![]() |
S939 i mem. moduli različite veličine ?
Konkretno radi se o s939 3800+ procesoru pogonjenom VIA K8T800pro čipsom,sada trenutno imam popunjena 4 modula od 256Mb,htio bi zamjeniti jedan modul za 1Gb istog proizvođača (samsung),dakle 3X256 Mb + 1Gb
pitanje,radilo bi to ili ? |
a zasto ne?
|
Zato što ne radi s kingmaxom ! (posuđen od prijatelja) pa ne znam jel stvar samo u proizvođaču ili je u pitanju i kapacitet
|
mozda da si naveo maticnu koju imas.....
ne razumijem ljude koji ocekuju da im netko kaze nesto o NJIHOVOJ kanti a nisu u stanju popuniti onih par redaka u rubrici moj komp. ne sluzi to za kurcenje nego bas zbog ovakvih stvari. |
ajdmo sada ponovo .... dakle, Kingmax(isto 400 Mhz) u kombinaciji s 3 samsungova keksića ne radi ! bi li radilo s Samsungovim (identičnom brzinom i latencijama,različito kapacitetom) ?
|
Pa ljudi ... ne mogu vjerovati,da nema nitko barem mišljenje ?!
|
Pitanje je da li ploča podržava 1Gb kekse? Možda i podržava, ali od nekog BIOS-a nakon tvoga pa treba zaflashati ploču novim BIOS-om.
|
pa možda se jednostavno kolju Kingmax i Samsung
probaj samo jedan Samsung + kingmax kako bi bio ziher i kada si stavio sva 4 keksa jesi prebacio CPC (negdje zvan i CR) na 2T |
*coconut - ploča podržava module od 1Gb nativno,no bios je flashiran na zadnji
*Wolverine - nije bilo previše isprobavanja svih mogučih kombinacija modula,no u biosu je namješten na 2T sa 4 Samsunga,kombinacija s kingmaxom nije ni bootala |
Citiraj:
samsung bi trebao radit il nekaj s samsungovim chipovims tipa s-date, ili supertalenta cl3..... |
Evo moj primjer...
S 3 ista i jednim razlicitim keksom rama 99% da nece ni postat. Kombinacija s 3 keksa radi i to samo ako na jedan kanal stavis 2 razlicita modula (manji i veci). Kada stavis jedan modul na jedan kanal a s druga dva (ista) pokusavas napraviti kvazi DC takodjer nece raditi. Iako se dosta moze pripisati i Kingmaxu za ovu tvoju situaciju nije potpuni/jedini krivac. |
malo je tema odlutala od željenog,no .... kupio bi identičnu samsungovu memoriju (doduše večeg kapaciteta) i pogonio sa postoječa 3 samsunga.
Kingmax experiment je bio samo to ... experiment ! namjeravam kupiti 1Gb Samsunga mislite da bi trebalo raditi ? |
vjerovatno ne, to nije jedna od ploca koje imaju problema s kingmaxom tako da je vjerovatnije da joj ta kombinacija modula ne odgovara.
kupi taj 1gb sto planiras, polako prodaj ove ostale i onda za tu lovu ubodi jos 1gb i to je to. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:24. |