvarno nema smisla, spor do granice iritantnosti. Postoji "naš" imagesforme.com, slovenski shrani.si, priheftajmisliku.com i što već ne.

McG 01.12.2007. 02:06

Citiraj:

Autor tutix (Post 884021)
Mislim da je važnije da se zabrani linkanje na prokleti imageshack.us jer stvarno nema smisla, spor do granice iritantnosti.

Definitivno. Ne bi bilo loše da se ode i korak dalje. Potpuna blokada njihove domene. Kolko sam imal prilike videti na nekolicini stranih foruma stvar funkcionira bez problema. A oni koji su se u početku žalili (jer su navikli na taj servis) prihvatili su druga rješenja i nije da im fali.

Jelc 01.12.2007. 02:14

Citiraj:

Autor McG (Post 884026)
Ne bi bilo loše da se ode i korak dalje. Potpuna blokada njihove domene.

Ajd, nemojmo pretjerivati:)
Imaju i drugi servisi svojih prednosti ali i nedostataka...kaj nije nedavno zveknuo imagesforme i sve slike otišle u da-ne-velim-kam:D?

McG 01.12.2007. 02:21

Citiraj:

Autor Jelc (Post 884028)
Ajd, nemojmo pretjerivati:)

Bez zayebancije, kaj bi falilo da se imageshack domena onemogući? Bil bi prikazan samo njihov logo ili diskretan tekst da je domena ošla na godišnji. S vremenom bi i najzagriženiji odustali, jer im se tak i tak ništ ne bi prikazivalo.
Citiraj:

Autor Jelc (Post 884028)
Imaju i drugi servisi svojih prednosti ali i nedostataka...kaj nije nedavno zveknuo imagesforme i sve slike otišle u da-ne-velim-kam:D?

Je, odu slike, razyebale se mnoge teme (uključujući i moju koja je trn u oku svakog Core vlasnika koji drži do sebe), a život ide dalje.:)

Jelc 01.12.2007. 02:34

Citiraj:

Autor McG (Post 884031)
Bez zayebancije, kaj bi falilo da se imageshack domena onemogući? Bil bi prikazan samo njihov logo ili diskretan tekst da je domena ošla na godišnji. S vremenom bi i najzagriženiji odustali, jer im se tak i tak ništ ne bi prikazivalo.

Je, samo kaj bi npr. ja sad morao prebacivati 50-60 slikica na drugi server (a sve su postane na forumu...)
Tko zna-možda se imageshack i popravi s vremenom:fiju:

McG 01.12.2007. 02:47

Citiraj:

Autor Jelc (Post 884038)
Je, samo kaj bi npr. ja sad morao prebacivati 50-60 slikica na drugi server (a sve su postane na forumu...)

Ja sam nanovo uploadal slike i spostal sve kaj je falelo na prije spomenutoj unakaženoj temi, kad je horza jednom prilikom vratil backup i rekel da nema povrata izgubljnih postova.
Isto kak bum sve slike koje (opet) fale, prvom prilikom vratil u prvobitno stanje. Volja i samo volja, pa nek se lome svi servisi. Uvijek se bude našel neki kak spada.
Citiraj:

Autor Jelc (Post 884038)
Tko zna-možda se imageshack i popravi s vremenom:fiju:

Je, možda se svi skupa i dogovore oko direktnog učitavanja slika slične rezolucije poput ove...
http://www.max-save.org/images/99886... nVidia v4.jpg
...red-dva takvih, pa koji thumbnail i svi sretni i zadovoljni, a teme pregledne.:sweating:

greg SE 01.12.2007. 09:11

svima kojima imageshack ne radi - promijenite ISPa :D
ja sam samo na tcomu imao problema s njime.

Bubba 01.12.2007. 09:25

Citiraj:

Autor McG (Post 884041)
Je, možda se svi skupa i dogovore oko direktnog učitavanja slika slične rezolucije poput ove...
http://www.max-save.org/images/99886...Vidia%20v4.jpg
...red-dva takvih, pa koji thumbnail i svi sretni i zadovoljni, a teme pregledne.:sweating:

Ocito neki image hostovi dozvoljavaju pristranost. Imageshack, recimo, raskrinkava takve mucke i pokvarene igre te pokazuje stvarno stanje.

http://img88.imageshack.us/img88/9035/imageshackce1.jpg

drupci15 01.12.2007. 10:22

ja sam za thumbove.....

jollyb 01.12.2007. 10:56

Citiraj:

Autor mislav_os (Post 883537)
Ja sam da ostanu thumbovi

kao sto je Wolv rekao,neka budu thumbovi,a tko hoce,nek ju otvori,tko ne zeli,ne mora(nije "prisilan" kao sto bi bio kad ne bih bili thumbovi)

još jedan glas za thumbove

i za servise shrani.si i imagesforme.com koji rade predobro

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:21.