![]() |
Sticky o konfama
Evo vidim da iz dana u dan nastaju nove teme o konfiguracijama pa stoga predlažem da napravimo sticky o konfama koje bi bile podjeljene na cijenovne kategorije i na glavne proizvođače tj AMD i Intel. To bi bilo uređeno npr najniži segment AMD i Intel, srednji segment AMD i Intel i najviši segment AMD i Intel. Tako bi sigurno reducirali otvaranje topica a i sve bi imali na jednom mjestu.
Volio bi da se ovaj predmet razmotri. Tko je za neka javi ja sam za! :D |
Puno puta predlagano, još više puta odbacivano.
Ideja jest dobra, ali je nemoguće realizirati kako treba, jer svatko ima ''svoje prohtjeve i potrebe''. |
Ideja nije loša, ali bojim se da je neizvediva. Imaš milijun prodavaonica, a ne kupuje svatko u istoj, komponente se mijenjaju iz dana u dan,... Bilo bi bolje da ljudi više koriste tražilicu jer nema cifre ili namjene konfe koja već nije obrađena.
|
Citiraj:
|
To je neostvarivo, a evo zašto:
1. Cijene se mjenjaju svakodnevno 2. Svako malo dolaze nove stvari i mjenjaju se best-buy komponente 3. Sa 3 cijenovna razreda ne bi ni blizu pokrio želje svih, ne spominjući da se u parsto kuna razlike može naći dosta drugačijeg hardvera. 4. Ovo bi neizostavno dovelo do favoriziranja jednih i potkopavanja drugih firmi 5. Praksa je pokazala da je najispativije kupovati u više različitih firmi 6. ADM i firme specifične za ZG bi koristile samo ljudima u ZG i okolici jer se za ostale ne isplati naručivati od tamo (dostava i vječne zavrzlame oko garancije). 7. Tko bi to osvježavao redovito (na dnevnoj bazi)? 8. Ovaj nesnosni spam u konfiguracijama bi trebalo kidati u korjenu prisiljavajući ljude da gledaju cijenike, koriste tražilicu, nabavu.net i sl, ili jednostavno ignorirati jer obično ti ljudi koji sebi slože konfiguraciju dobro znaju šta su složili, a u većini slučajeva se razveže trakavica od 20ak postova zbog jednog napajanja/coolera/hdd-a kojeg predloži FKT wannabe član pritom uopće ne znajući želje OP-a. |
Citiraj:
NEXT :D |
ovo je postojalo na forumu prije godinu-dvije...
no s vremenom je postalo nemoguće održavati.. previše komponenti, previše promjena cijena... |
Da, konfe su fakat neizvedive, ali pomogla bi lista preporucenog hardvera. Dakle da za svaku kategoriju (CPU, MBO, RAM...) imamo par prijedloga razlicitih cijena (okvirno s preciznoscu 50kn je dovoljno), eventualno da se napise recenica o svakom (HD2600XT - 700kn - dobra i jeftina grafa za orijentirane na multimediju i HD sadrzaje).
|
po meni bi cak bilo bolje da napravimo neki sticky BEST BUY komponente
pa da ubacimo dobro a jeftino (iako je i to jako tesko za odrzavati)... |
Citiraj:
Ja sam za! |
Citiraj:
ova ideja ima smisla...... i mislim da bi nekima uvelike olaksala kupnju određenog hardveraja..... moja podrska ako treba i pomoć (ako ikako mogu pomoć) :goood: |
Citiraj:
recimo pratim svaka malo slabija konfa koja se slaže sastavljena je od fortrona 350 pnf pa zasto onda ne bi ljudima stavili 2-3 napajanja pa da vide što je doro... netko je istu stvar napravio sa kucistima i svaka mu dala ...:D |
Citiraj:
NPR CoolerMaster 430W i alternative... tako za svako komponentu a za high-end npr Seasonic S12-500 i alternativa Corsair HX... i svaka mu dala... -vode iz bokala! :D |
Vidim da ste za taj sticky o konfama zapeli ko Hamm za jelo u 5 ujutro stoga slozite pa cemo vidjet kako ce to napredovat. Moje misljenje je da ce te se brzo predati i da nece dati nekog uspjeha kao i do sadasnjim sticky-ima.
:beer: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:39. |