![]() |
Prijedlog: Lokacija
Da li postoji kakva sansa da korisnici foruma, posebice prodavaci sa trznice OBAVEZNO unesu svoju lokaciju pod profil umjesto raznoraznih gluposti koje nikome ne pomazu??
|
Koliko mi je poznato: ne . Ne vidim smisla u tome. Ako vec imas namjeru s nekim stupit u kontakt vezano za kupovinu/prodaju ili sto li vec, posaljes mu pm u kojem ga osim ostalog pitas i lokaciju?
Ako te zanima cisto informativno, mislim da je to jako tesko za napravit. Morao bi bit neki IP locator koji bi provjeravao dali je unesena lokacija tocna, a tolike provjere od strane PCE-a (ili bilo koga) mi osobno nebi odgovarale... |
Puno je jednostavnije trgovati kada se u samom staru vidi odakle je trgovac
|
Citiraj:
P.S. Vidi vidi, ja se nas'o govorit...A gle mi lokacije :D |
Ja bi stavio pod obavezno stavljanje točne lokacije. Puno puta vidim nekaj kaj želim ubosti ali kada vidim da mi je lokacija "nigdje, croatia, pečina, soba, stolac, fotelja" itd..odustajem od kupnje jer mi se neda gubiti vrijeme.
Lp |
Citiraj:
Ali naravno, nisam da to postane pravilo, vec da to postane logicni slijed dogadjaja kod registracije/izmjene profila pojedinog forumasha. |
Možda bi bilo poželjno ako već nisi unio mjesto u svom profilu, da uz ostale informacije za proizvod piše i gdje živiš i kako ti paše? Tipa samo primopredaja, samo pošta/hpexpress itd.
|
Citiraj:
lokacije tipa "nigdjezemlje", "na nebu" i te sheme mi kao prvo dižu tlak, drugo, nervira me kad moram slat PM samo zbog toga, da bih saznao da je tip u Bihaću.. i da bih onda morao odustati a zagrijao se za neki oglas... |
I mene to nervira. Imam onda osjecaj da je taj clan neodgovoran.
|
Evo jedan od ova dva prijedloga bi trebalo implementirati.
1. Trebalo bi za lokaciju napraviti dropdown meni gdje bi se moglo izabrati među već predefiniranim popisom gradova ili "ostalo" u što bi se upisalo ime nekog sela/naselja pošto njih ima puno. 2. U pravila tržnice navesti da trgovcima u profilu mora pisati istinita lokacija. |
Citiraj:
bas ovo... tako da imho pod obavezno staviti lokaciju . |
Citiraj:
Ovako nesto sam i ja zamisljao kad sam startao ovaj thread....nikakvi IP locatori, provjere i slicno, nego samo da se trgovci potrude unijeti lokaciju, svima bi nam bilo puno lakse |
Vidis Mar bistar si ti momak :D...
Dobra ideja sa dropdown menijem:respekt:... Vidi se da nisi moderator preko veze :goood:...Nego, cujmo sto glavonje misle :stoopid: |
Ne zvuči loše. Mislim sama ideja da piše točna lokacija svakako je Ok stvar i to podržavam. No, za sad je to ostavljeno na savjest korisnika, a stvari tipa IP lokator mislim da ne bi hodale zbog više razloga, u koje neću sad ulaziti...
Drop down menu da, ali i dalje ostaje mogućnost da korisnik "slaže" lokaciju. Ista spika kao s datumom i godinom rođenja... Bat, OK. Dali ste materijala za razmišljanje u nekoj od slijedećih implementacija foruma ili osvježenja. |
osobno sam ''ZA'' da se koristi stvarna lokacija i godina rođenja...mislim ovo nije plac, ipak ovdje su većinom ljudi koji se s vremena na vrijeme i upoznaju a i relativno je ozbiljan forum, pa ne vidim neku potrebu za skrivanjem stvarne lokacije ili godina
|
Modovi su dosta puta upozoravali na prodaji da se napise ta lokacija. Bas iz ovakvih razloga, nekada im ocito promakne...Cudo kako i onoliko losih tema mogu kontrolirat. :beer:
Vezano za godine...:rolleyes: Maloljetnici dosta "ispastaju" i odma se smatraju "balavcima". Dok se opet vecini korisnika godine mogu saznati iz samih postova. U profilu mi ne pisu godine iz ovih razloga no nije bed rec ako nekoga bas zanima. |
za to su većinom sami krivi, no opet osobno nisam osoba koja je podložna predrasudama
npr Swarm je puno mlađi od mene pa ga nikad nisam smatrao balavcem, dok je npr drago bio pak puno stariji od mene no njegov stil definitivno nije odražavao njegove godine ;) opet ne vidim razloga za skrivanjem ako je korisnik normalan i obziran |
I onda dođemo do toga da zbog šačice budala moramo izmišljati pravila koja su za većinu ostalih, normalnih korisnika nepotrebna...
