![]() |
Skener i OCR
trazim neki dobar program za digitalizaciju tekstova znaci pUtem OCR-a
|
Re: Skener i OCR
Abby Fine Reader,ali ćeš bez obzira koji prog imaš morat ispravljat pogreške.
|
ma za to nema frke je su tekstovi velikom vecinom ispisani iz worda ali se nema org dokument ili iz knjiga.
jel ima porsku za slike, jel ovaj neki kaj sam dobil sa skenerom radiiskljucivo tekst a slike nista. |
Citiraj:
|
U odlicno!
prije sam bas pocel skidati neki irisreader 9 pro pa je sad pri kraju, bas me zanima kaj ovaj nudi ali abby je skoro dva put tezi. no budem ja oba digel tak da nema frke |
Koliko je velik Abby?
I koju si verziju našao? |
7 pro. ima 37 mb demo
a ovaj iris ima 22 isto demo bas me zanima koliko dugo traju;) |
Ja imam Abby.
Super sam zadovoljan. Jest da ne prepoznaje žčšđ al zamjeni ih sa zcsd :) , i nema baš previše grešaka. |
Citiraj:
Jedina konkurencija FineReaderu je Recognita. Ta igračka nemogućeg upravljanja ima daleko lošije prepoznavanje. FineReader se može poesiti da prepoznaje rukopis ali trebao bi to biti vrlo lijep i pravlan rukopis. Upravo suprotan od mog. |
Citiraj:
da tak nesto je i kod mene |
Citiraj:
|
A nemaš što podešavati. Treba ti Croatian plug in, skini ga s Abby-jevih stranica, ovisno o verziji koji koristiš.
Po meni je FineReader najbolji, na tiskanim tekst materijalima se zbuni jedino na osobnim imenima (normalno) i stranim riječima (opet, normalno). Inače sam uz HP scanner dobio i Readiris 8.0 Pro. U bundle verziji ne dolazi s podrškom za hrvatski jezik (za razliku od komercijalne), no nakon 2-3 razgovora s HP Hrvatska i taj problem je lako rješen. No i dalje kaska za (starijom generacijom!) Fine Readera. |
Isprobao sam Abby Fine Reader i moram reci da sam jednostavo odusevljen. tiskani teks stvaro ide bez beda ali malo losa kopija ipak malo zadaje probleme. no ono kaj sam dobil sa skenerom je totalno smece. uglavnom ocjena 5.
|
Have fun.
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:52. |