![]() |
Veličina slika i forum za samogradnju
Evo kako i mi polako idemo na Zapad, a ova arhaična pravila od 50Kb po slici stoje već ohoho, te u doba superbrzog interneta (;)) mislim da bi se možda moglo dopustiti korištenje slika većih od 50kb i/li puno slika u određenim temama.
Pritom mislim na teme samogradnje, modifikacija i sl (žderonje? :D). Evo kako je recimo Plastisha napravio za G5 Wannabe, samo se treba staviti 56k warning u naslov ili podnaslov (ili još bolje neka ikona, kao što sad imamo ove proizvoljne ikone), npr ovako nešto: http://img150.imageshack.us/img150/8...kwaringlt1.png I za kraj anketa o brzini/paketu vaše internet veze. |
ne kužim, pa kaj je teško ekipi postat thumbove?
nek on uploada i 7MP sliku al nek je strpa u thumb |
Zgodna stvar kod full-size slika (recimo 640x480 - 800x600) je u tome što se može komentar napisati odmah ispod (ili iznad nije bitno), tako da kad ti želiš pogledati sve slike nemoraš svaku otvarati u novom prozoru/tabu i onda gledati koja gdje pripada.
Slike tih veličina ne bi razbile layout, ne bi bile preteške i izbjegla bi se zavrzlama koji thumbnail što predstavlja. |
A to bi bilo po meni (osim toga što si ti, Mar, naveo), mogle bi se stavljati male "slikice" u sig (ono, neka slika i onda na njoj tvoj nick).
Nešto kao ovo npr. (samo da ne bude thumb): http://www.max-save.org/thumbs/868292sig.jpg |
Apsolutno sam za slike 800x600 u post.
@Stormbreaker, pa mozes stavljat u sig slike ali velicina je ogranicena, imas u pravilima na koliko, neznam napamet :D |
Citiraj:
Da, do 500x200 u sig idu, ali ne smiju biti veće od 50 kb! :kafa: |
svakako bih htio direkt slike u post, užasno me živcira otvaranje svake slike posebno...
mislim da ono, "pazimo na modemaše" više nikako ne stoji, jer modemaši više nemaju što tražiti na netu, :D, jer je bilo koja web stranica već prezahtjevna za modem. jedino da koriste neki samo tekstualni browser... :) |
Jup slike u postove, jer na taj nacin dobijes efekt kao kod raznoraznih manuala, isl.
A osim toga ovdje puno ekipe pise raznorazne recenzije, vodice za ovo ono, sve bi to lijepo zgodno bilo s velkim slikicama, a ne da moras traziti po tabovima gdje ti je slika, a onda u postu koji dio se onodnosi na sliku... |
Bas zgodna anketa, cisto me zanima ima li jos uopce modemasa na PcE...
|
ima, jedan je baš dans komentirao kako mu je review na sobitzi pretežak
|
Citiraj:
|
treba dopustiti vece velicine slika od 50kb al imho max velicina slike koju bi ja dopusto bi da bude 640x480 jer na njoj mos sve vidjeti a opet nije prestrasno velika .
|
Neka bude slika u threadovima, previše vremena treba za otvarat svaku sliku posebno.
