![]() |
Logi Z-5500 i zvučna??
Evo ovkao imam Logije Z-5500 i zvučnu audigy 4 i sad razmisljam o prelasku na X-Fi Xtreme music , bulk kosta oko 600 kn i sad me zanima dali bi bilo razlike u zvuku?
Jel bi bilo poboljšanja sto se tiče zvuka u glazbi, igrama i filmovima??noviji je čip pa mislim da bi trebala biti razlika i jači zvuk, čistiji?? iskustva?:chears: |
Cut ce se razlika na bolje.
|
osjetiti ces malu razliku koja imho nevrijedi tolike pare...
|
Nećeš osjetiti ništa od toga što očekuješ, u igrama poboljšanja, ali zanemariva.
Više bi dobio da umjesto one paučine od sub-a do satelita staviš neke poštenije kraće kablove. Investicija od 50-ak kuna. |
Jednostavno nebi osjetio razliku......... ne isplati se to sto ces u nekim igrama moci podesiti one X-Fi postavke zvuka umjesto High :)
Sve je to isto. |
Iz mog iskustva (presao sa audigy 2ZS na x-fi extreme music) dobit ces u nekim situacijama i malo gori zvuk. U igrama je x-fi malo bolji, dok za slusanje pjesama moj glas ide staroj gardi. To sam primjetio na svojim starim creative 7.1 T7900, koji su zasad u kutiji, sute i cekaju popravak. Sveskupa, neisplati se prelaziti na x-fi.
|
Aha hvala onda na prijedlozima htio sma cuti sta kazu iskusniji! pa da ako s ene isplati onda necu bacat novce a zadovoljan sam sa audigy 4 nego sam samo htio cuti misljenje vase
|
moje misljenje je i dalje da se isplati! Potrebno se malo poigrati sa svim postavkama i definitivno se cuje razlika u kvaliteti. Prije sam imao Creative Live digital 5.1, pa sam presao na Audigy 2ZS i bila je velika razlika, isto kao i dok sam presao sa Audigy 2 na Audigy 4. X-FI Extreme Music je najkvalitetnija od svih navedenih. Ima mnogo dobrih funkcija za podesavanje. I naravno da ju se ne isplati uzimati ako nemate kvalitetan stereo / 5.1 sistem ili neke bolje slusalice.
Ako imas love slobodno ju kupi i nece ti biti zao! |
Ja sam baš slušao Z5500 na Audigy 2 i X-Fi i razlika je skoro neosjetljiva....u nekim igrama je X-Fi malkice osjetno bolja, ali se ne isplati dati toliko para ako vec imas dobru zvucnu.
|
Xtreme music bulk je oko 580-600 kn nije strasna cijena a opet novijaja je i mislim da ima vise opcija i sve to za bolji zvuk i jos bi imo pitanje kako da spojim svoje z-5500 digitalno,coax itd ne kuzim se bas u te điđe a najvise mi je za glazbu i filmove pa koja je najbolja opcija?sad imam audigy 4 a planiram mozda xtreme music
|
Koliko znam X-FI xtreme music ima samo 3.5mm 6 channel konektore.....
Nema niti optičkog niti koaksialnog konektora.....osim ako ne uzmes platinum verziju |
Koliko ja znam gotovo svaka creative zvucna ima digitalni koax izlaz, sve sto ti treba je kabel koji na jednom kraju ima 3,5mm jack a na drugom chinch izlaz koji ustekas u z-5500.
|
Da.... i koja je prednost?
|
prednost sta je to onda spojeno digitalnim putem..filmovi 5.1 ,dts sta vec, sve ide preko tog jednog coax kabela , cak mp3ce bolje zvuce...dok igre naravno igras spojeno analognim putem
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:01. |