PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   fan control na gigabyte plocama (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=87907)

ZMAJ 18.11.2007. 20:21

fan control na gigabyte plocama

Namjeravam svoju DFI plocu zamjeniti sa gigabyte M55 od buraza i sad me zanima jel ima gigabyte koji program di se moze zriktat rpm ventilatora, a da ujedno taj program prati temperaturu procesora pa ovisno o tome ubrza vrtnju ventilatora.

Do sada sam koristio "Smart Guardian" koji dolazi sa DFI plocama, a program mi se stvarno svida jer je skroz jednostavan, a ucinkovit...

Jel ima gigabyte tako nesto? Ili postoji mozda neki 3. program takve vrste, a da je jednostavan i moze ono sto sam gore napisao?

Mihael 18.11.2007. 20:28

Imam ja tu ploču i ona ima automatsku regulaciju.
Katanu mi drži od 900 do 1300, što je maksimum.
Samo je stvar senzora unutar procesora koji ne valja, tako da sam to imao isključeno na box kuleru jer je promjena frekevencije bila nepodnošljiva, svakih 10 sekundi drugi rpm. A na ovome se to ne čuje i ne mjenja često jer dobro drži temperaturu, a nisam ni čuo katanu od kad je imam.

ZMAJ 19.11.2007. 00:42

ja bi stavio da vent radi max 500rpm, pa po potrebi ubrzava...

sve iznad toga mi znaci da mi se ne isplati preci na gigabyteicu

Vuco 19.11.2007. 00:59

Kako nisi napisao koja M55 :) tako ti ja mogu i reći za svoju - M55Plus-S3G (iako sumnjam da ti tu buraz ima).

Podešavanje možeš vršiti u SpeedFan-u, a sad automatsko reguliranje ovisno o temp. nikada nisam isprobavao, pa ti o tome ne mogu ništa reći.

mymoon 19.11.2007. 09:24

Citiraj:

Autor Vuco (Post 873619)
...

Podešavanje možeš vršiti u SpeedFan-u, a sad automatsko reguliranje ovisno o temp. nikada nisam isprobavao, pa ti o tome ne mogu ništa reći.

i ja koristim speedfan na svojoj ds4. jedini bad je što (makar na mojoj ploči) ne radi regulacija brzine vrtnje ventova na PWR FAN konektoru, iako uredno očitava brzinu vrtnje.

CPU i SYS fan konektori uredno i besprekorno preko speedfana reguliraju brzinu ventova, a može se napraviti ovisnost brzine vrtnje vezano uz bilo koju temperaturu koju očitava matična ili VGA.

ZMAJ 19.11.2007. 12:03

Citiraj:

Autor mymoon (Post 873731)
a može se napraviti ovisnost brzine vrtnje vezano uz bilo koju temperaturu koju očitava matična ili VGA.

ok onda cu probat sa gigabyticom pa bumo vidili

ZMAJ 19.11.2007. 16:15

probao sam sa smartfan-om no tamo mi samo ocitava... nemogu riktati rpm.

No evo skinuo sam easytune (to je kao orginal program od gigabyte-a) i sa njim mogu to sto zelim...

Imam jos jedno pitanje koje cu pitati ovdje da ne otvaram novi thread...
Na POST screenu dosta dugo traje ocitavanja IDE/SATA uredaja... jeli to normalno ili?
Mislim DFI je odma ocitala sve a ova kao da trazi pa onda pronade...

Eh i da ploca je Gigabyte M55-S3

Mihael 19.11.2007. 17:00

Da tako je i kod mene ako ne isključim kontroler koji ne koristim
Dakle u onom prvom ili drugom od biosa, staviš IDE1 NONE, ako ne korisiš ide1.
Ako je na auto onda zna zafrkavat.

ZMAJ 20.11.2007. 18:25

...

Citiraj:

Autor Mihael (Post 874057)
Da tako je i kod mene ako ne isključim kontroler koji ne koristim
Dakle u onom prvom ili drugom od biosa, staviš IDE1 NONE, ako ne korisiš ide1.
Ako je na auto onda zna zafrkavat.

to je to

hvala

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:30.