|
upravo tako... zbog par ljudi kojima je veća fora napisat da su iz nigdjezemske nego iz svPetra u šumi sad moramo izmišljat toplu vodu :)
|
Nisi ti takva osoba, no mnogo je takvih-sa predrasudama. No eto, budam napisao pa da svi budu sretni :p
|
Nije valjda da ću i ovdje morat linkat na pravila tržnice :D
Uglavnom, piše da ako se u profilu ima neka glupost napisana (sve kaj nije stvarna lokacija), da se napiše od kuda je trgovac. A ko za vraga :D, red iznad je napisano da da napiše šalje li se poštom ili ne (što bi značilo primopredaja na rukice). A nemrem ljude natjerat da napišu cijenu kad prodaju (a to je pravilo od kad je i tržnica i nalazi se i u službenom FAQ-u), a kamoli da napišu lokaciju :) |
Ne treba lokacija bit obavezna, ali ako netko ide prodavat nešto na tržnici i ne stavi odmah lokaciju treba mu se deletat thread pa nek bleji u monitor di mu je tema i zašto je nema
|
Citiraj:
|
Slazem se da bi bilo mrak da svi imaju upisanu tocnu lokaciju odakle su, ali nemoguce je natjerati SVE clanove da to postuju. Osim toga njima samima bi to trebalo biti u interesu jer koliko vidim dosta ljudi odustaje od neke robe kad ne vide odakle je prodavac (i sam spadam u tu skupinu). Pa dakle, na kraju krajeva, to ide prodavacima na stetu, pa neka im. Ako sami ne mogu shvatit da pisanje lokacije moze samo ubrzati prodaju pa bogami zasto bi se netko trudio tuviti im to u glavu. A postovi "odakle si" se ionako po defaultu brisu...
|
imam pitanje... zašto bismo nekoga tko ne koristi tržnicu i želi ostati što je više moguće anoniman tjerali da upisuje lokaciju?
|
Ako nije tesko, kod otvaranja "Nova tema" u trznici postavit unos lokacije, konkretno ako ne unese, a klikne na "posalji novu temu" nemoze sistem prihvatit nego daje poruku "Unesite lokaciju prije postanja nove teme". :)
|
Citiraj:
nije da treba navest ulicu i kućni broj... btw na neke forume se ne možeš ni registrirat sa freemail acc-om, a da ne govorim o tome da nemožeš počet sudjelovat u radu foruma bez predhodnog predstavljanja.... ne kažem da se sad treba uvodit neka diktatura, mislim osobno mi je svejedno, no podigla bi se razina ozbiljnosti |
Da, stvarno 'Zagreb' suzuje uzorak na samo 800000 stanovnika :)
|
bilo bi savrseno kad bi svatko morao imati napisanu lokaciju, ali ako ce se stavljat onaj padajuci izbornik s "ostalo" poljem onda cemo opet moc pisat "tunguzija" i sl.
Nekako ne vidim nacin kako bi se moglo natjerat nekoga da zbilja ima tocnu lokaciju, cak i ako bi se po ip-u nekak znalo. Jer recimo sta kad netko od studenata ode kuci, onda se vise ne nalazi na podrucju koje je sam odabrao ranije i slicno. Bilo bi dobro kad bi bar neka lokacija morala bit upisana, vecina ozbiljnijih trgovaca ima ili napisano u topicu ili pod lokacijom odakle je pa nije problem. Na trznici ionako ima previse kojekakvih ljudi i topica i cini mi se da moderatori imaju zapravo brdo posla tamo jer se ni osnove postanja ne postuju tak da je lokacija najmanji problem. @mar.. hehe, true, al smo uglavnom na max sat vremena javnim prijevozom u zagrebu udaljeni jedni od drugih, pa nije strasno :) |
Citiraj:
Ali sigurno je da bi uvodjenjem opcije odabira lokacije kod registriranja kao obaveznom rezultiralo vecim brojem onih kojima ce ispod avatara u konacnici i pisati stvarna lokacija. Ovako se ljudima neda, ne vide ili pak vise vole staviti neku glupost. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:24. |