PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Prijenosnici (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=48)
-   -   HP NX7300 2 problema (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=88561)

scorpions 24.11.2007. 10:09

HP NX7300 2 problema

evo ovako imam 2 problema sa navedenim laptopom

1. Mrežna kartica

mrežna je uredno instalirana (driver je sp32733.exe kojeg sam skinuo sa hp-ove stranice), al neće da radi tj. kad spojim mrežni kabel piši mi da da unplugged
u network connection imam local area connection i kad kliknem pojavi mi se onaj properties prozorčić u kojem pri vrhu piše da je kartica Broadcom 440x 10/100 Integrated Controller i kad configure i kad mi se pojavi properties od mrežne u device status mi piše this device is working properly
kartica je uredno radila do prije par dana i kad sam iša spojit laptop odjednom mi nije više radila

2. Baterija

od prije par dana sam primijetio da mi se baterija malo brže prazni
kad je napunjena do 100% i kad laptop isključim sa napajanja mi piše recimo da još ima 98% i da će trajati nekih 50 min
nijedan program nije upaljen i ništa nije ubačeno i dvd snimač

bio bi zahvalan kad bi mi neko moga pomoć ili barem reć šta da radim

shock 24.11.2007. 15:08

Probao reinstalirati drajvere?

Jednom sam imao problem sa istom mrežnom (imam taj laptop), ne takav problem doduše, pa sam čitao dosta po web sajtu broadcoma , možeš pokušati tamo naći njihove drajvere koje sam i ja instalirao. Mislim da sam također pročitao kako se može testirati da li ti uopšte radi mrežna kartica.

scorpions 24.11.2007. 17:03

Citiraj:

Autor shock (Post 878379)
Probao reinstalirati drajvere?

Jednom sam imao problem sa istom mrežnom (imam taj laptop), ne takav problem doduše, pa sam čitao dosta po web sajtu broadcoma , možeš pokušati tamo naći njihove drajvere koje sam i ja instalirao. Mislim da sam također pročitao kako se može testirati da li ti uopšte radi mrežna kartica.

da to mi je prvo palo na pamet al ne radi

aj pogledat ću malo po broadcom-ovoj stranici

krip 25.11.2007. 19:43

2.

Skini HP battery checker .. pa vidi da ti neke celije u bateriji nisu prosle.

Ako jesu to ce objasnit zasto ti baterija vise ne drzi.
Nema veze sto ti pise da je na 100% napunjena. To znaci da je 100% napunio ostale celije koje rade, ove koje ne rade ne registrira.

Skini program pa provjeri.

scorpions 25.11.2007. 21:25

Citiraj:

Autor krip (Post 879430)
2.

Skini HP battery checker .. pa vidi da ti neke celije u bateriji nisu prosle.

Ako jesu to ce objasnit zasto ti baterija vise ne drzi.
Nema veze sto ti pise da je na 100% napunjena. To znaci da je 100% napunio ostale celije koje rade, ove koje ne rade ne registrira.

Skini program pa provjeri.

evo skinuo sam program i u health tabu od baterije piše X Replace

znači baterija otišla

e sad me zanima kako će to riješit, oću dobit novu?

laptop je kupljen krajem 3.mj.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:28.