PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   creative 5.1 live pitanje?? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=8910)

Skippa-150 15.03.2004. 15:56

creative 5.1 live pitanje??

Se može na gore navedenoj kartici napravit da optički izlaz bude analogni za sub i centralni zvučnik??

zwer 15.03.2004. 17:28

Imam ja Live 5.1 i nema opticki izlaz.... ?!?!?

Skippa-150 15.03.2004. 17:53

1 privitaka
Citiraj:

Originally posted by zwer
Imam ja Live 5.1 i nema opticki izlaz.... ?!?!?
moja ima ! evo i slika :
onaj zadnji narančasti je optički

Master Neo 16.03.2004. 00:23

Re: creative 5.1 live pitanje??

Citiraj:

Originally posted by Skippa-150
Se može na gore navedenoj kartici napravit da optički izlaz bude analogni za sub i centralni zvučnik??
ma sta ti pricas, opticki izlaz da bude analogan! budalaštine! kod te zvucne, ima opticki izlaz ali moras imati pretvarac (koji inace ne mozese nigdje kupiti) tako da spojis opticki kabel sa zvucnom! onaj zadnji izlaz (narančasti) , ti je opticki (ali moras imati fucing pretvarac)! over and out!

ßellerophon 16.03.2004. 10:51

master neo - pripazi na ton - pogotovo ako si u krivu
ako netko ne zna lijepo mu objasni

onaj zuti zadnji je izlazni signal ali nikakav opticki...
ono ti je digitalni izlaz (SP/DIF Out) - to su 2 razlicite stvari
na njega mozes spojit digital 5-kanalne zvucnike da slusas Dolby Digital 5.1 audio ili da spojis na analogni Dolby Digital kucni stereo AV.

sad cekamo costu da ili me podrzi ili izbaci... :D

Master Neo 16.03.2004. 17:25

Citiraj:

Originally posted by ßellerophon
master neo - pripazi na ton - pogotovo ako si u krivu
ako netko ne zna lijepo mu objasni

onaj zuti zadnji je izlazni signal ali nikakav opticki...
ono ti je digitalni izlaz (SP/DIF Out) - to su 2 razlicite stvari
na njega mozes spojit digital 5-kanalne zvucnike da slusas Dolby Digital 5.1 audio ili da spojis na analogni Dolby Digital kucni stereo AV.
sad cekamo costu da ili me podrzi ili izbaci... :D

:-(
Pa svi ulazi na toj zvucnoj, su izlazni signali !!! TJ. zvucna daje izlazne signale! A svast od covjek cuje/od tebe!
sada si se ti zeznuo! a sta je opticki izlaz nego digitalni!! ti si zbrkao dvije iste stvari! dugitalni ulaz/izlaz se spajaju preko optickog kabla, pa neki ljudi zovu to digitalni izlaz ! a i je to za razliku od analognog! Opticki/digitalni izlaz , kroz kabel ti prolazi svjetlost, ili neka laserska zraka koja prenosi podatke, zvuk!

Mrvica 16.03.2004. 17:39

Citiraj:

Originally posted by Master Neo
:-(
Pa svi ulazi na toj zvucnoj, su izlazni signali !!! TJ. zvucna daje izlazne signale! A svast od covjek cuje/od tebe!
sada si se ti zeznuo! a sta je opticki izlaz nego digitalni!! ti si zbrkao dvije iste stvari! dugitalni ulaz/izlaz se spajaju preko optickog kabla, pa neki ljudi zovu to digitalni izlaz ! a i je to za razliku od analognog! Opticki/digitalni izlaz , kroz kabel ti prolazi svjetlost, ili neka laserska zraka koja prenosi podatke, zvuk!

Skroz si u krivu, necu komentirat jer nema smisla (svjetlost, ili neka laserska zraka ), a tu je razlog ! Ja ako nekaj neznam to necu pisat!!!!:beer:

Skippa-150 16.03.2004. 18:52

i na kraju?? se može napravit da bude analogni??:confused: :rambo:

Master Neo 16.03.2004. 20:34

Citiraj:

Originally posted by Mrvica
Skroz si u krivu, necu komentirat jer nema smisla (svjetlost, ili neka laserska zraka ), a tu je razlog ! Ja ako nekaj neznam to necu pisat!!!!:beer:
to sto se tice svjetlost, ili neke laserska zraka to nemam "pojam" bubnio sam!!!A sta je onda? A USTVARI TO I NIJE BILO PITANJE PA ... :smoke: Ali iznad ovog izad stojim! :burn:

Gabre 17.03.2004. 00:39

hehe
neko se zbunio...
da bi iskoristio taj digitalni izlaz moraš imat i zvučnike na koje ćeš ga spojit..
koji se onda spajaju samo jednim kablom, za razliku od inače 3 kabla.
uglavnom, ja ne znam kakva bi se trebala dogodit promjena u kvaliteti zvuka, jer je meni zvuk i ovako više nego odličan!
a imam Creative 6.1 zvučnike spojene na Live!.
zvuk: čista petica :beer:

Tooma 17.03.2004. 02:29

taj zadnji je digital out ali u njega se spaja i analogni centralni zvucnik kod 5.1 sustava
dakle on je i digitalni i analogni a kako ce radit vjerovatno ovisi o jacku koji se u njega prikljuci
jackove za digitalne uredjaje jos nisam vidio a pretpostavljam da centralni (analogni signal) zvucnik ima 3.5 mm mono banana

