PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   MS Office 2007 pitanje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=88506)

Artistar 23.11.2007. 18:11

MS Office 2007 pitanje

Zanima me da li postoji mogućnost da prilikom ispunjavanja word dokumenta spojim dva mjesta unutar njega, tako da dok ispisujem jedno mjesto drugo se automatski popunjava istim tekstom.
Naime svakodnevno upisujem različite iznose u wordu koji se trebaju napisati na dva ili više mjesta u istom dokumentu, pa bi mi takvo automatiziranje procesa uštedilo dosta na vremenu....

Unaprijed zahvalan.

Rivi 26.11.2007. 10:41

Možda odgovor nije na mjestu, pa ti se unaprijed ispričavam, ali u slučaju da se radi o nekom formularu ili nečem sličnom, čini mi se puno prihvatljivije rješenje napravit to u Excelu.
Malo je nezgodno unutar stupaca i redova izgradit formular (u biti i to je jednostavno kad navikneš), ali je kasnije puno zahvalnije.

Artistar 26.11.2007. 17:53

Citiraj:

Autor Rivi (Post 879838)
Možda odgovor nije na mjestu, pa ti se unaprijed ispričavam, ali u slučaju da se radi o nekom formularu ili nečem sličnom, čini mi se puno prihvatljivije rješenje napravit to u Excelu.
Malo je nezgodno unutar stupaca i redova izgradit formular (u biti i to je jednostavno kad navikneš), ali je kasnije puno zahvalnije.

To i imam nekim dokumentima. Točnije Excel-ov worksheet je prisutan u Word-u kao 'embeded object', ali cilj mi je da se iz tablica s rezultatima cifre automatski ispisuju i na drugim dijelovima dokumenta....
Okrenuo sam sve naopačke i došao do rješenja, ali to nikako ne radi u praksi.
Problem je u tome što se rezultat ispiše na određenom mjestu kada ručno upotri***im "paste link", ali on se ne mijenja automatski kako se mijenja i rezultat, nego uvijek sve moram ručno kopirati, a to nema smisla onda....

U svakom slučaju hvala na pokušaju. ;)

Rivi 27.11.2007. 13:31

Razlika između Worda i Excela je što Word ne barata tablicama dinamički, dok Excel to radi, tako da je to razlog zašto se u Wordu ne mijenja varijabla, dok će se to u Excelu promijenit.

Artistar 27.11.2007. 19:28

Citiraj:

Autor Rivi (Post 880859)
Razlika između Worda i Excela je što Word ne barata tablicama dinamički, dok Excel to radi, tako da je to razlog zašto se u Wordu ne mijenja varijabla, dok će se to u Excelu promijenit.

Eh, to je onda to. :(
Teško da tu išta mogu promijeniti....

Btw, gore su mi cenzurirali riječ "Upotri***im" iliti "upotr-i-j-e-bim".... :lol2: :lol2:

Dajte nek netko to popravi. ;)

Rivi 28.11.2007. 08:30

A čim spominješ neki "j e b", uleti mali Cenzurko i ukine je. Pa gdje god da se nalazila. :D

Artistar 28.11.2007. 09:59

Citiraj:

Autor Rivi (Post 881525)
A čim spominješ neki "j e b", uleti mali Cenzurko i ukine je. Pa gdje god da se nalazila. :D

:goood: :chears:

cico_cile 03.12.2007. 02:16

Ja imam pitanje koje se tiče product key-a, odn, nedostatku istog. Jel se takvo nesto moze ovdje traziti??

Joke 03.12.2007. 02:24

Citiraj:

Autor cico_cile (Post 885782)
Ja imam pitanje koje se tiče product key-a, odn, nedostatku istog. Jel se takvo nesto moze ovdje traziti??

Pa da kako ne tu mozes dosta keyeva naci http://forum.pcekspert.com/faq.php?f...snovna_pravila

Rivi 03.12.2007. 10:48

Citiraj:

Autor cico_cile (Post 885782)

Možeš ti svašta ovdje zatražit, ali se nemoj čudit ako ti pristup forumu nakon toga bude zabranjen.:dobartek:

cico_cile 04.12.2007. 02:00

Dobro, ajmo ovako. Ja imam operacijski sustav vista. Kojeg sam dobio sa laptopom kojeg sam kupio u vemilu. Oni su mi instalirali microsoft office 2007 small business. I ja za to ne mogu naci nigdje key. I sta da ja radim sad? Cuo sam da se to ni ne moze naci na netu. Jel to istina?

reboot 04.12.2007. 23:27

zar nije sam docx format napravljen za to da bi se neke stvari unutar file-a mogle lakse mjenjati, bas ovo sto u prvom postu se trazi?
jer docx je u biti skup podataka. probaj promijeniti extenziju docx filea u zip i ekstraktaj, pa pogledaj sta ces dobiti.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:44.