PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Diskovi SSD/HDD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Slot in combo drive... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=8884)

daddo 14.03.2004. 15:04

Slot in combo drive...

Ima li igdje u RH za kupiti doticna stvarca... znaci varijanta prorez na kucistu u koji idu DVD/CDR/CDRW mediji?

Kopao, trazio i ne nasao nista... a trebalo bi mi za jedan mod... nije hica ali...

THX,

D.

ßellerophon 14.03.2004. 16:48

cuo sam prituzbe da combo nije najbolje rijesenje...
kao sto ni taj slot-in mehanizam previse dugotrajan...

Elven 15.03.2004. 00:18

Citiraj:

Originally posted by ßellerophon
cuo sam prituzbe da combo nije najbolje rijesenje...
kao sto ni taj slot-in mehanizam previse dugotrajan...

Combo nije dobra stvar to je istina.
Ali ja sam prije pola godine kupio rabljenog 36x CD čitača, slot-in(pioneer of kors. izgleda da imaju patent, kad nitko drugi to ne koristi za kompjuterske CD-ROMove) i sve radi...

daddo 15.03.2004. 12:42

drugovi... svjestan sam cinjenice da combo nije nesto dobro... ali... s obzirom da cijela stvar treba stat u kutiju za cigare (PS, VIA EPIA M1000, nekakav HDD, vjerojatno 2,5" radi velicine i naravno opticki pogon) nemam drugog izbora.

Ukratko vidio na www.mini-itx.com projekt Humidor i odlucio i sam nesto malo probat napravit...

rendula 15.03.2004. 13:44

Ja imam Pioneer slot-in DVD i super je, puno praktičniji od ladice.

Frend ima slot-in već oko dvije godine tak da mehanizam nije loš. Veća je šansa da odlomiš ladicu:D

ßellerophon 15.03.2004. 19:14

da to kad si zbijen s prostorom ima smisla...
ma i meni je super slot smo ga guras... ali taj mehanizam je lako kvarljiv, bio??... pa i nije bas puno zazivio...

tor 15.03.2004. 19:20

Slot in kvarljiv? Ma o čemu vi to? Pa svi auto CD/MP3 playeri koriste slot in i u čemu je problem? Ja ga imam i imao sam ga, i u čemu je problem... Čak je i bolji kod compa jer dok guraš ima četkice s donje strane pa ti očiste CD od prašine...

cyberphere 15.03.2004. 22:55

Citiraj:

Originally posted by ßellerophon
da to kad si zbijen s prostorom ima smisla...
ma i meni je super slot smo ga guras... ali taj mehanizam je lako kvarljiv, bio??... pa i nije bas puno zazivio...

Od kud ti to? Ja sam imao stari Slot-in oko godinu dana i radio je bez greške. Onda sam taj prodao i kupio novi novi i još uvjek radi bezprijekorno

ßellerophon 16.03.2004. 10:55

a imam sam 2 frenda kojima je riknuo...
mozda da ih pitam sta su radili s njima... :D

Raven_1 16.03.2004. 18:34

Ja sam imao 2 slot-in (Pioneer) uređaja i nijednom se taj mehanizam nije pokvario. Prvi sam prodao zato jer sam uzeo DVD čitač koji radi već godinu dana bez problema. Znam isto 5-6 frendova koji imaju Pioneer slot-in DVD i nijednom se taj mehanizam nije pokvario, a koriste ih 2-3 g.
Što se tiče kvarova, događaju se na svim uređajima. Uvijek postoji određeni postotak lošijih primjeraka (jeftina pro.) ali općenito nisam ču da se kvare više od tray uređaja.

ßellerophon 18.03.2004. 20:57

da to je najvjerovatnije -oni su uzeli prvu seriju cim su se pojavili...
imam u autu slot i radi... samo nece da cita cd-rw... :(

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:32.