PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   miš prestane raditi sam od sebe (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=88071)

JVC HX-Z10 20.11.2007. 01:10

miš prestane raditi sam od sebe

imam malo cudan problem...googlao sam dosta i vidio da dosta ljudi ima slican problem ali cini se da niko nema rijesenje...
uglavnom evo
P35-ds3 je maticna....a mis je spojen na USB bežični Trust 450LR
probao sam promijeniti windowse sa SP1 i SP2 nista nije pomoglo...mijenjao sam USB port i PS/2 port, mijenjao drivere, u Biosu mi je upaljen USB Mouse...
promijenio sam i baterije....
reciever normalno reagrira na pomicanje misa ili klianje, al na ekranu strelica jednostavno stoji i ne reagira....
skuzio sam da se to dogada cesce kad se mis koristi, recimo u igricama...a ovak kad samo klikam okolo bezveze, radi puno duze....

evo ak ima ko kakvu ideju kak s tim na kraj izac a da nije kupnja novog misa jer mi je ovaj super

e da, problemi su poceli kad sam promijenio proc,plocu i memoriju.
e i imam USB tipkovnicu koja na na svim USB portovima radi normalno tak da su portovi valjda ok....i mis radi normalno, samo kaj on odjednom prestane radit.

alengrosevic 20.11.2007. 01:16

Bok!

Problem je u RF-u, vjerojatno se kolje s nekim uredjajem, mozda su baterije slabije ili kao treca opcija, stavi rf reciever blizu podloge na kojoj radis. Siguran sam da nije problem u ploci nego u misu tak da se sa ove tri opcije pozabavi...
pozz

JVC HX-Z10 20.11.2007. 01:19

Citiraj:

Autor alengrosevic (Post 874510)
Bok!

Problem je u RF-u, vjerojatno se kolje s nekim uredjajem, mozda su baterije slabije ili kao treca opcija, stavi rf reciever blizu podloge na kojoj radis. Siguran sam da nije problem u ploci nego u misu tak da se sa ove tri opcije pozabavi...
pozz

eej momak:chears:

kaj je RF? baterije sam jucer Duracelke dvije stavio, a reciever mi je dosta blizu....jednako je blizu kad mis radi i kad prestane radit...cca 20cm....bez prepreka.

rf= radio frekvencija?? ima mis 2 kanala...da probam na drugi stavit?
imam potenciometar na daljinski...daljinski od zvucnika i od linije,mobitel i bezicni telefon to je sve kaj ajmo rec funkcionira na daljinu.

alengrosevic 20.11.2007. 12:01

eeeej! :chears:

Da, RF je Radio frequency, ili ti se nesto kolje tj. radi na istoj frekvenciji pa probaj staviti na drugi kanal/iskljuciti druge rf uredjaje (bluetooth, wireless, daljinski, ili slicno) i probaj mozda staviti nove baterije. probaj i drivere nove staviti pa vidi..
sretno.. :goood:

generic 20.11.2007. 12:27

Mislim da nije problem što je miš bežičan. Cimeru mi isto tako miš prestane radit. Uštekan je u MSI 677. On ga išteka i ponovno ušteka pa proradi. A ista stvar se događala i jednom drugom prijatelju, isto na laptopu. Meni se na stolnom ponekad zblesira pa skoči s jednog kraja ekrana na drugi iz čista mira. Pitat ću frenda jel on to riješio i kako, a cimer mi se još muči s tim.

edit: Baš popričao s cimerom. Onaj frend je kupio drugog miša koji mu sad radi normalno, a cimer kaže da mu je radio normalno kad je tek instalirao vindoze i stavio neki druver za miša, al kad ga je preštekao u drugi usb učitali se generički driveri pa mu šteka.

JVC HX-Z10 20.11.2007. 12:57

steta mi je novi mis kupovat jer je ovaj radio super prije upgradea kompa a i super mi je mis...snimio sam ponovo drivere nove...i stisnuo sam Connect ID...to je kao da reciever uhvati unikatnu freq. misa da se nebi klala sa drugim slicnim misevima....mozda sam to zaboravio stisnuti kad sam prije drivere snimao.... baterije su nove...reciver je blizu...sad cemo vidjet kaj ce bit. imam malo za ucit sad pa cu posle igricu neku pokrenut di ima puno klikanja pa cemo vidjet kaj ce rec.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:56.