PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   (riješeno) Problem s logiranjem u Win nakon ghostanja (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=88801)

Matesonik 26.11.2007. 11:17

(riješeno) Problem s logiranjem u Win nakon ghostanja

Imam 2 kompa (XP SP2). Sad je trebalo zamijeniti medjusobno diskove. Ja sam Ghostom to napravio i jedan komp sljaka kako spada. Ali ne i drugi. Probam se logirat, on nesto krene s tim procesom samo se odjednom, prije nego sto se wallpaper ili ista pokaze, krene odlogiravat i ili se odlogira ili se zaglavi. Isto i u safe mode i inace. Jedini user je Administrator (onaj built-in), a splash screen ne koristim, nego je onaj prozor di moras upisat user i pass.

Jel bi se dalo ovo rijesit bez da reinstaliram Win?

Hvala.

domy_os 26.11.2007. 12:25

Ghost dosta često radi sranja kada treba klonirati sadržaj jednog diska na drugi pa se dogodi upravo to što si naveo, a ima i još nekih grešaka. U tu svrhu je bolje koristiti Acronis True Image tako da ponovi s njim, ako još možeš.

Matesonik 26.11.2007. 12:34

Prekasno... Vec sam pregazio sve na izvorisnom disku.

Neko jos rjesenje osim repaira instalacije?

domy_os 26.11.2007. 12:50

Pokušaj fixmbr ili fixboot naredbe iz recovery konzole, a nakon toga repair, ne vjerujem da će pomoći, ali ništa te ne košta. Druge ideje nemam... :(

Matesonik 26.11.2007. 12:57

OK, tako ce i biti. :) Jedino mi nije jasno kakve sad veze ima fixboot i fixmbr. Mozda taj nekakvi sigurnosni certifikat ukljucuje i sadrzaj MBRa/volume serial number?

Elven 27.11.2007. 11:02

fixboot i fixmbr ti mogu poporaviti boot recordse, a kako dolazis do log in screena oni su ocigledno u redu.

Ako mozes nabaviti ERD commander mozes pokusati resetirati password na useru, mozda bi pomoglo?

Matesonik 27.11.2007. 12:01

ERD commander... probat cu, proguglat cu. Makar se on pocne ulogiravat - dakle pass je ispravan.

domy_os 27.11.2007. 15:04

Citiraj:

Autor Elven (Post 880712)
fixboot i fixmbr ti mogu poporaviti boot recordse, a kako dolazis do log in screena oni su ocigledno u redu.

Ako mozes nabaviti ERD commander mozes pokusati resetirati password na useru, mozda bi pomoglo?

Problem leži negdje u MBR-u ili čemu već, ne znam ni sam niti me zanimalo previše, ali znam da Ghost jednostavno ne prekopira sve točno u bit kao što to napravi Acronis True Image sa svojom Disk Clone opcijom.

Matesonik 28.11.2007. 11:46

Kad sam prebacivao direktno partition-to partition (na onaj radeci komp) je sve sljakalo, no instalaciju winsa od ovog trenutno neradeceg kompa sam prebacivao particija-->image-->partcija i tu se nes sprckalo.

Jucer sam napravio repair al se jos nisam probao ulogirat, nisam stigao. Bumo vidli do navecer.

Matesonik 28.11.2007. 23:12

Repair je rijesio stvar. Hvala svima koji su pomogli ili pokusali pomoci. :chears:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:41.