![]() |
5.1 ili stereo slušalice?
Kontam si nabaviti neke 5.1 slušalice, ali kako vidim da i nema neke velike ponude ni u BiH ni u HR....
Kontam nešto do nekih 500Kn. Gledam te neke review-ove i vidim da za te pare ne mogu naci neke 5.1 slušalice gdje bi se primjetio taj surround naspram 5.1 zvučnika... Možda i nisam upravu???.....zato tražim od vas pomoc. Ako je bolje uzeti stereo slušalice, molim preporuke..... |
Ovisi za šta ih namjeravaš koristit ......... reci pa ču probat pomoć......
|
Večinom za gaming....ne nešta preposebno.....
A isto tako namjeravao koristiti i za filmove i za muziku. |
ove http://www.speedlink.de/prod.php?lan...od_num=SL-8796 bi trebale biti najbolje. dakle ne model koji se spaja preko USB-a.
s druge strane nikad ih nisam probao a znajuci kako im zvuci stereo model tih sluski neznam da li bi ih se usudio preporuciti... za vece pare bi uvjek radje rade uzeo neke audiofilske stereo sluske samo problem je sto one nemaju mic pa bi ti to mozda bio problem. |
Sviđaju mi se te speedlinkove.... samo neznam, interesuje me da li ih je neko isprobao...
Evo frend mi govori da ima SHARKOON Cosmic 5.1 II, u linksu koštaju 270Kn, zaista jeftino. On te slušalice previše hvali..... e sad neznam da li je to istina, ili se samo želi pohvaliti. |
evo zalmanice 5.1 jako hvaljene...
http://www.pc-shop.hr/addprod.asp?sr...05&ID=B0501028 ugl. jako puno ljudi mi je ove preporucilo, a cijenom nisu skupe a i zalman vise manje nema lose stvari... frend mi rekao da 80% njegovog klana koristi te slusalice za americas army... i SENNHEISER su isto dosta hvalili, samo njihovi bolji modeli su dosta skupi... edit: a preporuka 5.1 slusalica za gaming nije tolko zbog 5.1 jer npr. americas army nema 5.1 podršku ali se glasnije cuje na njih... a i ak vec kupujes bolje 5.1 uzet... ja isto planiram kupit uskoro... |
Počinju mi se sviđati ove speedlinkove..... zapao mi za oko onaj fazon da ne moraš svaki put kad hoces slusalice ukljucivat da okreces centralnu jedinicu pa da štekaš jedan po jedan đek.
|
jedno pitanje za ove speedlinkove, dal tog uopce ima kod nas za kupit?
našao... no to je jedini ducan di ima... a cini mi se da su ove onda jos bolje od navedenih... http://www.magazinrs.hr//artikl.asp?code=090004 |
Da pro gamer edicija nema onog amplifiera....što mi i nebi godilo
|
cosmic 5.1 u linksu za 270 kn :D
predobre za te pare odlican zvuk,udobnost,bas su me odusevile kad sam ih ubo |
Pa prije bih uzeo te cosmic, jeftine su a kako vi kažete nisu tako i loše.... ali da li slučajno postoji neki razdjelnik da mogu pararelno spojiti zvučnike i slušalice.... ili da sam sebi pravim?
|
to i mene zanima,al nisam uspio nist nac :D
|
inače ovi headsetovi od sharkoona su rebrandirani speedlink.
|
šteta tih logitech z5500... koji ce ostati onda neiskorišteni :)
|
a gle, ili preštekavaj ili spoji sluske na zvucnu a zvucnike na onboard zvucnu...
|
pa ima 5.1 audio switcheva, tak da se može koristiti i jedno i drugo
|
Speedlink Medusa progamer ili zalmanice 5.1 !
ali baš progamer od speedlinka ! |
Citiraj:
@zwer54 - To mi zaista nebi bilo drago, jer upoređivati onboard zvučnu i Audigy seriju je ko nebo i zemlja. @jonyb - Gdje ima? :stoopid: @Z-man - Gledao sam te pro gamer....kažu da imaju malo bolji bass što je bio malkice problem kod home edicije. Ali nemaju amplifiera koji bi mi služio kao splitter. A koliko sam vidio preko review-ova, te zalmanice imaju skroz loše urađen surround efekat. |
Ako nečeš medusice i ove zalmanice onda vidi za genius 5.1 sluške te su oko 250 kn i čuo sam da su čak bolje od sharkoon cosmic 5.1 sluški ....
Ali kažem ti medusa i zalman su najbolje koje u hrv imaš za kupit, ja da kupujem i da imam toliko novaca uzeo bih medusa..... |
Vidim i Genius HP-5.1 slušalice dođu sa amplifierom, i također ima tu mogučnost spajanja zvučnika i slušalica u isto vrjeme.....
