![]() |
M-Audio ili E-MU ?
Eto, trebam malo bolju zvučnu, pošto u skorije vrijeme planiram uzeti stereo pojačalo i zvučnike, no to je sad manje bitno, jer mi treba i kartica s podrškom za ASIO i jedan ili dva midi inputa (više mi ne treba)...
E sada, cjenovni rang ne bi smio prelaziti cjenu od kojih 2400 kuna. Moja je dilema između ove dvije, ali pošto trebam savjete isusnijih i prijedloge nekih drugih modela koji bi možda dali bolji omjer uloženog u dobivenog s tim da cijena kartice može biti i niža... http://www.emu.com/products/product....3&nav=features http://www.m-audio.com/products/en_u...10LT-main.html |
M-Audio. Susretao sam se s tim modelima i M-audio je bolji.
|
A konkretno između ova dva navedena modela? Neki razlozi?
|
A da radije kupiš onda neki USB DAC kad veliš da ćeš kupit stereo sustav. To bi trebalo biti bolje od ovih PCI kartica.
|
Da ti iskreno kažem ne kužim te fore s DAC-om, ali pošto mi treba kvalitetna kartica, trebao bih prijedlog...
|
pa treba mu i midi, možda i mic ulazi, xlr i tako to što ove kartice posjeduju... meni isto nekako smrdi da je maudio po specsima bolja, ali nisam baš mjerodavan kod ovakvih komada hardveraja.
|
M-Audio mi nekako daje lijepši zvuk.
|
Ak ćeš na toj zvučnoj slušat mp3-ce...dati 2,4k kn za zvučnu je gubljenje novaca. Koliko sam čuo M-audio su bolje, opet velim 2,4k kn za zvučnu...:)
|
po specifikacijama emu daleko bolji , 16 ulaza i izlaza vs. 10 kod m-audija, emu fura do 192 khz vs. 96 ko m-audija...itd, ali kao sto su kolege vec naglasile, nevidim svrhu davati tolike novce ako nebudes danas-sutra nesto snimao i sl. Elem.. negdje sam citao da m-audio ima malo bolje niske tonove, ali da bi ti to cuo trebaju ti i zvucnici u istom tom cjenovnom rangu :) kao sto su ove kartice
|
Ma neeee, nikakvo slušanje mp3-a...
Ne, ni približno, kartica mi treba više za posao i video obradu, ali i snimanje glasa te instrumenata točnije keyboard-a, preko midija... Samo slušanje glazbe će biti u drugom planu, ali mp3 nema smisla slušati na onome što planiram kupiti (mislim na stereo sistem). |
Ako ti kartica treba za snimanje i posao (što sam ja preskočio dok sam čitao :D ) , onda zaboravi na moj prijedlog.
Ja sam mislio na ovako nešto i slične stvari: http://www.audioreview.com/USBTDcrx.aspx Mislio sam da ti treba isključivo za slušanje glazbe sa PC-a. Pri tome nisam mislio na MP3-ce, već korištenje CD/DVD-ROM-a kao transporta ili flac sa HDD-a. Treba pažljivije čitat ubuduće :D |
To je već druga priča.:D
|
Hm, ali sad znači kad bih uzeo ovu E-MU (ima malo bolje specifikacije) ne bi pogriješio u tom cjenovnom rangu?
Fora je u tome da sam samo ova dvije kartice našao u našim informatičkim trgovinama koje na neki način spadaju u bolje kartice, pa me zanima postoji li nešto bolje za te pare? Neki drugi model, proizvođač? Nije valjda da se nitko ne razumije :) |
Kako stoji X-Fi Elite Pro s obzirom na ove dvije gore navedene kartice?
Cijena joj je u rangu, no ne znam baš da je to mjerilo? Zna li itko jesu li usporedive te tri kartice i koje su mane/nedostaci/prednosti? |
nemreš fulat s m-audiom.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:28. |