ßellerophon 17.03.2004. 10:11

1 privitaka
svi izlazni? ... :clap: aj stani malo...
opce ne pricamo o drugim "izlazima" sad
- a za tvoju informaciju sto su onda microfone in i line in ?
ok... mozda nisam bio jasan - 3 vrste imas
1 analogni
2 digitalni - opticki
3 digitalni - analogni ( u smislu da kroz njega ne ide laserska zraka) a postoje 2 razlicita konektora za koje ja znam (SPDIF)

ako imas manual za svoju zvucnu tamo ti sve pise kako di spojis is cime...

ja mislim da samo spojis kao normalno vidi attachment

IceFisherman 17.03.2004. 21:53

Citiraj:

to sto se tice svjetlost, ili neke laserska zraka to nemam "pojam" bubnio sam!!!A sta je onda? A USTVARI TO I NIJE BILO PITANJE PA ... :smoke: Ali iznad ovog izad stojim! :burn:
A kud si baš bubnul da svjetlost ili laserska zraka:rolleyes:

LightForce1308 17.03.2004. 22:10

Citiraj:

Originally posted by IceFisherman
A kud si baš bubnul da svjetlost ili laserska zraka:rolleyes:
Pa logično ak je optički. he he :D :beer:

zwer 18.03.2004. 23:39

Re: Re: creative 5.1 live pitanje??

Citiraj:

ma sta ti pricas, opticki izlaz da bude analogan! budalaštine! kod te zvucne, ima opticki izlaz ali moras imati pretvarac (koji inace ne mozese nigdje kupiti) tako da spojis opticki kabel sa zvucnom! onaj zadnji izlaz (narančasti) , ti je opticki (ali moras imati fucing pretvarac)! over and out!
Boze, kako ste zakomplicirali... :fuming:

Taj zadnji - narancasti je S/PDIF. Tj. koaksijalni digitalni izlaz. Mono banana na RCA (cinc) preko 50/75 ohmskog koaksijalnog kabla, iako nemora strogo koaksijalni, radi i sa obicnim. Nikakva optika. Preko njega ide digitalni stereo, ac3, dts ili kakav vec signal koji se onda u receiveru dekodira. Ili ako iskljucite ac3 passthru, uvijek sve downmixano na stereo. Kad se koriste analogni izlazi, onda se tu ja mislim spaja centralni ili LFE zvucnik, nebi znao tocno jer koristim samo taj spdif i nis vise na tom smecu od zvucne ... :) :D

Skippa-150 20.03.2004. 11:09

Re: Re: Re: creative 5.1 live pitanje??

Citiraj:

Boze, kako ste zakomplicirali... :fuming:

Taj zadnji - narancasti je S/PDIF. Tj. koaksijalni digitalni izlaz. Mono banana na RCA (cinc) preko 50/75 ohmskog koaksijalnog kabla, iako nemora strogo koaksijalni, radi i sa obicnim. Nikakva optika. Preko njega ide digitalni stereo, ac3, dts ili kakav vec signal koji se onda u receiveru dekodira. Ili ako iskljucite ac3 passthru, uvijek sve downmixano na stereo. Kad se koriste analogni izlazi, onda se tu ja mislim spaja centralni ili LFE zvucnik, nebi znao tocno jer koristim samo taj spdif i nis vise na tom smecu od zvucne ... :) :D

nači mogu na taj s/pidf stavit analogni kabel 3.5mm u kom je sub i centralni???

zwer 20.03.2004. 12:31

Re: Re: Re: Re: creative 5.1 live pitanje??

Citiraj:

nači mogu na taj s/pidf stavit analogni kabel 3.5mm u kom je sub i centralni???
Kolko ja znam, da. Nisam nikad imao komp zvucnike, pa to nisam koristio. Al' nacin spajanja bi morao bit IDENTICAN ko na svim drugim zvucnim karticama sa analognim 5.1 izlazima. Znaci, prednja dva idu na jednu, straznja dva na drugu, a sub+center na trecu rupu.

Skippa-150 20.03.2004. 15:04

Re: Re: Re: Re: Re: creative 5.1 live pitanje??

Citiraj:

Kolko ja znam, da. Nisam nikad imao komp zvucnike, pa to nisam koristio. Al' nacin spajanja bi morao bit IDENTICAN ko na svim drugim zvucnim karticama sa analognim 5.1 izlazima. Znaci, prednja dva idu na jednu, straznja dva na drugu, a sub+center na trecu rupu.
EVO SPOJIO SAM SUB I CENTRALNI NA s/pidf i radi! al kada pokrenem winamp se čuje samo iz subwoofera???

Bipe 20.03.2004. 17:33

jer slusas stereo stvar a live-ica to moze reproducirat u samo 4 kanala, a zvucnici ti tada vjerojatno automatski redirektaju lfe (nisko frekventne zvukove, bas) na subwofer posto iz treceg kabla ne dobivaju nikakav signal, da bi ti radili svih 6 zvucnika, pokreni neki divx sa ac3 zvukom, al prije toga u ac3 filteru promjeni sa defaultnih 2.0 na 5.1 tak da ti ne salje samo stereo signal, ili pokreni neki dvd. sa modanim driverima mozes cak dobiti i opciju da ti stereo zvuk pretvori u full 5,1 sa laganim kasnjenjem na straznjem kanalu, na centralni "salje" vokale, tj srednje tonove, a na sub samo niske, al ne zvuci bas nekak

ßellerophon 20.03.2004. 19:57

mp3 koje slusas su stereo -znaci dvo kanalne.. end of story

tin. 21.03.2004. 17:24

Re: creative 5.1 live pitanje??

Citiraj:

1. nemoze

2. Live! nema opticki izlaz nego digitalni

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:24.