|
meni svejedno, navikao se na thumbove pa "vrijeme" koje je potrebno za njihove otvaranje mi ne smeta uopće. ako želite stavljajte cijele slike pošto sam na ADSL Flat-u ne smeta mi samo treba provjeriti pomoću ^^ ankete kakvo je stanje sa ostalim korisnicima foruma (a za sad je koliko vidim i više nego dobro :) ) ;) :beer:
|
Citiraj:
tebi je brže otvarat post 10 800x600 slika od po 100kB svaka nego kliknut na onu koja te zanima? ako poklikaš na sve...vrijeme će bit približno isto kao i da si uploadao drito u post da je nespretnije [thumb rješenje]...jest (ponekad) ali da je sporije...nikako |
Citiraj:
A vidiš da je. Dok su bili na modemu ili 512 megi-5 gigi paketu psovali su mater svakom tko je stavio veliku sliku, čim dobiju flat počinje im ići na ku**c zezanje sa thumbovima... Jedva čekam da neki idiot (kao na xtremesystemsu) quota post sa sliketinama i samo stavi :care: smajlić...:suicide: |
te mudrijaše obožavam....lik ima 20 1600/1200 slika....post težak 10MB i onda ga lik quota sa svim slikama.... :suicide:
mislim nemam ja niš protiv slika u postovima P.S. Jelc priznaj...to si ti kliknul na 56k :D |
Nisam ja, ja imam 5 giga paket:D
|
Citiraj:
nisam shvatio, ako je pravilo 50k po slici onda ja nisam kršio pravila jer su moje slike bile oko 20k - veličine 400x300 kolko sam ja shvatio (po vucinom objašnjenju) to je 50 kb po postu znači 10 slika ak imaš u postu -to mora bit 50k. =thumbnail od 5 k koje je pravilo nakraju? |
zašto ne? :D
slike do 640x480 s veličinom do 400-500kb, možda i manje, bi bilo sasvim dobra ideja.... a šta je ovo s anketom, po ovome 80% hrvatske ima flat :stoopid: i kažu da nismo švedska :D |
Citiraj:
ankete niš ne znače na malom uzorku.... |
po meni slike do
1024x768 naravno kaj manja veličina u kilobajtima barem u Case moding da se da to pravilo jer bu to puno ljepše više od ove rezolucije nebi trebalo ići ali također bi trebalo staviti neko ograničenje po veličini slike da nebi nekome došlo da stavi sliku od 5mb :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Od slika napraviš mali thumbić koji će zauzimati 2kb, a linkaš na veću sliku. To i je svrha thumba, a to na sobitzi nije tako napravljeno. Citiraj:
Citiraj:
A kako je ovaj thread potaknut (pretpostavljam) time što si ti maknuo sve svoje slike iz thread-a o modu kučišta (a nisi ih trebao maknuti potpuno, već si mogao za ostale ostaviti barem linkove ili čak - kako sam ti se i sam ponudio za pomoći, jer sam i ja kriv pošto te nisam odmah u početku upozorio na težinu slika, da ponovno sve reupload-amo i sredimo ti thread da bude po pravilima). Nažalost, tvoj thread sada izgleda tako kako izgleda, jer si izbacio slike. Ali što je tu je - budemo vidjeli što admini kažu na sve ovo što je Mar pokrenuo. :) |
Citiraj:
kaj se sobitze tiče....složio sam PDF od 1,11MB pa kome je ono teško neka skine PDF onih 9 slika sam i mogao dodatno srezat pa uploadat odvojeno mali thumb kojeg bi linkao na upload 1/1 sliku ali to mi je iskreno bilo na kraju pameti |
""""""""""""""""""" da ne otvaram novi thred :D
znaci : u onom thredu sta je otvorio plastisha : G5 wannabe [56k warning] ne vidim ni jednu sliku (probao i s IE posto koristim FF ali nece ni tamo) prije dva dana sam sve slike vidio ok ali danas sam isao nesto pogledati i opaaa gdje su slike :) i jos da napomenem sve druge postove gdje ima slika vidim ok samo ovdje ih nema ...WTF... """"""""""""""""""" a da sad tek vidim oko cega je bio problem :) haha :hitthewal::bonker:malo citanja mi nebi skodilo :D |
Citiraj:
|
Hoće što biti od ovoga?
|
Pošto ima puno toga ovde napisanog, a jas umoran pa mi je mrsko sve citati nisam primetio da je iko obratio paznju na nas koji imamo 1GB limita. I sta ja sad treba da otovrim 10 slika i da mi ode 50MB samo za jedan thread, a ja imam 33MB u prosjeku za jedan dan........
|
Od modema, paketa, pa do flata nikad se nisam žalil na prevelike slike u vodičima i worklogovima. Niko me nije tjeral da ih otvaram i čekam da se sve učita. Vjerujem da ni vas niko ne tjera na čitanje nečeg vama potpuno neinteresantnog. Koga zanima pogledal bude bez obzira kakvu vezu imal, a bome svaka tema s povećim brojem slika ima u naslovu upozorenje za 56k korisnike.
Kolko je samo bisera s naclokanim mašinama postalo (bilo direktno, bilo čisti link bez upozorenja) 1MB+ PNG za SuperPi. Nekima su editirani postovi, nekima nisu, pa ko je otvoril/kliknul se mogel slikati. Litanije i slikovnice u potpisima, da i ne spominjem. Fala bogu da se sve more zblokirati u browseru, pa nek pišu do sutra kolko se clocka i koji WC papir koristi - ukomponirano u slatkim-malim userbarovima.:stoopid: Ne vidim u čemu je probelm da plastisha ima temu s direktnim učitavanjem slika i 56k upozorenjem u naslovu. Nije ni prvi ni zadnji koji je otvoril takvu temu. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:25. |