![]() |
Intel E6750 ili Q6600+procjena
Molim pomoc u odabiru izmedu ova dva procesora,doslo mi je vrijeme da athlona spremim u mirovinu.Komp sluzi prvenstveno za igranje.Uz to molim i prijedlog za neku dobru maticnu do 1000 kn,da mogu istjerat to do 3.4-3.6 GHz,ko oni na Tom's hardware-u.
http://www.tomshardware.com/2007/11/...uad/index.html |
ako planiras dugoroćno onda svakako uzmi Q6600,
a matićnu ABIT IP35(1020kn),Gigabyte P35-DS3P.. |
Ma kako god okreneć bolje je investirat u Q.Jedino je grijanje veće pa ti treba mrcina od hladnjaka, a kad ga malo OC-oš onda je predobar. Ako možeš pričekaj 45 nm Quadove manje grijanje i veći potencijal + još neke nove novosti!
|
Citiraj:
Zašto bi dao 600kn više za procesor koji zna da neće iskoristiti? E6750, pa i slabiji E4400, su way to go... Kako vam sam nije došizdila ta spika ''Uzmi quad, investiraj u budućnost''... |
Razer,na koliko ti drzis svoga E6750?Koliko si ga uspio dignut?
|
Držim ga na 3.6GHz, 1.45v za 24/7 rad, a max je bio ~4.1GHz.
|
Citiraj:
U slucaju da mi naleti polovni Quad za 10-ak dana,kad budem kupovao ovo spomenuto,uzet cu njega.Ali za novog radije nebi davao 500 kn vise.:chears: Neda mi se dobivat po nosu od moderatora(mozda i ovako dobijem),pa da ne otvaram novu temu,dajte mi nabacite procjenu za proc i maticnu iz siga.Oboje je jos pod garancijom a proc je pod debelom garancijom od 2 i pol godine.Maticna je kupljena u 2. mjesecu ove godine u HGspotu.Ova kombinacija proca i maticne radi stabilno na frekvenciji koja je navedena u sigu,hladim ga sa gigabyte-ovim hladnjakom-GH-pdu22 koji ima tri pipe i temperatura mu ne prelazi 52 C,a u idle-u je oko 39 C.(to je sa overclockom) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:07. |