![]() |
2-pinski konektor na grafi i 3-pinski kuler...
Naime imam grafu sa 2-pinskim konektorom, onim minijaturnim, a kuler je 3-piski...jel ima di za nabaviti neki prilagodnik ili ako netko ima da se mijenjamo za nesto...fala ;)
|
spoji na ploču :) (puno jednostavnije).
lp |
cooler tj ventilator ti ima 3pin veliki ili mali konektor?
ako je onaj veliki spoji na matičnu, ako je mali .... iglu u ruke i izvuci žice iz konektora te ih zamjeni ostat će ti jedna žica viška koju ćeš morati izolirati |
ak je veliki ubodi ga u plocu najbolje .
|
Ma onaj mali sugavac sa GeCube X700Pro...koja zica je za kontrolu vrtnje uopce?
|
žuta ako se ne varam :)
|
da, žuta je i isključi kontrolu ventova u biosu da ne bi bilo nismo znali. imho ja bi preradio 2pin konektor i spojio vent na grafu ako na njoj postoji neka temp regulacija.
|
spoji na ploču i sfa speedfanom određuj brzinu vrtnje i to je to :)
tak bi ja napravil..tj. ne slažem se sa sisom :D |
pljusnut ću te poznavatelju senzor žica :D
|
pa da kaj. makneš postojeći vent. staviš novi i pikneš na ploču i bok :D
odi se igrati sa svojim nickom :D |
rofl :D
/ot |
Ima crvenu, bijelu i crnu zicu...crna je u sredini pa pretpostavljam da je bijel za kontrolu rotacije..or not ?
Ma grafa je neki sljunak og Gigabytea X700 PCI-E, a vent urla kao sroter za kukuruze. Imam stari vent sa GeCube X700PRo, ali ona je imala 3-pinski konektor, pa sad moram male preinake raditi... |
U tom slucaju ti je bijela za kontorlu brzine okretanja.
|
Nista, precvikat cu klijestima zice i spojiti izolirkom na stari konektor :)
|
Ako budes ustekavao na molex nemoj spajati žutu na žutu :D
|
MA ne, samo cu odsjeci ovaj 3-pinski i spojiti samo 2 zice na 2-pinski...cudno da nema nekih prilagodnika po nasim trgovinama...vidio sam svakakvih prelaza u Linksu, ali takvo sto nema, ***iga,.
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:16. |