Samo me interesuje da li se gubi kvaliteta na zvučnicima ako bude išlo preko ovog amplifiera.... ili funkcijonira kao najobičniji splitter... Slušalice su zaista jeftine , nekih 230Kn.... imal ko iskustva sa njima? |
Citiraj:
edit:sad sam vidio da nema podršku za 5.1 sluše |
Da, to ima funkciju kao ovo
http://www.yagoda.nl/yagoda-adverten...mages/6228.jpg E sad, kupim ova tri splittera i gotovo :) |
A šta je sa stereo slušalicama?
Da li bi se mogle nabaviti neke sa kvalitetnim zvukom, da su udobne? Hajde, dajte preporuke....... |
Sennheiser HD 212pro
http://ronis.hr/default.asp?sifra=HD...HD%20212%20PRO |
Baš čitam da su ove Speed-Link Medusa 5.1 Home loše što se tice reprodukovanja basa.....te da se dobro moraš pozabaviti sa postavkama zvučne kartice.....
Kako god nece se osjetiti realno 5.1 okruženje. Baš u jednom review-u kažu da su vrlo loše u gamingu.... skroz su basovi neuravnoteženi na zadnjim zvučnicima. Kažu da je za gejming puno bolje rješenje Sennheiser HD280Pro nego Medusa koje us 5.1. Sad me je to zaista rastužilo, a već sam rekao frendu da mi nabavi ove Medusa 5.1 u ZG. Da li da mu kažem da kupi, ili ne.....možda bolje uzeti kvalitetne stereo slušalice?? @Crni_007 - Te sluške imaju pravo dobar bass, ali da li su dobre za gaming....kako se ponašaju ostale frekvencije..... pogotovo one mid range? EDIT: Gledam da dosta ljudi cjeni te Sennheiser HD 212pro... a nisu niti skupe nešto posebno.... samo neznam da li je bolje uzeti to nego npr. HD 435 ili HD 465 btw....dajte neke prjedloge....moram se do veceras skontat....inace ce lik kupiti Speed linkove :D btw2..... Kakva su vaša mišljenja o Sennheiser HD 435 i HD 465 sluškama? |
Imao sam malo vremena da razmislim oko slušalica.... a mislio sam da cu imati vremena barem do večeras....ali javlja mi frend da je več uzeo Speed Linkove.....
Znam da ne vrjede tih para te da imaju užasan zvuk.....ali et...nemam izbora. |
E da vam javim svoje prve utiske....:fiju:
Došle meni slušalice kad ono piše Speed Link Medusa 5.1 Mobile.....a na računu Speed Link Medusa 5.1 Home. Pa taj "Feniks Kumpjuteri" je pravo čudo kakvi ljudi rade tamo. Hajd da sam ja u Zagrebu, nego valja sada opet iz Bosne ići u Zagreb..................valja to zamjenuti.....mada ja mislim da to nije tolika ne stručnost, nego prije bih rekao da nemaju više Speed Link Medusa 5.1 Home pa mi dali Speed Link Medusa 5.1 Mobile ko et to je njima svejedno.... a razlika ko zemlja i nebo. Gdje ćeš uzeti slušalice sa USB sučeljem....pa nisam budala. |
Kak ste zadovoljni s 5.1 slušalicama (svi koji ste ih probali)?
Već dva tjedna se razmišljam koje kupit i nikak odlučit. Sve 5.1 sluške za koje sam čitao reviewe imale su neke mane pa se sve više razmišljam o odustajanju od 5.1 i kupnji Sennheiser HD 485 i ZALMAN ZM MIC-1. Nisu ni te sluške bez mana, al su mane nasprem 5.1 zanemarive, a i Sennheiser je Sennheiser. |
I ja se slažem sa tobom stiv..... ja sam se malo zatrčao....pa morao uzeti 5.1....mislim nisam ih još uzeo...valda bude ovih dana.
I ja mislim da je bolji izbor malo kvalitetnije stereo slušalice. |
Citiraj:
bio sam totalno nabrijan na 5.1. kao šta će mi stereo kad je ovo puuuuno bolje. a od 5.1 sluški sam par modela koje (po onom što sam saznao po raznim forumima) da skupe svoje dobre osobine zajedno nebi činile jako kvalitetan proizvod. gledao sa testove po raznim stranim forumima i po e-bayu ponudu pa ak ima neke dobre 5.1 kojih kod nas još nema za kupit, al nisam našao ni jedne pametne. brijem da će Sennheiser jako dobro odraditi svoj posao još sam danas kupio x-fi extream music i Zalmanov microphone. i kad još sljedeću subotu dodju sluške .......... ak uzmeš te 5.1 daj neki review napravi ili bar svoje dojmove napiši |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:43. |