![]() |
HOMEBOX tweak
Pozdrav svima.
Priča ide otprilike ovako: S obzirom na moju lokaciju, ADSL mi je apsolutno nedostupan kao i većini populacije koja ne živi u većim gradovima HR. Pristup internetu mi je bitan radi posla pa sam bio osuđen plaćati abnormalno veliku pretplatu (120+ kn) za "obični" ISDN kao vrhunac tehnologije :) + vrijeme provedeno na internetu + troškove telefonskih razgovora što je na kraju bila pozamašna svota novaca. Kako je VIP počeo reklamirati svoju novu uslugu "zamjena za fiksnu liniju", odlučio sam uzeti HOMEBOX i probati kako to radi ..... HOMEBOX koristim nešto više od godinu dana i u principu sam bio zadovoljan odnosom cijene (pretplate) i ponuđenim uslugama telefon/internet osim jedne sitnice: apsolutno nekoristan software za konfiguraciju i u najmanju ruku čudno ponašanje samog uređaja prilikom automatskog odabira GPRS/UMTS mreže. Isprobao sam gotovo sve položaje u kući i na kraju "pronašao" najbolji signal kada je HOMEBOX bio postavljen u potrovlju, kraj prozora na sjeverozapadnoj strani kuće. GPRS signal sam "hvatao" u 95% slučajeva i to prema ugrađenom pokazivaču signala 4/5 ili 5/5 dok je UMTS signal bio dostupan u ostalih 5% slučajeva i sa jačinom signala 0/5 ili 1/5. Kada bi se HOMEBOX nekim čudom spojio na UMTS mrežu (uglavnom u kasnim večernjim satima), euforija bi trajala kratko jer bi se ubrzo automatski prebacio na GPRS .... je***** ga, pomirio sam se s time ..... :( Moj buraz je par mjeseci nakon mene također uzeo HOMEBOX ali je imao sreće što je uspio dobiti uređaj iz nove serije koji mu je i bez vanjske antene uredno radio na UMTS-u jer u softwareu za konfiguraciju postoji opcija "UMTS only" kojom se HOMEBOX može "natjerati" da bez obzira na jačinu signala ostane na UMTS-u! Nedavno je VIP pokrenuo promotivnu prodaju vanjskih antena za nove HOMEBOX uređaje jer su se konačno da bi vanjska antena mogla pomoći korisnicima. Tako je i moj buraz otišao u jedan VIP-ov centar i kupio antenu za 1kn. Uštekao i stvar radi još bolje odn UMTS signal mu je dostupan gotovo uvijek! No dobro, prošli vikend sam ga zamolio da donese svoj HOMEBOX do mene pa da probamo da li će nova verzija uređaja + vanjska antena raditi na mojoj lokaciji. Naravno, njegov HOMEBOX je bez ikakvih problema "uhvatio" UMTS mrežu. Prema pokazivaču, signal je bio 2/5! E sada sam popizdio! Nazvao sam VIP, objasnio o čemu se radi i pitao da li mogu svoj stari HOMEBOX zamjeniti novim? Odgovor je bio NE!!! Da bi zamjenio uređaj, prvo moram raskinuti potojeći ugovor, platiti sve preostale pretplate do kraja postojećeg ugovora i sklopiti novi ugovor na 24 mjeseca! Katastrofa! Bez obzira što na svoju štetu želim napraviti novi ugovor i time izgubiti cijenu poziva prema VIP mreži od 0,50kn/min za 1,00kn/min i 150min razgovora uključenih u pretplatu za 50min ragovora i to samo radi zamjene uređaja koji ima bolji software za konfiguraciju odn. radi mogućnosti korištenja UMTS mreže - to je jednostavno NEMOGUĆE!!!! Ostalo na: http://www.struja-online.com/default.aspx?Show=hb jer editor ne dozvoljava više od 10000 znakova u postu. Struja |
Mogao si nastaviti sa 2. i 3. postom pa bi sve "stalo". Info će nekome sigurno biti koristan.
Šta se tiće vanjske, normalno da pomaže kao i kad se preko pigtail - a modificira WiFi stick koji isto ima smo unutarnju antenu. Samo treba obratiti pažnju da je ta vanjska antena za 900 / 1.800 Mhz (EU GSM band). |
Koliko vidim kada sam otiso na link ti si rijesio svoj problem. Osim toga mogo si jednostavno skuriti uredjaj i dobio bi novi bez ovih svih modifikacija.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:06. |